Gönderen Konu: Benzin havalandirma borusu  (Okunma sayısı 455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Benzin havalandirma borusu
« : Eylül 04, 2022, 17:36:18 »
Arkadaslar arac 2007 yaris. gecende benzin kokusuna istinaden aracin altina baktim. Benzin deposundan benzin doldurma kapagina gelen 30 santimlik bir benzin borusunun ( havalandirma borusu kaucuk )boydan boya (30 santim boyunca) catladigini gordum.
 Kaucuk boru bakir boruya girip kelepcelendigi yerde catlar ama bu  bakir borudan depo ucuna kadar enine catlakti.

Boru hic degismedi fabrika cikisi.

Bu boruyu kontrol etmenizi öneririm.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Benzin havalandirma borusu
« : Eylül 04, 2022, 17:36:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin havalandirma borusu
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2022, 20:19:34 »
Açıkta olduğu için çatlaması gayet normal,sattığım Corona da benzin dönüş hortumu çatlamış benzin kaçırıyordu değiştirdim 1 yıl sonra yine çatladı kaçırma yaptı sizinki orjinal olduğu için o kadar dayanmış,yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2022, 20:37:51 »
Açıkta olduğu için çatlaması gayet normal,sattığım Corona da benzin dönüş hortumu çatlamış benzin kaçırıyordu değiştirdim 1 yıl sonra yine çatladı kaçırma yaptı sizinki orjinal olduğu için o kadar dayanmış,yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.
Normal catlamaya bir sey demiyorum da borunun bir cizgi halinde boydan boya catlamadi tuhafina gitti. Sanki fabrika hatasi gibi geldi..
( Hani plastik bidonlarin yaninda ek cizgisi olur ya ayni onun gibi boydan boya catlakti)
 Yaninda baska benzin borusu vardi onun normal olarak sadece agzi catlamisti..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2022, 21:52:16 »
Normal catlamaya bir sey demiyorum da borunun bir cizgi halinde boydan boya catlamadi tuhafina gitti. Sanki fabrika hatasi gibi geldi..
( Hani plastik bidonlarin yaninda ek cizgisi olur ya ayni onun gibi boydan boya catlakti)
 Yaninda baska benzin borusu vardi onun normal olarak sadece agzi catlamisti..
Malesef Yaris' bazı modellerinde bu sorunlar var, özellikle depo bölümünde genelde şamandıra arızası oluşuyor yada sizdeki gibi hortum çatlamarı var,93 model Corona'mın bir çok hortumu hâlâ orjinali vardı üzerinde hatta değiştirdiğim geri dönüş hortumu bile orijinaldi,sonradan takılan 1 sene zor dayandı,bence japon montaj haricindekilerde kalite düşüyor,benzer sorunlar Carina'larda mevcut Corona ile aynı araç olmasına rağmen Carina göğüsleri çatlıyor iç trimler daha çabuk deforme oluyor,aynı şekilde Avensis te göğüs yönünden kronik sorunlu Corona apex modeli yine sorunlu,dediğim gibi tamamen montaj yapılan ülke ile alakalı bir durum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.