Gönderen Konu: hava filtresi sesi  (Okunma sayısı 2191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
hava filtresi sesi
« : Ağustos 31, 2022, 10:27:31 »
Merhaba, daha önde de kullandığım ashakashi hava filtresinden bu değişim sonrasında aracı biraz zorladığımda açık hava filtresi gibi ses gelmeye başladı. Bu marka filtrede ses sorunu yaşayan oldumu acaba. Bu gün söküp tekrar takıcam düzelmezse orjinaline döneceğim.

Toyota Club Türkiye

hava filtresi sesi
« : Ağustos 31, 2022, 10:27:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: hava filtresi sesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2022, 22:03:03 »
Bende daha önceki aracım olan corolla da bu sesten dolayı orjinali ile değişim yapmıştım
Ama ufuk beyle görüşün isterseniz, değişim yapıyor sanırım duruma göre, bende çalışanlardan biriyle konuştum oda canımı sıktı, o sinirle orjinal alıp takmıştım.

Direk buradan ufuk beye özel msj atın bence, ilgilenecektir, fazlasıyla hemde
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2022, 18:52:53 »
Filtre kapağı veya filtre oturmamış olabilirmi acaba?
Az önce yetkili servis bakımdan çıktım sağolsunlar hava filtresi kapağını açık bırakıp teslim etmişler arabayı. Yolda sesten işkillenip benzinlikte durup bakınca açık olduğunu farkettim.
Bagajdaki asakashi filtreyi takıp kapağı düzgünce kapattım ses ve sorun kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2022, 19:06:22 »
Filtre kapağı veya filtre oturmamış olabilirmi acaba?
Az önce yetkili servis bakımdan çıktım sağolsunlar hava filtresi kapağını açık bırakıp teslim etmişler arabayı. Yolda sesten işkillenip benzinlikte durup bakınca açık olduğunu farkettim.
Bagajdaki asakashi filtreyi takıp kapağı düzgünce kapattım ses ve sorun kalmadı.
Evet bu ihtimalde var filtre tam oturmadıysa da kliğsleri zorla takılıp ses yapabilir, bu durumu kontrol etmiisinizdir diye değinmedim
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2022, 20:21:28 »
Bence kapağı düzgün oturmamıştır,sağolsun japon amcalar herşeyi tam sınırda yapıyor,hiçbir parçada tolerans borakmamışkar, özellikle hava filtresi yuvaya oturması gerekiyor kapağıda dikkatli şekilde 4 tarafını aynı anda kapatmak gerekiyor benim Toyota da aynısı oluyordu her değişimde sinir oluyordum heleki ilk değişim yaptığımda bir türlü klips ler kapanmamıştı sinirden kapağı kıracaktım sonra fark ettim ki filtrenin etrafındaki conta kapağın kanalına oturmamış.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2022, 20:49:27 »
Bence kapağı düzgün oturmamıştır,sağolsun japon amcalar herşeyi tam sınırda yapıyor,hiçbir parçada tolerans borakmamışkar, özellikle hava filtresi yuvaya oturması gerekiyor kapağıda dikkatli şekilde 4 tarafını aynı anda kapatmak gerekiyor benim Toyota da aynısı oluyordu her değişimde sinir oluyordum heleki ilk değişim yaptığımda bir türlü klips ler kapanmamıştı sinirden kapağı kıracaktım sonra fark ettim ki filtrenin etrafındaki conta kapağın kanalına oturmamış.

