Gönderen Konu: AURIS yol bilgisayarı yakıt tüketimi hatası  (Okunma sayısı 1095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
AURIS yol bilgisayarı yakıt tüketimi hatası
« : Ağustos 24, 2022, 19:03:04 »
Arkadaşlar merhaba 2011 auris otomatik aracım var.LPG yok. son 3 aydır aracımın yakıt miktarını gösteren gösterge hatalı.Şöyle ki her kullanışımda göstergedaki veriler yenileniyor.  Nedeni ne olabilir. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

AURIS yol bilgisayarı yakıt tüketimi hatası
« : Ağustos 24, 2022, 19:03:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: AURIS yol bilgisayarı yakıt tüketimi hatası
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2022, 19:36:00 »
Yakıt göstergesi sürüşe göre ayarlanmış olabilir. Yol bilgisayarında ayarlar kısmını kurcalayın. Yakat değeri ortalama, anlık, sürüş, litre/km, litre/saat vb. ölçümler gibi başlıklar olmalı. Burada ortalama tüketimi seçmelisiniz. Daha önceden de ortalama tüketim olarak ayarlanmıştır. Bir şekilde ayarlar kurcalanmış olmalı.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2022, 15:06:36 »
Merhaba Hüseyin bey maalesef hepsini deneyerek seçtim.Değişen birşey olmadı.Kontak kapatılınca değerler kendiliğinden sıfırlanıyor. Bir başka forumda şöye bir bilgiye ulaştım;
Anlık tüketim bilgileri yakıt sensörü şamandra üzerinde buşunan bi sensörden sinyalleri alıyo ve buradan ecu(elektronik kontrol ünitesi)ye oradanda yol bilgisayarına gönderiyor.
Bunlardan birinde sorun olabilir mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2022, 17:22:16 »
Merhaba Hüseyin bey maalesef hepsini deneyerek seçtim.Değişen birşey olmadı.Kontak kapatılınca değerler kendiliğinden sıfırlanıyor. Bir başka forumda şöye bir bilgiye ulaştım;
Anlık tüketim bilgileri yakıt sensörü şamandra üzerinde buşunan bi sensörden sinyalleri alıyo ve buradan ecu(elektronik kontrol ünitesi)ye oradanda yol bilgisayarına gönderiyor.
Bunlardan birinde sorun olabilir mi acaba.
Bu konuda bilgim yok. Ama forum üyelerimizden, konuya hakim olan arkadaşlar var. Eminin, okuduklarında size cevap vereceklerdir.
O