Gönderen Konu: Deri Koltuklar  (Okunma sayısı 1911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Deri Koltuklar
« : Eylül 13, 2022, 13:29:44 »
Herkese merhabalar,
Malum T25 Avensislerde baş belası deri koltuk mevcut. Hem de bej/krem renk. Artık 17 yaşını doldurup reşitliğe adım atacak olacak aracımda benim de başım belada koltuklarımla. Önceleri sağ arka koltukta sırt kısmında tek bir delik vardı bana maliyeti 650 lira oldu. Şimdi sağ ön koltukta sırt ve oturak bölümünde yırtıklar başladı ve git gide bu iş büyüyecek gibi gözüküyor. Deri koltukların yumuşaması ve bakımı için ne sürmeliyim. Bir arkadaşım el kreminden bahsetti, uyguladım ama çok verimli olmadı. Başka fikri olan ve ürün kullanan üyeler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Ya da komple kumaşa mı dönmeliyim. Döşemeci yeniden dikmenin sünger dolgusuyla beraber 6500 lira tutacağını söyledi. Üç dört delik sonrası bana bu fiyat gelecek gibi görünüyor zaten. Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

Deri Koltuklar
« : Eylül 13, 2022, 13:29:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: Deri Koltuklar
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2022, 14:32:28 »
merhaba, babam 2008 model yeni araç aldı koltukları deri, sürekli gittiği oto yıkamacı https://www.hepsiburada.com/wurth-deri-besleyici-bakim-kremi-500-ml-pm-otrotawrt07 bu linkteki üründen al 2,3 ayda bir uygularsın faydalı demiş. internetteki yorumlarda iyi gibi.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2022, 09:31:04 »
merhaba, babam 2008 model yeni araç aldı koltukları deri, sürekli gittiği oto yıkamacı https://www.hepsiburada.com/wurth-deri-besleyici-bakim-kremi-500-ml-pm-otrotawrt07 bu linkteki üründen al 2,3 ayda bir uygularsın faydalı demiş. internetteki yorumlarda iyi gibi.

O ürünü bende gördüm internette araştırma yaparken. Bayağı iyi yorumları var. Ama bende yırtıklar da olduğu için mecburen bir döşemeci yolu gözükmekte bana. Tamamen kurtulayım bu işten.  kumaş  çok güzel modeller gösterdiler. Birinde karar kılacağız artık. Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2022, 10:06:51 »
deri den kumaşa geçmek çok mantıklı gelmiyor bana, deri tamiri yapılabilir yırtık yerlere.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2022, 12:58:33 »
deri den kumaşa geçmek çok mantıklı gelmiyor bana, deri tamiri yapılabilir yırtık yerlere.

Alper bey haklısınız ancak geçen sefer sağ arka koltuk sırt bölgesi için 20x20 cm lik alana 700 lira para verdim. her seferinde en küçük yırtık için 500-600 lira vermektense bir kez vereyim kurtulayım diyorum. Daha sonrası bakımı da başa bela derinin. Birde kimse koltuk deriymiş yada kumaşmış bakmıyor. Arabaya değer kattığı falan yok bence. Teşekkürler.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2022, 11:57:33 »
Bende  kumaştan deriye geçtim. Bakalım ne zaman pişmana olurum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2022, 12:11:20 »
Bende  kumaştan deriye geçtim. Bakalım ne zaman pişmana olurum.

İnşallah olmazsınız. Aslında maliyetlerinin pahalı olması  ve bakım derdi olmasa güzel bir hava katıyor arabaya ancak çatlamaya başlayınca sorun çıkıyor. Kumaşta temizleme derdi yok. Ben Mersin de daha önceki aracımı halı yıkama makinasıyla yıkamıştım zemin ve koltuk olarak. Bir günde kurumuştu. Yepyeni olmuştu ama deride bu imkansız.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2022, 15:14:21 »
Yazın şortla vs yakmıyorsa bence de değer katan bir özellik.
Benzer başka konularda da belirtmiştim, deriyi korumak için en iyisi hayvansal yağ (bazıları daha etkili, merak eden olursa tekrar yazarım). Tabi zamanında önlem, bakım şart.
Tamir için benzer hayvan derisi olmasına çalışın.
Dopa ve tüm canlılar çok önemli ve değerli. Onlardaki teknolojilerin araçlarda yok. Tezat olacak ama, ceylan derisinin verdiği his de gerçekten çok farklı. Ama o deri o canlıda daha güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2022, 12:04:50 »
Valla ben sırf temizlemesi kolay ve araca premium bir hava veriyor diye geçtim. Önceki koltukları siyah kumaştı, en ufak bir toz kir lekesini çok belli ediyordu. Memlekete gidince araca binenlerin (ana, baba, kardeş, yeğen ) gözlerinin içine bakıyor ama tabii ki gıkımı çıkarmıyordum. Hele küçük yeğenleler ayakkabılar ile zıplıyorlar koltuğun üzerinde  :argh:  1 Hafta durduğunuzu varsayın, o tozlar lekeler hemen silinip temizlenmezse aynı siyah tişörtteki beyaz tuzlu ter lekesi gibi öbek öbek kalıyor. Sonra da komple koltuğu yıkatmak gerekiyor. Bu nedenle geçtim deriye. Şu an çok memnunum bakalım hayırlısı. 

