Gönderen Konu: Hava yastığı uyarı lambası yanıyor  (Okunma sayısı 1268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
Hava yastığı uyarı lambası yanıyor
« : Ağustos 30, 2022, 20:17:26 »
Merhabalar, göstergede hava yastığı lambası yanmaya başladı. Kontağı açtığım andan itibaren yanıyor. Oto elektrikçi bir arkadaşla bilgisayara bağladık ve "B1660" kodlu "yolcu hava yastığı devre dışı" uyarısını tespit ettik. Koltuk altı ve torpidodaki soket-kabloları kontrol ettiğimizde bir problem görünmüyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 yıl önce genel bir problem sebebiyle araçlar geri çağrılıp yetkili servis tarafından hava yastığı fişekleri değiştirilmişti. Onun dışında hiçbir işlem yapılmadı. Sorun ne olabilir acaba, daha önce böyle bir durum deneyimlemiş olan var mıdır? Teşekkürler şimdiden. :)

araç dizel motor corolla sol

Toyota Club Türkiye

Hava yastığı uyarı lambası yanıyor
« : Ağustos 30, 2022, 20:17:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava yastığı uyarı lambası yanıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2022, 21:28:15 »
Hava yastigini degistiren yere gidin. Eger kendilerinden  bir sikinti olursa iyi niyet kapsaminda bakiyorlar...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2022, 10:42:48 »
Teşekkür ederim tavsiye için. Hava yastığını değişen yetkili servis sadece hasar tespiti için 500₺ ücret talep ediyor. Mecbur başka bir şekilde halletmeye çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2022, 15:33:35 »
Teşekkür ederim tavsiye için. Hava yastığını değişen yetkili servis sadece hasar tespiti için 500₺ ücret talep ediyor. Mecbur başka bir şekilde halletmeye çalışacağım.

Bu ne zaman oldu?? Benden fiyat falan istememislerdi..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2022, 16:39:56 »
bu sabah aradım, hava yastığının fişeklerinin 3 yıl önce kendi servisleri tarafından değiştirildiğini ve aracın şuan airbag uyarı lambasının yandığını anlattım. randevu için 14 eylül tarihini verdi ve ilk olarak 500₺ karşılığında hasar tespiti yapılacağını söyledi. bahsettiğim servis eyüpsultan'da toyota plaza kar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2022, 08:44:46 »
Eğer o parayı sadece teminat bedeli olarak istiyorlarsa ve araç hasarsız çıkarsa geri iade edeceklerse verilebilir,bir nevi expertiz yapmış olacaklar araçta hasar varsa sistem dışı diyecekler,formda işlem sonrası sıkıntı yaşayanlar olmuştu isterseniz bir göz atın soket vs değişimi ile çözülen sorunlar vardı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2022, 14:03:03 »
Teşekkürler herkese, sorunu çözdüm. Öncelikli olarak problem yolcu airbag ikaz ışığı ile ilgiliymiş. Kontrol paneli üzerinde "passenger" yazan kısım. Bostancı sanayideki tüm elektrikçi ve airbagciler parçanın değişmesi gerektiğini, tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Sadece o kısım için 750₺ fiyat veriyor çıkmacılar. Eski bir oto elektrikçi abimizle kontrol panelini söküp devreleri inceledik. İki devreyi birbirine bağlayan şerit kablonun ucundaki iki devrenin deforme olduğunu farkettik. Kabloyu değiştirince problem çözüldü. 30₺ masrafla problemi çözmüş olduk. Bu da bir deneyim olarak burada dursun. Bir problem olunca sanayideki ustalar hemen parça değiştirme yoluna başvuruyorlar. Ustalık yok yani anlayacağınız. İstanbul anadolu yakasında yaşayanlar için iyi bir oto elektrik ustası tavsiyesinde de bulunabilirim ihtiyacı olanlara. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler. İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2022, 14:26:15 »
Hadi gecmis olsun.. serviste de artik tamirat yok. Sadece degisim var. Benim orta paneldeki fan dugmesi basmiyordu komple degisim dediler. Kendim söktüm dugmeyi temizledim taktim duzeldi..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2022, 14:57:15 »
evet maalesef, klima tuşları da kronik galiba. benimkiler de basmıyordu, o slikonlu butonlardan bulup değiştirdim ben de.