0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selmlar. Ayda 800 -900 km arası yol yapıyorum. Sakin kullanırım yaşdığım yerde çok fazla trafik yok ve güzergahımda çok fazla dur kalk yok. Aracım 2020 corolla 1.6 mds bu aracın lpg uyumu nasıldır sorun yaşatır mı tehlikeli mi ? Sizce lpg riskine girmeye değer mi?
Aylık yapmış olduğunuz km değerleri düşük olduğundan dolayı lpg maliyetlerinizi çıkarıp kazanç sağlamanız 2 hatta 3 yılı bulacaktır. Kendi yaşadıklarımdan size örnek verecek olursam, 2018 model aracıma plaka takılmadan lpg takıldı ve şu ana kadar 50 bin km yol kat etmişim. Yaklaşık bir hesap yaparsak 4 bin lt. lpg tüketmişim veya 3.500 lt. benzin tüketecektim. Güncel fiyatlar ile bir karşılaştırma yaparsak da 5 yıl sonunda 28 bin ₺ civarında lpg avantajım var. Çok gibi görünse de olası bir sübap değişimi kapak taşlama vs. masrafı çıkarsa maliyeti 15 bin civarına yükseldiği için avantajlı mı değil mi siz karar verin. Ama kullanım süresince psikolojik avantajı çok büyük, aracımda lpg olmasaydı şu anki gibi rahat binemezdim.
Şuan lpg ile benzin fiyatı karşılaştırıldığında lpg nin taktırma maliyetinin geri dönüşü çok uzun görünüyor. Bugün için böyle. Gelecek yıl benzin artar, lpg fiyatı düşer veya dolar yükselirse durumlar bambaşka olabilir.
Asıl kafama takılan güvenlik sorunu. Durduğu yerde ya da seyir halinde yanma patlama gibi bir durum ihtimal dahilinde mi iyi bir kit ve montaj ile?
hybrid aracım var ben taktırdım. Sizi bilemiyorum.
İyi günler hangi kiti taktırdınız kaç km dir kullanıyorsunuz
3000 km oldu taktırdım kullanıyorum, prins takıldı, memnunum ( yakıt hariç )
Ali bey hangi kiti taktırırsanız taktırın güvenlik prosedürü hepsinde aynıdır,tek fark malzeme kalitesidir hepsinde depo üzerinde,benzin LPG ayrımında ve LPG regülatörü üzerinde kesici valfler bulunur ve yeni araçlara uygun LPG kitlerinin hepsi Obd2 özelliğine sahiptir,LPG kiti markasından önce montajı yapacak işletmeyi araştırın tecrübeleri kaç yıllık, müşteri memniyetleri ne kadar,yaptıkları montajı yerinde görün ve referansları varmı ona bakın,LPG sisteminde usta tecrübesi ve Afr ayarı en önemli kriterdir,iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır,Ben 2006 dan bu yana LPG'li araç kullanıyorum genelde Atiker ve akl markalarını tercih ettim ikiside aynı firma birisi Avrupa (akl) versiyonu diğeri marka adı yerli ama ürünleri italyan olan marka,dikkat etmeniz gereken diğer mevzu LPG montajı sonrası bakım masrafıdır, çünkü belirli periyotta yakıt filtresi değişmesi gerekiyor Lovato,prins gibi markalarda işletmeye necbursunuz çünkü beyinden yazılımla değişim sıfırlanması yapılması gerekiyor ama Atiker veya akl de böyle bir mecburiyet yok hortum arası filtre kullanır ve değişimi çok basittir iki kelepçe söküp yeni filtre takılır diğerlerinin filtresi aynı yağ filtresine benzer ve yeri kırılırsa çok pahalı maliyeti var.
Technomax mı silverline mı ? Yakıttan neden memnun değilsinizMesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2022, 12:21:41 Ümit bey cevabınız için teşekkürler.Mersinde yaşıyorum burda Akdeniz otogaz varmış orayı araştırıyorum bakalım