Gönderen Konu: Lpg takmaya değer mi?  (Okunma sayısı 6340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Lpg takmaya değer mi?
« : Ağustos 26, 2022, 01:26:31 »
Selmlar. Ayda 800 -900 km arası yol yapıyorum. Sakin kullanırım yaşdığım yerde çok fazla trafik yok ve güzergahımda çok fazla dur kalk yok. Aracım 2020 corolla 1.6 mds bu aracın lpg uyumu nasıldır sorun yaşatır mı tehlikeli mi ? Sizce lpg riskine girmeye değer mi?

Toyota Club Türkiye

Lpg takmaya değer mi?
« : Ağustos 26, 2022, 01:26:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg takmaya değer mi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2022, 08:58:27 »
Aylık yapmış olduğunuz km değerleri düşük olduğundan dolayı lpg maliyetlerinizi çıkarıp kazanç sağlamanız 2 hatta 3 yılı bulacaktır. Kendi yaşadıklarımdan size örnek verecek olursam, 2018 model aracıma plaka takılmadan lpg takıldı ve şu ana kadar 50 bin km yol kat etmişim. Yaklaşık bir hesap yaparsak 4 bin lt. lpg tüketmişim veya 3.500 lt. benzin tüketecektim. Güncel fiyatlar ile bir karşılaştırma yaparsak da 5 yıl sonunda 28 bin ₺ civarında lpg avantajım var. Çok gibi görünse de olası bir sübap değişimi kapak taşlama vs. masrafı çıkarsa maliyeti 15 bin civarına yükseldiği için avantajlı mı değil mi siz karar verin. Ama kullanım süresince psikolojik avantajı çok büyük, aracımda lpg olmasaydı şu anki gibi rahat binemezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2022, 09:44:38 »
Selmlar. Ayda 800 -900 km arası yol yapıyorum. Sakin kullanırım yaşdığım yerde çok fazla trafik yok ve güzergahımda çok fazla dur kalk yok. Aracım 2020 corolla 1.6 mds bu aracın lpg uyumu nasıldır sorun yaşatır mı tehlikeli mi ? Sizce lpg riskine girmeye değer mi?
Yıllık km ortalamanız 10 bin km'ye denk geliyor o yüzden LPG montaj amortismanı 2 yıla sarkabilir,LPG düzgün montaj yapıldıktan sonra herhangi bir riski yok, dikkat etmeniz gereken konu montaj kalitesi ve yol ayarı olmalı,gerisi korkulacak bir şeyi yok.
Aylık yapmış olduğunuz km değerleri düşük olduğundan dolayı lpg maliyetlerinizi çıkarıp kazanç sağlamanız 2 hatta 3 yılı bulacaktır. Kendi yaşadıklarımdan size örnek verecek olursam, 2018 model aracıma plaka takılmadan lpg takıldı ve şu ana kadar 50 bin km yol kat etmişim. Yaklaşık bir hesap yaparsak 4 bin lt. lpg tüketmişim veya 3.500 lt. benzin tüketecektim. Güncel fiyatlar ile bir karşılaştırma yaparsak da 5 yıl sonunda 28 bin ₺ civarında lpg avantajım var. Çok gibi görünse de olası bir sübap değişimi kapak taşlama vs. masrafı çıkarsa maliyeti 15 bin civarına yükseldiği için avantajlı mı değil mi siz karar verin. Ama kullanım süresince psikolojik avantajı çok büyük, aracımda lpg olmasaydı şu anki gibi rahat binemezdim.
Yol (Afr) ayarı iyi olduktan sonra herhangi bir sibob sorunu yaşamazsınız,tabi sadece Afr ayarı ile bitmiyor LPG dönüşümü sonrası yine uygun bir motor yağı kullanmalısınız yoksa ilerleyen zamanda mekanik sorun olmasa da valfmatik sorunu yaşabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2022, 09:55:28 »
Şuan lpg ile benzin fiyatı karşılaştırıldığında lpg nin taktırma maliyetinin geri dönüşü çok uzun görünüyor. Bugün için böyle.

Gelecek yıl benzin artar, lpg fiyatı düşer veya dolar yükselirse durumlar bambaşka olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2022, 10:09:51 »
Şuan lpg ile benzin fiyatı karşılaştırıldığında lpg nin taktırma maliyetinin geri dönüşü çok uzun görünüyor. Bugün için böyle.

