Gönderen Konu: Corolla ses sistemi  (Okunma sayısı 4884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Corolla ses sistemi
« : Eylül 01, 2022, 00:41:40 »
2020 model aracımın ses sistemini ses anlamında bi tık daha kaliteli ve net( güçlü ve volümlü değil) hale getirmek istiyorum  yapabileceğim en temel şeyler nelerdir?

Toyota Club Türkiye

Corolla ses sistemi
« : Eylül 01, 2022, 00:41:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla ses sistemi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2022, 12:45:40 »
2020 model aracımın ses sistemini ses anlamında bi tık daha kaliteli ve net( güçlü ve volümlü değil) hale getirmek istiyorum  yapabileceğim en temel şeyler nelerdir?
netlik istiyorsanız çıkartıp hoparlörleri iyi marka takmanız gerek oda (sizdeki teybin çıkışlarını bilmiyorum) teybinde değişmesi gerekiyor,yada amfi alacaksınız.
bende 2012 aracımda 1 hoparlör değişim dedim tüm sistemi değiştirmek zorunda kaldım ama mükemmel oldu:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2022, 21:26:42 »
O multimedya ile kaliteli ses alamazsınız,iyi para dökmeniz lazım boşuna kendinizi yormayın,en fazla bir amfi bide bağaja subwoofer (tabi teyb çıkışı uygunsa) eklerseniz ses netlik kazanır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2022, 06:27:14 »
Ali bey merhaba,

Benim de 2019 model Corolla Dream aracım var ve ben de tam sizin gibi daha net nasıl ses alırım diye yola çıktım ve pek çok kişinin başına geldiği gibi istemesem bile adım adım full bir sete sahip oldum. Tabii ki bu arada pek çok deneme ve değişiklik nedeni ile maliyet oldukça yükseldi.

Benim aracımda ana ünite Panasonic ve pek çok ses sistemci cihazın aslında net ses verdiğini düşünüyor. Tabii ki DSP özellikli bir ana ünite olsaydı çok daha kaliteli ve detaylı bir ses elde edilebilirdi ancak yine de herhangi bir maliyet çıkmasın dersek ana ünite bence idare eder.

Buradaki en temel problem araçtaki fabrika çıkışı gelen hoparlörler. Kapılarınızı açıp hoparlörleri görünce o hoparlörle nasıl böyle bir ses alınabilmiş diye insan şaşırıyor.

Bana göre en önemli faktörlerden biri de çalınan müziğin kalitesi. Ben Spotify en yüksek kalitede şarkı çalıyorum ve daha fazla detay içeriyor. Standart MP3'lerden detaylı bir ses elde etmeniz mümkün değil.

Başımdan geçen tecrübelere bugün sıfırdan başlasaydım maliyeti düşükten yükseğe doğru aşağıdaki yöntemleri seçebilirdim.

1- En düşük ve bana göre harcanan paraya göre en kayda değer çözüm aracın ön kapılarına Coaxial hoparlör takmak olurdu.
https://www.n11.com/urun/focal-rcx165-165-cm-120-watt-oto-hoparlor-takimi-7917750?magaza=kaliteyeri

2- Coaxial hoparlöre ilave biraz daha neye para harcarım deseydim her halde tercihim ön Tweeter'leri değiştirmek olurdu.
https://www.n11.com/urun/morel-tempotw-1tweeter-80-watt-25-mm-tweeter-takimi-7665806?magaza=automusiccenter

3- Bu ilk 2 adıma ilave olarak biraz daha sistemi geliştireyim ve bagaja hat çekmeden sesi biraz daha güçlendireyim deseydim tercihim Pioneer GM-D1004 veya Sony XM S400D olurdu. (uygun kablo kitini bulmanız önemli yoksa bağlantı biraz uğraştırır)
https://www.n11.com/urun/pioneer-gm-d1004-toyota-daihatsu-ses-sistemi-guclendirme-seti-17929590?magaza=gogotech
https://www.n11.com/urun/sony-xm-s400d-d-sinifi-stereo-amplifikator-7849883?magaza=teknolojika

4- Yukarıdaki 3 adımdan sonrası amfili bir sisteme dönüyor ve ucu açık.
Burada ön kapılara komponent takma ile başlayıp 3 veya 4 yollu sistemler , arka kapılara Coaxial veya mid range hoparlörler , bagaja subwoofer , ses işlemci , kapasitör vb.. şeklinde ilerliyor.
Amfili sisteme döndüğünüz an aküyü değiştirmeniz de gerekecektir çünkü aracın üzerindeki akü 45 Amper ve böyle sistemlerde yetersiz geliyor. Aracın orjinal yerine maximum 55 amperlik akü takılabiliyor.
Eğer bu adıma geçecekseniz ana üniteyi de sorgulamanız gerekiyor. Bu durumda ya DSP özellikli harici bir teyp kullanmak veya ana üniteyi pas geçip direkt wifi-bluetooth özelliği bulunan DSP'li kaliteli bir amfiyi sisteme katmak doğru olacaktır.
Ayrıca kapılara CTK ses yalıtımı yapmak elde edilen ses kalitesini arttıracaktır.

