Gönderen Konu: 2011 COROLLA 1.33 STOP PROBLEMİ  (Okunma sayısı 1003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
2011 COROLLA 1.33 STOP PROBLEMİ
« : Ağustos 11, 2022, 23:01:16 »
Merhabalar öncelikle nasılsınız? Aracım 1.33 Corolla sedan 2011 model 152.000 km de 148.000 de BRC marka LPG takıldı.
Aracımda devir düşüşü benzinde de var ama yakıt kaliteli olduğundan dolayı stop etme durumu benzinde olmuyor. Daha öncesinde avensisin vardı 2012 model çalışma esnasında saat gibiydi.
Corolla birazda olsa rölantide benzin ve LPG de titremeli çalışıyor.
Konuyu dağıtmadan probleme net olarak geleyim.
Her zaman yapmamakla beraber araç durmaya yakın viteste iken ayağım debriyaja tam basılı halde devir düşüyor ve stop ediyor. Kaç kere uzun yola gittim çok şükür yolda hiç bir problem olmadı tek seferde hiç durmadan Kayseri Mersin yaptım yolda bana mısın demedi otelin önüne park ederken stop etti.lpg ayar kaç kez yapıldı.enjektör değişti. Bujiler değişti gaz kelebeği sıvı değmeden temizlendi. Hava akış sensörü temizlendi. Vs vs o kadar çok şey yaptırdım ki ama problem çözülmedi arabamı çok seviyorum full servis bakımlı. LPG den sonra motor ustası lpgciye LPG ci motor ustasına yönlendiriyor. 2014 te formda aynı problem konuşulmuş oraya yazdım ama süre tabikide çok uzun cevap gelmedi başına gelen varsa lütfen yardım etsin sinirlerim bozluyor bu duruma...

Toyota Club Türkiye

2011 COROLLA 1.33 STOP PROBLEMİ
« : Ağustos 11, 2022, 23:01:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 COROLLA 1.33 STOP PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2022, 23:49:59 »
Bu konu biraz çetrefilli,şuradan net olur demek çok zor ama bu gibi sorunlarda ilk akla gelen enjektördür,zamanında 1.33 auriste form arkadaşımızın başına geldi hemde LPG dönüşümü yapıldığı gün,onunda kit ne tesadüf ki BRC idi,takılan enjektörler orjinal değilse yapar ve çapı doğru ayarlanmamışsa yapar, ayriyeten enjektör dip lastiklerinden hava alırsa yine aynı sorunu yapar,ayar konusuna gelecek olursak yerinde ayar yapılmışsa o ayardan fayda gelmez,herşey kontrol edildikten sonra yolda ayar yapılması lazım, regülatör basıncıda sorun çıkarır,yapmanız gereken iyi bir lpg'ci bulmak sistemi kontrol ettirmek, sonrasında Afr ayarı yaptırmak olmalı,Mersin'e gelince Adana'da Zt otomotiv ziya toprak var işinde iyidir yanına uğrarsanız BRC programı varsa gerekeni yapar,gitmeden arayıp sorun nette numarası var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2022, 07:06:14 »
O zaman brc de bir problem mi var takan LPG firmasının elinde prinste var LPG sistemi olarak değişim talep edebilirim.
Diğer söylediklerinizi yaptık aslında yolda ayar afr ayarı enjektörler değişti.
Acaba gaz kelebeği mi bozuk arabanın yada hava akış metre mi diye düşünüyorum fher zaman da yapmıyor problemi ama arabadan eoğumama sebep oldu
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için ustayı arayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2022, 09:16:24 »
O zaman brc de bir problem mi var takan LPG firmasının elinde prinste var LPG sistemi olarak değişim talep edebilirim.
Diğer söylediklerinizi yaptık aslında yolda ayar afr ayarı enjektörler değişti.
Acaba gaz kelebeği mi bozuk arabanın yada hava akış metre mi diye düşünüyorum fher zaman da yapmıyor problemi ama arabadan eoğumama sebep oldu
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için ustayı arayacağım.
Regülatör basıncı kaç oluyor?
Ve sabit duruyormu,enjektörlerin regülatöre uzaklığı çok fazlamı eğer enjektör hortumları uzun kalırsa sıkıntı çıkartır,daha birçok neden olabilir,bide sizin enjektörler hangi renk orjinalde turuncu çıkıyordu,dediğim gibi iyi bir lpg'ci bulmanız gerekiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.