0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fren balata demirlerinden de olabilir oraya da bakmak lazım. Bende olmuştu ileri geri harekette ses yapardı. Birde bir süre sabit hızda giderken frene basınca ses gelirdi. Bahsettiğiniz tak sesi frene bastığınız an geliyorsa muhakkak fren balatalari tutan ufak saç parçalara baktırın.
Anladım hocam yalnız frene basınca değil.Seyir halinde ilk kalkışta ileri ve geri giderken oluyor bu ses.Böyle sanki alttan bir şey vuruyor gibi epey hissedilir derecede.Ayrıca bu sesle beraber hidrolik direksiyonu sonuna kadar dönderince araçta çok fena titreme oluyor.Anlamadım gitti.
Direksiyonu sonuna kadar çevirip zorlamayın pompayı zorlarsınız,o şekilde yaparsanız titremesi normal.
merhaba aynı sorun bende var idi debriyaj ses yapıyordu basınca ses gidiyordu 1 viteste veya geri takınca tak diye ses geliyordu toyota yetkili servis gittip baskı balata dediler muadil mi bunun evet dedim orjinal olcak dediler 1.200 tl verdim her 2 sorun yok oldu.direksiyon gelince 2 sene once direksiyonda var idi sorun direksiyon pombasına yag eklediler düzeldi bilginize.