Daha şort ile yakma kıvamında  sıcak denk gelmedi bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2022, 16:23:20 »
Bende yeni araçta siyah koltuk kılıfından müzdaribim,dediğiniz gibi en küçük leke anında belli oluyor en sevmediğim lekeli koltuklar direk gözüm oraya gidiyor,eski aracımda açık mavi desenli kadife koltuklar vardı çok güzeldi bunda hiç sevmedim,kısmet olursa linkteki ürünün bej rengi olanını almayı düşünüyorum ama fiyatı çok yüksek şuanda,
https://www.ciceksepeti.com/fiat-egea-sedan-luks-deri-oto-koltuk-kilifi-onarka-set-kc7445610
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2022, 00:11:10 »
Gayet hoş koltuk Ümit bey. Araç renginiz ne ?  Birde koyu renk ise çok yakışır. Benim aracım beyaz olduğu için  direk bej renge gidemedim ben. Füme  benimkiler. Bende araca özel dikim yapan  stingo ve otomstore  arasında gittim geldim,  en son stingodan yaptırdım.  Araca özel olunca bir de montaj hizmeti vardı, tam oturdular, sanki fabrikasyon gibi. Sanırım Ramazan ayından önceydi 1.600 TL ye yaptırmıştım o zamanlar.

Bu arada neyin fiyatı artmadı ki Ümit bey. Artık şaşırmıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2022, 12:18:53 »
Gayet hoş koltuk Ümit bey. Araç renginiz ne ?  Birde koyu renk ise çok yakışır. Benim aracım beyaz olduğu için  direk bej renge gidemedim ben. Füme  benimkiler. Bende araca özel dikim yapan  stingo ve otomstore  arasında gittim geldim,  en son stingodan yaptırdım.  Araca özel olunca bir de montaj hizmeti vardı, tam oturdular, sanki fabrikasyon gibi. Sanırım Ramazan ayından önceydi 1.600 TL ye yaptırmıştım o zamanlar.

Bu arada neyin fiyatı artmadı ki Ümit bey. Artık şaşırmıyoruz.
Araç rengi kurşun gri tavan yan direkler vs hepsi açık renk aracın üzerinde gelen paspaslar çok kısa onlarıda bej rengi 3 d paspaslar ile değiştirirsem çok güzel olacak.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2022, 09:17:36 »
Bende yeni araçta siyah koltuk kılıfından müzdaribim,dediğiniz gibi en küçük leke anında belli oluyor en sevmediğim lekeli koltuklar direk gözüm oraya gidiyor,eski aracımda açık mavi desenli kadife koltuklar vardı çok güzeldi bunda hiç sevmedim,kısmet olursa linkteki ürünün bej rengi olanını almayı düşünüyorum ama fiyatı çok yüksek şuanda,
https://www.ciceksepeti.com/fiat-egea-sedan-luks-deri-oto-koltuk-kilifi-onarka-set-kc7445610

Bej olanı tam benlik. Derinin üzerinde kaymadan dursa keşke :( ama nafile
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2022, 11:54:48 »
Ben bu ürünü kullanıyorum gayet memnunum https://www.bauhaus.com.tr/oto-temizlik-ve-bakim-urunleri-koltuk-ve-doseme-temizleyiciler/turtle-wax-turtle-wax-500-ml-deri-temizleme-ve-besleyici-12511089?gclid=EAIaIQobChMI-OzLoKqg-gIVN4xoCR11qw6LEAQYAyABEgKNxfD_BwE
Teşekkürler. Würth fiyatı biraz daha uygun. Ya bunu yada Würth alacağım . Yenileme işini seneye bırakacağım. Önümüz seçim. Ekonomi ne getirir bilinmez. Şimdilik ucuz yollu çözüm makul görünmekte.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2022, 14:24:47 »
Bej olanı tam benlik. Derinin üzerinde kaymadan dursa keşke :( ama nafile

Bence oto döşemeciye taktırırsanız kayacağını düşünmüyorum Önder bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2022, 09:50:38 »
Bence oto döşemeciye taktırırsanız kayacağını düşünmüyorum Önder bey.

Ankara da sanayide bir kaç oto döşemeciye sordum. Hepsi aynı şeyi söylediler. Kayar dediler. Yapılması gereken şey alttaki deri döşemeden tamamen kurtulup süngerleri de yenileyerek yeni kumaş döşemenin (hazır veya dikilerek) takılmasıymış. Eğer kaymayacağına inansam hemen hafta sonu taktırırım kumaş döşeme.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2022, 18:17:34 »
Ankara da sanayide bir kaç oto döşemeciye sordum. Hepsi aynı şeyi söylediler. Kayar dediler. Yapılması gereken şey alttaki deri döşemeden tamamen kurtulup süngerleri de yenileyerek yeni kumaş döşemenin (hazır veya dikilerek) takılmasıymış. Eğer kaymayacağına inansam hemen hafta sonu taktırırım kumaş döşeme.
Bence düzgün işçilik yapılırsa kaymaz,en fazla inip binerken kenarlar da kayma eğlimi olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 21, 2022, 09:39:50 »
Bence düzgün işçilik yapılırsa kaymaz,en fazla inip binerken kenarlar da kayma eğlimi olabilir.

Radyatör için antifiriz koydurmaya gittiğim zaman bir kaç yere daha sorayım. Özellikle Cihan Oto Döşeme diye bir yerden bahsettiler. Gitmemiştim henüz. Bir baktırayım. İnşallah dediğiniz gibidir. İsterse yapıştırsınlar , kaymasın yeter bana.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 21, 2022, 12:59:18 »
Radyatör için antifiriz koydurmaya gittiğim zaman bir kaç yere daha sorayım. Özellikle Cihan Oto Döşeme diye bir yerden bahsettiler. Gitmemiştim henüz. Bir baktırayım. İnşallah dediğiniz gibidir. İsterse yapıştırsınlar , kaymasın yeter bana.
Bencede sorun,yapılmayacak bişey değil herşeyin bir çaresi vardır ölüm hariç,
Antifiriz içinde çok seçici olun ve saf su ile seyreltmeden koymayın.
TOYOTA CORONA 3S FE