Gönderen Konu: Aracımdan tak diye ses geliyor?  (Okunma sayısı 8621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Aracımdan tak diye ses geliyor?
« : Ağustos 14, 2022, 01:29:50 »
Birkaç gündür aracım hareket edeceği zaman (ileri ve geri viteste) alt tabandan tak diye ses geliyor ve ben her defasında aracı sanki bir yere vuruyormuşum veya sanki altta bir şey patlıyormuş gibi hissediyorum.Araç seyir halindeyken ses gelmiyor.Park halinde ya ileri ya da geri gideceğim zaman oluyor.
Henüz ustaya göstermedim zamanım olmadığı için ama umarım durum kötü değildir :-\

Bu problem neyden kaynaklanıyor acaba? Daha önce başına gelen var mı böyle bir şeyin?

Toyota Club Türkiye

Aracımdan tak diye ses geliyor?
« : Ağustos 14, 2022, 01:29:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımdan tak diye ses geliyor?
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2022, 08:19:47 »
Motor takozudur, değiştirirsiniz çözülür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2022, 12:53:02 »
Ön takımdanda olabilir ustaya göstermende fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2022, 15:13:04 »
Merhabalar,
Arkadaşların dediği gibi motor ön takoz veya arka takozdan olabilir ama kuvvetle muhtemel aks başı bozulmuştur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2022, 17:41:04 »
Fren balata demirlerinden de olabilir oraya da bakmak lazım. Bende olmuştu ileri geri harekette ses yapardı. Birde bir süre sabit hızda giderken frene basınca ses gelirdi. Bahsettiğiniz tak sesi frene bastığınız an geliyorsa muhakkak fren balatalari tutan ufak saç parçalara baktırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2022, 21:54:01 »
Fren balata demirlerinden de olabilir oraya da bakmak lazım. Bende olmuştu ileri geri harekette ses yapardı. Birde bir süre sabit hızda giderken frene basınca ses gelirdi. Bahsettiğiniz tak sesi frene bastığınız an geliyorsa muhakkak fren balatalari tutan ufak saç parçalara baktırın.

Anladım hocam yalnız frene basınca değil.Seyir halinde ilk kalkışta ileri ve geri giderken oluyor bu ses.Böyle sanki alttan bir şey vuruyor gibi epey hissedilir derecede.Ayrıca bu sesle beraber hidrolik direksiyonu sonuna kadar dönderince araçta çok fena titreme oluyor.Anlamadım gitti. :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2022, 21:55:54 »
Anladım hocam yalnız frene basınca değil.Seyir halinde ilk kalkışta ileri ve geri giderken oluyor bu ses.Böyle sanki alttan bir şey vuruyor gibi epey hissedilir derecede.Ayrıca bu sesle beraber hidrolik direksiyonu sonuna kadar dönderince araçta çok fena titreme oluyor.Anlamadım gitti. :-\
Direksiyonu sonuna kadar çevirip zorlamayın pompayı zorlarsınız,o şekilde yaparsanız titremesi normal.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2022, 15:54:10 »
merhaba aynı sorun bende var idi debriyaj ses yapıyordu basınca ses gidiyordu 1 viteste veya geri takınca tak diye ses geliyordu toyota yetkili servis gittip baskı balata dediler muadil mi bunun evet dedim orjinal olcak dediler 1.200 tl verdim her 2 sorun yok oldu.

direksiyon gelince 2 sene once direksiyonda var idi sorun direksiyon pombasına yag eklediler düzeldi bilginize.

corolla special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2022, 22:30:53 »
Direksiyonu sonuna kadar çevirip zorlamayın pompayı zorlarsınız,o şekilde yaparsanız titremesi normal.

Anladım hocam.Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.En kısa zamanda ustaya baktıracağım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2022, 22:33:42
merhaba aynı sorun bende var idi debriyaj ses yapıyordu basınca ses gidiyordu 1 viteste veya geri takınca tak diye ses geliyordu toyota yetkili servis gittip baskı balata dediler muadil mi bunun evet dedim orjinal olcak dediler 1.200 tl verdim her 2 sorun yok oldu.

direksiyon gelince 2 sene once direksiyonda var idi sorun direksiyon pombasına yag eklediler düzeldi bilginize.

Öncelikle çok teşekkür ederim kardeşim.Vallahi şu an maddiyattan dolayı ustaya gösterme şansım olmadı ama en kısa zamanda baktıracağım.
Aynen aynı sorunu yaşamışız.Bakalım usta ne dicek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '94
  • 44 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2022, 18:03:55 »
Bende motor takozundan olduğunu düşünüyorum çünkü aynı problem bende de var falat kalkışlardan ziyade her vites atışında hissettiriyor. Eğer sorun takozda ise tavsiyem imkan varsa orijinal ile değiştirmek. Piyasadaki yan sanayi takozların hemen hemen hepsinde titreşim sorunu oluyor. Aks boşluğundan ötürüde ötme yapabilir ben aks değiştiğimden dolayı aynı problem olabilir diyorum.
Volkswagen Polo (2015-2016)  0-15.000 Opel Astra (2016-2020) 0-50.500 Toyota Corolla (1994) 145.000-... Peugeot Rifter (2020-2025) 0-45.000 Honda Civic (2022-2024) 0-18.000 Cupra Formentor (2023-2025) 0-27.000 BMW 3.20 (2023) 0-… Opel Combo (2025) 0-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2022, 17:32:07 »
Geçen hafta izlediğim videoda bir usta bu seslerin şanzıman takozundan olabileceğini ve yuvarlak şekilde içinde 5-6 tane deliği olan parçanın kuş serisinde de olduğunu ve lastiklerinin artık yırtık vs olduğundan boşluk olduğunu söylüyordu,ustaya gidince ek olarak buna da baktırın belki oradandır.
Tokay Ceritoğlu