Gelecek yıl benzin artar, lpg fiyatı düşer veya dolar yükselirse durumlar bambaşka olabilir.

Lpg benzinin yarısı şuan. %20 fazla yaksa bile %40 tasarruf var neredeyse. Yılda 10 bin km yapan biri 8 litre /100 km yaksa toplamda 800 litre yani güncel fiyatla 17 bin tl yakar. 9,6 litre /100 km lpg yaksa 960 litre yapar ki 10.500 tl tutar. 6500 tl yıllık fark. Takılan kite göre 2 yılda amorti eder. Üstelik lpg takıldıktan sonra kullanım artar çünkü daha rahat olunur. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2022, 10:28:04 »
Ben olsam takardım. Ayda 900 km'ye değer bence. Yukarıda arkadaşlar hem hesaba hem de ayar konusuna değinmişler. Yerli kitler bir buçuk yılda, İthaller iki yılda parasını çıkartır. Hem dolumdaki fiyat farkı bile psikolojik olarak murluluğu yetiyor.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2022, 10:49:39 »
Asıl kafama takılan güvenlik sorunu. Durduğu yerde ya da seyir halinde yanma patlama gibi bir durum ihtimal dahilinde mi iyi bir kit ve montaj ile?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2022, 11:28:41 »
Atiker Grand en son 6500 tl idi. Hadi şimdi 7500 olsun. 1-1.5 senede çıkarır. Daha uzun araca sahip olacaksanız kesinlikle taktırın.
Güvenlik soruları çok eskide kaldı kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Montaj sonrası sızdırmaya bakıyorlar, muayenede bakıyorlar. Tank deseniz zaten 2-3 mm kalınlıkta şekli bozulmaz bir kazada, oldu da basınç yükselse yüksek basınç güvenlik valfi olası patlamayı engellemek için fazla basıncı tahliye ediyor.

Lpg nin oktanı benzine göre daha yüksek, yani yanmanın başladığı sıcaklığı, direnci daha yüksek.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2022, 13:11:54 »
Asıl kafama takılan güvenlik sorunu. Durduğu yerde ya da seyir halinde yanma patlama gibi bir durum ihtimal dahilinde mi iyi bir kit ve montaj ile?
https://www.trtizle.com/belgesel/bakalim-ise-yaracak-mi/bakalim-ise-yarayacak-mi-6-bolum-122411
TRT Belgesel Bakalım İşe Yarayacak mı BİŞEY adlı program. Burada sorularınızın cevabı var. Linki tıklayınca kayıt olmanızı isteyebilir. Google ile kayda tıklayın, gmailiniz varsa otomatik kayıt olup izleyebilirsiniz.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2022, 00:50:09 »
hybrid aracım var ben taktırdım. Sizi bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2022, 08:07:09 »
Tank üstündeki güvenlik valfleri bozuk değilse benzinden çok daha fazla güvenlidir Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2022, 11:36:12 »
hybrid aracım var ben taktırdım. Sizi bilemiyorum.
İyi günler hangi kiti taktırdınız kaç km dir kullanıyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2022, 11:54:06 »
İyi günler hangi kiti taktırdınız kaç km dir kullanıyorsunuz
3000 km oldu taktırdım kullanıyorum, prins takıldı, memnunum ( yakıt hariç :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2022, 12:00:51 »
Ali bey hangi kiti taktırırsanız taktırın güvenlik prosedürü hepsinde aynıdır,tek fark malzeme kalitesidir hepsinde depo üzerinde,benzin LPG ayrımında ve LPG regülatörü üzerinde kesici valfler bulunur ve yeni araçlara uygun LPG kitlerinin hepsi Obd2 özelliğine sahiptir,LPG kiti markasından önce montajı yapacak işletmeyi araştırın tecrübeleri kaç yıllık, müşteri memniyetleri ne kadar,yaptıkları montajı yerinde görün ve referansları varmı ona bakın,LPG sisteminde usta tecrübesi ve Afr ayarı en önemli kriterdir,iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır,
Ben 2006 dan bu yana LPG'li araç kullanıyorum genelde Atiker ve akl markalarını tercih ettim ikiside aynı firma birisi Avrupa (akl) versiyonu diğeri marka adı yerli ama ürünleri italyan olan marka,dikkat etmeniz gereken diğer mevzu LPG montajı sonrası bakım masrafıdır, çünkü belirli periyotta yakıt filtresi değişmesi gerekiyor Lovato,prins gibi markalarda işletmeye necbursunuz çünkü beyinden yazılımla değişim sıfırlanması yapılması gerekiyor ama Atiker veya akl de böyle bir mecburiyet yok hortum arası filtre kullanır ve değişimi çok basittir iki kelepçe söküp yeni filtre takılır diğerlerinin filtresi aynı yağ filtresine benzer ve yeri kırılırsa çok pahalı maliyeti var.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 27, 2022, 12:20:10 »
3000 km oldu taktırdım kullanıyorum, prins takıldı, memnunum ( yakıt hariç :) )