Tavsiye edebileceğim ekipman markaları : Focal , Morel , Audison , Helix , Infinity , Alpine
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2022, 08:53:06 »
Hoparlör konusunda öyle haklısınız ki :) yazmadan edemedim. Bende 1004 var fakat bir türlü randıman alamadım. Yani zevk meselesi, ne kadar yapılsa bile insan daha iyisini arıyor. Amfi ile kullanımda orjinal hoparlör okadar zayıf kalıyor ki ben ana üniteden bass ı ve orta sesi sonuna kadar kıstım. Kişinin tercihlerini bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2022, 10:38:35 »
Ali bey merhaba,

Benim de 2019 model Corolla Dream aracım var ve ben de tam sizin gibi daha net nasıl ses alırım diye yola çıktım ve pek çok kişinin başına geldiği gibi istemesem bile adım adım full bir sete sahip oldum. Tabii ki bu arada pek çok deneme ve değişiklik nedeni ile maliyet oldukça yükseldi.

Benim aracımda ana ünite Panasonic ve pek çok ses sistemci cihazın aslında net ses verdiğini düşünüyor. Tabii ki DSP özellikli bir ana ünite olsaydı çok daha kaliteli ve detaylı bir ses elde edilebilirdi ancak yine de herhangi bir maliyet çıkmasın dersek ana ünite bence idare eder.

Buradaki en temel problem araçtaki fabrika çıkışı gelen hoparlörler. Kapılarınızı açıp hoparlörleri görünce o hoparlörle nasıl böyle bir ses alınabilmiş diye insan şaşırıyor.

Bana göre en önemli faktörlerden biri de çalınan müziğin kalitesi. Ben Spotify en yüksek kalitede şarkı çalıyorum ve daha fazla detay içeriyor. Standart MP3'lerden detaylı bir ses elde etmeniz mümkün değil.

Başımdan geçen tecrübelere bugün sıfırdan başlasaydım maliyeti düşükten yükseğe doğru aşağıdaki yöntemleri seçebilirdim.

1- En düşük ve bana göre harcanan paraya göre en kayda değer çözüm aracın ön kapılarına Coaxial hoparlör takmak olurdu.
https://www.n11.com/urun/focal-rcx165-165-cm-120-watt-oto-hoparlor-takimi-7917750?magaza=kaliteyeri

2- Coaxial hoparlöre ilave biraz daha neye para harcarım deseydim her halde tercihim ön Tweeter'leri değiştirmek olurdu.
https://www.n11.com/urun/morel-tempotw-1tweeter-80-watt-25-mm-tweeter-takimi-7665806?magaza=automusiccenter

3- Bu ilk 2 adıma ilave olarak biraz daha sistemi geliştireyim ve bagaja hat çekmeden sesi biraz daha güçlendireyim deseydim tercihim Pioneer GM-D1004 veya Sony XM S400D olurdu. (uygun kablo kitini bulmanız önemli yoksa bağlantı biraz uğraştırır)
https://www.n11.com/urun/pioneer-gm-d1004-toyota-daihatsu-ses-sistemi-guclendirme-seti-17929590?magaza=gogotech
https://www.n11.com/urun/sony-xm-s400d-d-sinifi-stereo-amplifikator-7849883?magaza=teknolojika

4- Yukarıdaki 3 adımdan sonrası amfili bir sisteme dönüyor ve ucu açık.
Burada ön kapılara komponent takma ile başlayıp 3 veya 4 yollu sistemler , arka kapılara Coaxial veya mid range hoparlörler , bagaja subwoofer , ses işlemci , kapasitör vb.. şeklinde ilerliyor.
Amfili sisteme döndüğünüz an aküyü değiştirmeniz de gerekecektir çünkü aracın üzerindeki akü 45 Amper ve böyle sistemlerde yetersiz geliyor. Aracın orjinal yerine maximum 55 amperlik akü takılabiliyor.
Eğer bu adıma geçecekseniz ana üniteyi de sorgulamanız gerekiyor. Bu durumda ya DSP özellikli harici bir teyp kullanmak veya ana üniteyi pas geçip direkt wifi-bluetooth özelliği bulunan DSP'li kaliteli bir amfiyi sisteme katmak doğru olacaktır.
Ayrıca kapılara CTK ses yalıtımı yapmak elde edilen ses kalitesini arttıracaktır.

Tavsiye edebileceğim ekipman markaları : Focal , Morel , Audison , Helix , Infinity , Alpine
Teşekkür ederim murat bey sanırım en fazla ön kapı hoparlörlerini ve tweeterları değiştirebilirim şu şartlarda..diğer aşamaların sonu yok gibi😀

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2022, 18:25:42 »
Aynen Ege bey , bugün ben de olsam sizin gibi ön kapı hoparlörleri ve tweeter'leri değiştirirdim  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2022, 18:56:33 »
Teşekkür ederim murat bey sanırım en fazla ön kapı hoparlörlerini ve tweeterları değiştirebilirim şu şartlarda..diğer aşamaların sonu yok gibi😀

Alirsaniz hoparlor linnklerini paylasir misiniz?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2022, 21:55:01 »
Aynen Ege bey , bugün ben de olsam sizin gibi ön kapı hoparlörleri ve tweeter'leri değiştirirdim  :tamam:
[/quote
Murat bey yuvarlak mı yoksa oval mi tavsiye edersiniz bizim araçlara hangisi uygun olur bir de en fazla kaç watt olur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2022, 01:37:42 »
Ege bey merhaba,
Bizim araçların hoparlörleri 16,5 cm yuvarlak.
Ana ünitenin teknik özelliklerine ulaşamamıştım , amfi olmadan 40W RMS bir hoparlör almanız her türlü işinizi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2022, 08:56:23 »
Ege bey merhaba,
Bizim araçların hoparlörleri 16,5 cm yuvarlak.
Ana ünitenin teknik özelliklerine ulaşamamıştım , amfi olmadan 40W RMS bir hoparlör almanız her türlü işinizi görür.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