0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota corolla 2006 model hatcback 1,6 benzinli otomatik vites aracımda 149.000 kmde çekiş sorunu başladı maf sensör temizliği yaptım fakat düzelmedi. aracın zamanından bütün bakımları yapıldı. düzlükte sıkıntı yok fakat yokuşa geldiğinde araç vites düşüp devir yükseltip bayılıyor gitmiyor. bu sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz?
Rampa aşağı inerken araç gazdan ayağınızı çekince hızlanmaya devam ediyormu?
evet hızlanmaya devam ediyor. birde yokuş çıkarken 2.vitese çekiyor araç kendini 4000 deviri geçince aracın sağ tarafından bir ses geliyor.
Araç bilgisayara bağlanmadan çok bişey belli olmaz ama genel manada anlattıklarınıza binaen araç kompresör sekmanlarını kaynatmış gibi duruyor ama kesin bişey değil canlı görüp dinlemek bilgisayar ile bakmak lazım,araç düzde gidip rampaya gelince bayılıyorsa ve rampa aşağı gaz vermesenizde hızlanmaya devam ediyorsa kompresör sekmanları işini yapmıyor demektir,Araç son zamanlarda hararet yaptımı yada yapacak kadar sıkıştırdınızmı.
yok hararet yapmadı ve çok sıkıştırmadım 90-120 arası gidip geliyorum uzun yolda hep. yani zorlamıyorum aracımı.
Araçta antifiriz yoksa veya eskiyse gizli hararete neden olur,yada yüksek km'li araçlarda kompresör sekmanları zayıflar bu tip araçlar düz yolda kusursuz ilerler hafif rampa görünce bayılır,rampa aşağı gazdan ayağı çekince araç motor freni yapması gerekirken normalden fazla hızlanır,gaz ayrı çok bozuksa yine aynı sıkıntılar baş gösterir,bazen takılan buji bile aynı soruna neden oluyor, orjinal diye satılan ürünler çin malı çıkabiliyor.
ANLADIM ARAÇ ŞUBAT AYINDA RADYATÖR DEĞİŞTİ VE ANTİFİRİZSİZ KESİNLİKLE KULLANILMADI. BUJİLER VE GAZ AYARINA BAKTIRAYIM DÜZELMEZSE KOMPRESÖR SEKMANLARINI KONTROL ETTİRECEĞİM.BİRDE TEMUUZ AYINDA ZAMANLAMA ZİNCİRİ VE VANUS DİŞLİSİ DEĞİŞTİRDİM BAKIMLARI YAPILDI ARAÇ ADANADAN BİTLİSE GİTTİ GELDİ ARDINDAN ADANADAN ALANYAYA GİTTİ GELDİ ŞUAN 7500 KM YOL YAPTIKTAN SONRA BU SORUN ÇIKTI. TEŞEKKÜR EDERİM.
Öncelikle iletiyi düzenleyerek küçük harfe çevirmenizi rica ederim,form (karşıdakini bağırmak anlamı taşıyor,farkında olmadan büyük harf olmuştur) kuralları gereği iletinin tamamını büyük harflerle yazmak yasaktır,Eğer antifiriz yoksa ve radyatör değişimi olmuşsa muhtemelen dediğim gibi gizli hararet oluşmuştur,işinde iyi bir Toyota ustasına gösterirseniz sorunu söyler,test yaparlarsa sorun anlaşılır zaten,aracın yağında aşırı kararma oluyorsa bu yine kompresör sekmanlarını işaret eder yanma esnasında açığa çıkan gaz sıkışma ile zayıf sekmanlardan aşağıya kaçar yağı kirletir. Daha önce sormadım bu araçta su eksiltme vs varmı?
su eksiltme tahliyeden biraz atıyor fazla değil ayda yarım litreden az. radyatör kapağını değiştirdim. kapak yine bozuldu.