0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Filtre kapağı veya filtre oturmamış olabilirmi acaba? Az önce yetkili servis bakımdan çıktım sağolsunlar hava filtresi kapağını açık bırakıp teslim etmişler arabayı. Yolda sesten işkillenip benzinlikte durup bakınca açık olduğunu farkettim. Bagajdaki asakashi filtreyi takıp kapağı düzgünce kapattım ses ve sorun kalmadı.
Bence kapağı düzgün oturmamıştır,sağolsun japon amcalar herşeyi tam sınırda yapıyor,hiçbir parçada tolerans borakmamışkar, özellikle hava filtresi yuvaya oturması gerekiyor kapağıda dikkatli şekilde 4 tarafını aynı anda kapatmak gerekiyor benim Toyota da aynısı oluyordu her değişimde sinir oluyordum heleki ilk değişim yaptığımda bir türlü klips ler kapanmamıştı sinirden kapağı kıracaktım sonra fark ettim ki filtrenin etrafındaki conta kapağın kanalına oturmamış.
Benimde hava filtresi aklıma gelmedi ilkten tek farklı yapılan enjektör temizleyici attılar depoya Bundanmıdır diye düşünürken kaputu açayım dedim adamlar filtreyi temizlemedikleri gibi kapağını bile kapatmamışlarki 10km sürdükten sonra benzinlikte durup düzelttim. İlginçler vallahi evet hatadır olabilir büyütmemek gerek belkide ama demekki kontrol edilmeden teslim ediliyor araçlar. Üstüne üstlük yol testi yapıldı araçta gelen ses rahatsız etmemiş olmalı ustayı
Abi zamanında benimde Ford minübüste başıma geldi, normalde arkadaşımda yağ değişimi yaparım ama babam illaki kendi tanıdığı yağcıya gitmem konusunda ısrarcı oldu gittim yağı değiştirdim yola çıktım bir yağ kokusu gelmeye başladı başlarda pek önemsemedim,12 , 15 km aralığında gittikten sonra işkillendim durdum baktımki yağ çubuğu dışarıda motor bölümünde nokta beyaz yer kalmamış,geri döndüm adama _Sen bana düşman mısın diye sordum?Nolduki diyor açtım kaputu bak şu hale dedim,yav dert etme tamamlarım diyor,elimden kaza çıkacaktı neredeyse gençlikte vardı kan hızlı akıyordu,tamamladı yağı bu seferde motor yağ kapağını açık bırakmış,tam bir kaos yaşamıştım o gün.