0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim arabada motor soğukken seviye ortada oluyor. Isındıkça üst çizgiye yaklaşıyor.
Resmini çektiğiniz yer genleşme kabıdır, seviye sürekli değişir. normal yani..
Kontrol araç tamamen soğuduktan sonra yapılır,sıcak motorda ısınan suyun seviyesi değişir,ısınan sıvı seviyesi yükselir.
O duruma dikkat etmemistim bundan sonra edip öyle kontrol edecem. Teşekkür ederim.
Merak etmeyin normal. Eğer çok dert ediyorsanız bakımda söylersiniz tamamlarlar ya da kendiniz saf su ekleyebilirsiniz. Tam ortada hiç gerek yok ama.
Saf su eklendiğinde Toyota SLLC'nin özelliği bozulur abi en iyisi yetkili servisten 1 LT Alıp kendisi eklemesi
Niye bozulsun? Farklı türde bir antifriz koyarsa bozuyor.Su oranı değişir sadece.
Toyota SLLC'nin özelliği direk kullanıma hazır konsantre değil yani bende eklenecektim fakat ufuk abiye sorduğumda özelliğini bozar dediği için orijinal antifiriz aldım:)
Aynı özelliğe sahip başka antifriz yüzde 50-50 saf su ile karıştırırsak sıkıntı olmaz. Kitapçıkda da yazıyor zaten bu. Sadece saf su eklenirse antifriz oranı düşeceği için donma ve kaynama noktaları değişir. Ekstrem iklimlerde belki sıkıntı yaratır sadece saf su eklemek.
Aynı özelliğe sahip antifirizi bulun, sonra bana da söyleyin
Araştırmadım ama bizi servise mahkum etmeyin O zaman servisten 1 lt koparmaya çalışacam dursun kenarda
Ben buldum aslında. Motul marka. Sadece siparişle geliyor. p-hoat olarak geçiyor. Diğer marka modellerde yok veya burada satış yapmıyorlar. Toyota ise özellikle bunu istemiş. Sebebi ise yüksek ısı dağıtımı yapması imiş. Kısa sürede herhangi bir antifiriz sorun çıkartmaz fakat biraz uzun sürede ne olacağı belli olmaz. Özellikle de karışım varsa..
Bu ürün Türkiye’de satılıyor mu