Merhabalar,
Biliyorsunuz ki LPG montajları gittikçe "araca özel" bir hale geliyor (1.5/1.6 Corolla, Civic vs.) fakat LPG modunu ve kalan yakıtı gösteren anahtarlar standart.
Sonuç olarak örneğin BRC anahtarında bir tuş, beş tane de LED var (biri LPG sisteminin aktif olduğunu gösteriyor, dördü de yakıt seviyesini). Ben bunu 1.5 Corolla için olabildiğince OEM haline getirmek istiyorum. Aliexpress'te örneğin Corolla için üstünde LED olan özel butonlar satılıyor. Planım onlardan bir tanesini alsak, başka bir boş düğmeye de 4 tane LED takmak (depo durumu için). LPG ECU'sundan her LED için ayrı kablo tabi ki gelmiyordur, o yüzden LPG sisteminin anahtarını tamamen ekarte edemeyiz. Elimde LPG anahtarı olmadığı için kesin olarak söyleyemiyorum, fakat çok büyük bir ihtimalle anahtarın içinde bir kart, o kartın üstünde de LEDler ve buton için pinler vardır.
Kartın üstündeki LEDler sökülür, multimetreyle kaç volt/amper çektiği ölçülür, ona göre LEDler seçilir. Buton işi zaten kolay.
İşin ilginci bunu neden daha önce kimse yapmamış? Bunu kişisel olarak benim yapmam uzun iş tabi, fakat LPG firmaları bu anahtarları üzerinde LED veya buton olmadan da üretebilir.