Benimde hava filtresi aklıma gelmedi ilkten tek farklı yapılan enjektör temizleyici attılar depoya
Bundanmıdır diye düşünürken kaputu açayım dedim adamlar filtreyi temizlemedikleri gibi kapağını bile kapatmamışlarki :) 10km sürdükten sonra benzinlikte durup düzelttim.
İlginçler vallahi evet hatadır olabilir büyütmemek gerek belkide ama demekki kontrol edilmeden teslim ediliyor araçlar. Üstüne üstlük yol testi yapıldı araçta gelen ses rahatsız etmemiş olmalı ustayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2022, 21:22:50 »
Benimde hava filtresi aklıma gelmedi ilkten tek farklı yapılan enjektör temizleyici attılar depoya
Bundanmıdır diye düşünürken kaputu açayım dedim adamlar filtreyi temizlemedikleri gibi kapağını bile kapatmamışlarki :) 10km sürdükten sonra benzinlikte durup düzelttim.
İlginçler vallahi evet hatadır olabilir büyütmemek gerek belkide ama demekki kontrol edilmeden teslim ediliyor araçlar. Üstüne üstlük yol testi yapıldı araçta gelen ses rahatsız etmemiş olmalı ustayı :)
Bence büyütmek gerek, onlar bu hatayı ufak olduğu için yapmadı, işi önemsemediğinden yaptı, ustalıkla da alakası yok bence, tamamen özveri.
Bu zihniyet motor da topluyor maalesef, fren balatası da değiştiriyor. (işini hakkıyla yapana lafımız yok tabiki)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2022, 21:35:39 »
Bizzat kontrol etmek şart,hayati aksamlarda bile hata yapılıyor,zamanın da hem de resmi ve yetkili servislerde; birinde yağ değişimi sonrası yağ çubuğunu yerine takmayı unutmuşlardı,diğerinde ise sağ ön tekerin bijonlarını elle tutturup sıkmayı unutmuşlardı,buna unutkanlık değil de ne isim verirseniz verin,artık hem başında durup hem de yine de kontrol ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2022, 03:08:26 »
Abi zamanında benimde Ford minübüste başıma geldi, normalde arkadaşımda yağ değişimi yaparım ama babam illaki kendi tanıdığı yağcıya gitmem konusunda ısrarcı oldu gittim yağı değiştirdim yola çıktım bir yağ kokusu gelmeye başladı başlarda pek önemsemedim,12 , 15 km aralığında gittikten sonra işkillendim durdum baktımki yağ çubuğu dışarıda motor bölümünde nokta beyaz yer kalmamış,geri döndüm adama
_Sen bana düşman mısın diye sordum?
Nolduki diyor açtım kaputu bak şu hale dedim,yav dert etme tamamlarım diyor,elimden kaza çıkacaktı neredeyse gençlikte vardı kan hızlı akıyordu,tamamladı yağı bu seferde motor yağ kapağını açık bırakmış,tam bir kaos yaşamıştım o gün.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2022, 13:25:47 »
yanıtlarınız için teşekkür ederim, kontrol ettim, söktüm, tekrar taktım olmadı. Bir süredir bu şekilde kullanıyorum ve ses aynı şekilde gelmeye devam ediyor. normal kullanımda ses yok ama biraz zorlamaya başlayınca oldukça rahatsız edici boğuk bir ses çıkıyor. Ufuk usta sanırım yoğunluktan dolayı dönüş yapmadı. fırsat bulup bende servise gidemedim, ciddi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum ama ilk fırsatta orjinale döneceğim. en azından sorun filtrede mi başka bir şey mi anlamış olurum çünkü kapakta biraz zorlayınca ileri geri hafif bir oynama oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2022, 16:53:11 »
Tekrar merhaba, bu gün servise uğrama şansım oldu ve 350 liraya orjinal hava filtresi aldım. Hep servise yükleniriz fiyatlar için ama dışarıda daha pahalı orjinal filtre.
Devam etmeden önce şunu belirteyim ki amacım bir firmayı, ürünü veya kişiyi karalamak değil yaşadığım sorunu paylaşmaktır. Kaldı ki başta belirttiğim üzere çıkarttığım hava filtresi de aynı markaydı ve 1 yıl sorunsuz kullandım.
Filtreyi aldığım firmaya mesaj ile konuyu bildirdiğimde, filtrenin hatalı takılması sonucunda bu tür bir ses olabileceğini, daha sonra düzeltilse dahi sesin gitmeyeceğini, bu nedenle de değişim yapmayacaklarını bildirdiler. Sanırım filtredeki elektronik devreleri bozmuşuz  ;) En kötü alır bakarsın biyerinde ezik, kırık vs. varsa kullanıcı hatası dersin. Filyreyi takan da yetkili servisten emekli olmuş bir usta.
Velhasıl orjinal filtreyi alıp yolun kenarında değiştirdim, sesin sebebi tamamen ashakashi hava filtresi ve malesef satıcı ürününün arkasında durmadı. Filtre zaten boyut olarak hatalı takıldığında kapak oynama yapıyordu. Orjinali takıldığında oynama da ses de gitti, e birde 350 lira  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2022, 17:33:02 »
Abi zamanında benimde Ford minübüste başıma geldi, normalde arkadaşımda yağ değişimi yaparım ama babam illaki kendi tanıdığı yağcıya gitmem konusunda ısrarcı oldu gittim yağı değiştirdim yola çıktım bir yağ kokusu gelmeye başladı başlarda pek önemsemedim,12 , 15 km aralığında gittikten sonra işkillendim durdum baktımki yağ çubuğu dışarıda motor bölümünde nokta beyaz yer kalmamış,geri döndüm adama
_Sen bana düşman mısın diye sordum?
Nolduki diyor açtım kaputu bak şu hale dedim,yav dert etme tamamlarım diyor,elimden kaza çıkacaktı neredeyse gençlikte vardı kan hızlı akıyordu,tamamladı yağı bu seferde motor yağ kapağını açık bırakmış,tam bir kaos yaşamıştım o gün.

Ben de araci ilk defa sanayide yag degistirmek icin gittim. Servise gitmeye vaktim yoktu. Adam ciraga vermis.  Cırak tipaya takilmasi gerekli contayi takmamis sonra da bu da takiliyormuydu diye sormustu. Deli etmisti beni..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007