Technomax mı silverline mı ? Yakıttan neden memnun değilsiniz

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2022, 12:21:41
Ali bey hangi kiti taktırırsanız taktırın güvenlik prosedürü hepsinde aynıdır,tek fark malzeme kalitesidir hepsinde depo üzerinde,benzin LPG ayrımında ve LPG regülatörü üzerinde kesici valfler bulunur ve yeni araçlara uygun LPG kitlerinin hepsi Obd2 özelliğine sahiptir,LPG kiti markasından önce montajı yapacak işletmeyi araştırın tecrübeleri kaç yıllık, müşteri memniyetleri ne kadar,yaptıkları montajı yerinde görün ve referansları varmı ona bakın,LPG sisteminde usta tecrübesi ve Afr ayarı en önemli kriterdir,iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır,
Ben 2006 dan bu yana LPG'li araç kullanıyorum genelde Atiker ve akl markalarını tercih ettim ikiside aynı firma birisi Avrupa (akl) versiyonu diğeri marka adı yerli ama ürünleri italyan olan marka,dikkat etmeniz gereken diğer mevzu LPG montajı sonrası bakım masrafıdır, çünkü belirli periyotta yakıt filtresi değişmesi gerekiyor Lovato,prins gibi markalarda işletmeye necbursunuz çünkü beyinden yazılımla değişim sıfırlanması yapılması gerekiyor ama Atiker veya akl de böyle bir mecburiyet yok hortum arası filtre kullanır ve değişimi çok basittir iki kelepçe söküp yeni filtre takılır diğerlerinin filtresi aynı yağ filtresine benzer ve yeri kırılırsa çok pahalı maliyeti var.

Ümit bey cevabınız için teşekkürler.Mersinde yaşıyorum burda Akdeniz otogaz varmış orayı araştırıyorum bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 27, 2022, 12:26:04 »
Türkiyede binlerce araç lpg li. Bunların birçoğu eski sistem güvenliği iyi olmayan kitler. Ona rağmen lpg kaynaklı bir patlama ben duymadım. Yeni kitler ise tam güvenlikli. Kaza durumunda birçok güvenlik önlemi var. Emin olun benzin kaza durumunda daha çabuk parlar. Ve benzin deposunun parçalanması çok kolaydır. Lpg tankı ise yüksek basınca dayanır.
Verimli lpg kullanımı için montaj ve yol ayarı önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '25
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2022, 16:57:39 »
Madem mersindesiniz direk Adana ya gidip Ziya ustaya taktırın.
2011 citroen c3 1.4 i attraction (2011-2014)
2014 nissan note 1.2 tekna (2014-2019)
2019 toyota corolla 1.6 vision mds (2019-2025)
2025 Tesla Model Y SR (2025-....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2022, 18:22:26 »
Montajı ayarı güzel olsa bile bugün lpg 11tl şken benzin 21tl dir. Ben benzinle 5 litre yakarken gazda 6 litre yakıyorum. her yüz kilometrede 40 tl karım var. Takılan kit Vsi olduğundan daha pahalı ve şuan bana bu paranın geri dönüşü uzun. Bugün çok mantıklı olmasa bile ileride ne olacağı belli olmadığından takılı olması yine avantaj olacaktır.  Siz her halükarda taktırın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2022, 09:50:33 »

Technomax mı silverline mı ? Yakıttan neden memnun değilsiniz

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2022, 12:21:41

Ümit bey cevabınız için teşekkürler.Mersinde yaşıyorum burda Akdeniz otogaz varmış orayı araştırıyorum bakalım
Mesut beyin bahsettiği ziya toprak ayaz Lpg'ye gidebilirsiniz işinde iyidir dürüst esnaftır.
TOYOTA CORONA 3S FE