Gönderen Konu: Fren hidroliği seviyesi  (Okunma sayısı 1179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Fren hidroliği seviyesi
« : Ağustos 23, 2022, 23:16:10 »
Malum balatalar bittiğinde hidrolik seviyesi düşüyor en son kontrole ustaya gittigimde hidroligin seviyesini tamamlamış şimdi ise dört balata dört disk değisim yapacağım kafama takılan soru balataları değiştirirken pistonları geri itiyorlar sıvıda gereğinden çok olacak sistemde sistemi patlatma olasılığımız var mı yada önlem olarak hidroliği doldurdugumuz yerdeki kapağı açık bıraksak fazla sıvı kendiliğinden dısarı çıksa
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Fren hidroliği seviyesi
« : Ağustos 23, 2022, 23:16:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren hidroliği seviyesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2022, 00:01:48 »
Malum balatalar bittiğinde hidrolik seviyesi düşüyor en son kontrole ustaya gittigimde hidroligin seviyesini tamamlamış şimdi ise dört balata dört disk değisim yapacağım kafama takılan soru balataları değiştirirken pistonları geri itiyorlar sıvıda gereğinden çok olacak sistemde sistemi patlatma olasılığımız var mı yada önlem olarak hidroliği doldurdugumuz yerdeki kapağı açık bıraksak fazla sıvı kendiliğinden dısarı çıksa
Pistonları geriye basmadan önce fazla hidroliği şırınga ile çekin ama hidrolik sıcakken kapağını açmayın bekleyin soğusun yoksa havadaki nemi üzerine çeker sistem için zararlıdır, hidrolik içinde nem olması sistemdeki metal malzemenin paslanmasına yol açar aynı zamanda fren performansı düşer,balata değişimi yapacaksanız hidroliği komple değiştirin zaten 1 lt yeterli oluyor, hidrolik kabının kapağını açık bırakıp fazlasını attırmayın zira hidrolik aşındırıcı tiptedir değdiği yerlere zarar verir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2022, 11:51:53 »
Fren hidroliğinin fazla bir maliyeti yok ancak faydası büyük,son tır ve otobüs kazalarında sebep olarak bakımsız arabalar ve fren mesafesinin uzaması gösterildi,Allah bilir o fren hidrolik yağı hep aynı eski yağdır,ben geçen hafta Avensisin 40.000 bakımında Oğuz Oto' da Oğuzhan usta ön balatalar 10.000 km daha gidebilir ama diskler zarar görebilir dediğinde frenin şakası olmaz hemen orijinal balata taktırdım ve disklerin tornasını yaptırdım,hidrolik yağını da 4 tekerden havası alınmak suretiyle yine orijinal yağla değiştirttim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2022, 18:42:48 »
Fren hidroliğinin fazla bir maliyeti yok ancak faydası büyük,son tır ve otobüs kazalarında sebep olarak bakımsız arabalar ve fren mesafesinin uzaması gösterildi,Allah bilir o fren hidrolik yağı hep aynı eski yağdır,ben geçen hafta Avensisin 40.000 bakımında Oğuz Oto' da Oğuzhan usta ön balatalar 10.000 km daha gidebilir ama diskler zarar görebilir dediğinde frenin şakası olmaz hemen orijinal balata taktırdım ve disklerin tornasını yaptırdım,hidrolik yağını da 4 tekerden havası alınmak suretiyle yine orijinal yağla değiştirttim.
Hayırlı olsun abi,çok yerinde bir karar vermişsin,daha gider demek yanlış oluyor,fren balatası belirli bir zamandan sonra ısıdan dolayı sertleştiği için disk'e zarar veriyor,çok yerinde bir karar olmuş.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2022, 09:41:46 »
Fren disk ve balatalarım değişmişti geçen ay, bu bana da oldu. Usta hidrolik kabını boşaltmadığı için taşma seviyesine gelmiş. Ben sonra içinden 100-150ml kadar çekerek boşalttım. Hidroliğin taşması baya zararlı bir şey, bir çok plastik, elektronik ve boyalı aksamı eritebiliyor, dikkatli olun hidrolik sıvısı ile uğraşırken, dökmeyin, taşırmayın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2022, 13:27:52 »
Evet arkadaşlar bugün değişimleri yaptık
Ön ve arka balatalar NİBK ile değiştirdim
El freni balatası TRW aldım değiştirdim üstündeki ayar tutmuyordu artık
Arka diskleri BOSCH la değiştirdik
ön disklere de araç üzerinde torna yaptırdım kalınlığı iyiydi
daha değişeli 12.000 km olmuştu ama hidroliğide MOTUL DOT 4 le komple değiştirdik inşallah kazasız belasız 4 5 sene fren problemimiz kalmadı yanıt veren arkadaşlara da teşekkürler

Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2022, 18:47:04 »
Bilgiler verilmiş zaten.
Çıkan hidroliği atmayın, pas çözücü plarak uygun yerlerde kullanılsbilir.