Gönderen Konu: EGEA ARACIM TOYOTA FORMUNDA.  (Okunma sayısı 2030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
EGEA ARACIM TOYOTA FORMUNDA.
« : Ağustos 11, 2022, 20:45:09 »
Merhabalar,
İki ay beklemenin sonunda geçen hafta cuma günü egea sedan urban paket 1.4 benzinli aracımıza kavuştuk,Toyota'yı sattıktan sonra farklı marka araçlar kullansam da bu form'dan ayrılmadım buranın samimiyeti dostlukların sağlamlığı herkes tarafından bilinmekte,paramızın yettiği hangi marka olursa olsun sıfır olsun istedik ve egea aldım şuan için memnunum,yakıt olarak şuan araç yeni 285 km oldu ve ortalama trip B de 7.5 gösteriyor,yeni bir araç için çok iyi bir yakıt değeri bence,ve bu km nin hepsi şehir içi ve dik rampalı yerlerde yapıldı,hız sabitleyici nin tepkisi çok güzel CC de sanki araç yağ gibi akıyor çok hoşuma gitti,hız göstergesi hem manuel kadran var hemde yol bilgisayarında dijtal olarak büyük puntolarla gösteriyor, CC nin kaça ayarlı olduğu ekranda gösteriliyor ve direksiyon üzerinde tuşlu sistem,klima dijtal ve auto modu çok güzel çalışıyor,arkada hava menfezi olmamasına rağmen araç içi ön arka farkı yok gibi bişey tabi camlara film çekilince dahada etkili olacak,yalnız mantığını anlamadığım bişey var,klimayı autoya alınca hava üfleme yönünü kendisi belirliyor arada bir ayağa veriyor ve kesiyor,fan ayarını ilk başta full kademe açabiliyor daha sonra kendisi kısıyor,bide Max.A/C Tuşu var A/C den bağımsız ona direk basınca derece direk Lo da başlıyor fan son kademede çalışıyor, Multimedya da carplay var android auto da var ama navigasyon ve video için kablolu aktarım mevcut lounge paket olsaydı kablosuz bağlantı olacaktı ve 10 inç tablet ekran olacaktı şuan 7 inç ama telefon görüşmesi ve müzikleri kablosuz aktarıyor,ayrıca sesli komut var çok güzel çalışıyor,rehberden birini aramak için ismini söylemek yeterli, güvenlik olarak 6 hava yastığı,ABS,EBD,ve diğer güvenlik sistemlerinin bir çoğu var.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2022, 21:04:50[/time]
Ayrıca viraja duyarlı kör nokta aydınlatma sistemi ve ful LED ön farlar ve arka stoplar mevcut,arka koltukta bile emniyet kemeri uyarısı var,ön kol dayama hareketli öne uzayabiliyor.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2022, 21:05:47[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2022, 21:07:17[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2022, 21:07:46[/time]

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2022, 21:08:03
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

EGEA ARACIM TOYOTA FORMUNDA.
« : Ağustos 11, 2022, 20:45:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: EGEA ARACIM TOYOTA FORMUNDA.
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2022, 21:17:46 »
hayırlı olsun hocam yakışıklı araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2022, 21:30:23 »
Hayırlı olsun ümit bey, kazasız belasız inş. (1.3 multijet olsa diycemde yakıt fiyatları malum,)
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2022, 21:49:33 »
Hayırlı olsun Ümit bey aracın özellikleri gayet güzel güle güle kullanın
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2022, 22:02:40 »
Hayırlı olsun Ümit bey aracın özellikleri gayet güzel güle güle kullanın
Teşekkürler Mustafa bey,evet özellikler tatminkar seviyede,ilerleyen zamanda ayak ile bağaj açma,(3 yerden açılsada bağaj butonu içeriden düğme ve kumanda) olsa daha güzel olacak zaten bağaj sona kadar kalkıyor çok güzel oluyor eller doluyken güzel kolaylık,anahtarsız giriş,cam filmi,krom cam ve bağaj çıtası,kapı eşiği egea yazılı kromları,geri görüş kamerası vs ekleyeceğim, aslında park sensörleri çok güzel çalışıyor yandaki nesneyi bile yol bilgisayarı ekranında ayrıntılı gösteriyor ve mesafe belirtiyor ama aracın arkası yüksek olduğu için geri görüş olmalı bu araçta,ayrıca akıllı marş motoru olması çok güzel marşı tutmaya gerek yok bir defa marş'a dokunmak yeterli çalışana kadar kendisi çeviriyor,ayrıca arkada kaç kişi oturduğunu yol bilgisayarı ekranında gösteriyor,yokuş kalkış desteği hem geri viteste hem birinci viteste çok güzel çalışıyor.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2022, 22:07:18[/time]
Hayırlı olsun ümit bey, kazasız belasız inş. (1.3 multijet olsa diycemde yakıt fiyatları malum,)
Teşekkürler Mahmut bey,bu zamana kadar iki defa dizel araç aldım ama maalesef dizeli hiç sevmedim,belirli zamandan sonra arızalar birmiyor,zaten bir uerden başladığı zaman arkası geliyor,dikiş tutmuyor 1.3 Multijet'in tek artısı tork gerisi pek farklı değil,dediğim gibi bakım masrafları ayrıca egr vs sorunları bitmiyor,benzinli motor herzaman candır,zaten biraz bindikten sonra LPG dönüşümü yapacam,şuanda 285 km oldu ortalama 7.5 gösteriyor hepsi şehir içi ve rampalı yerler klima devamlı açık şekilde.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2022, 11:28:16
Bu gün Hatay Belen'den Osmaniye bahçe ilçesine geldim yolda devamlı 110 km sabit hız da geldim bir ara 10 km kadar 140 ile seyrettim,bilenler bilir Osmaniye'de Düziçi rampalarında devamlı aynı süratta sabit 110 km/h da CC ile devam ettim,toplam seyahat süresi 1 saat 29 dakika ortalama hız 85 km ortala yakıt 100 km'de  6 lt ile gerçekleşti,LPG'li olsa %20 fazla tüketse 7.2 lt tüketim olurdu 7.2*10=72 TL olurdu şuanda benzin 6*20,43=122,58 TL yapıyor,arada 50 TL fark var en kısa sürede LPG dönüşümü yapmak lazım ama biraz benzinde çalışsın istiyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2022, 08:40:27 »
Hayırlı olsun Ümit Bey. Kazasız, belasız güzel günlerde kullanın İnşAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2022, 09:09:09 »
Güzel araç hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2022, 12:34:35 »
Güzel araba hayırlı olsun Ümit bey.
1.4 atmosferik almışsınız, lpg taktırmazsanız ayıp olur zaten. :) Ama öncesinde bekleyin, internette 1.4 motorun yağ yaktığıyla alakalı kronik sorunu olduğunu söyleyenler var. Araştırmanızı tavsiye ederim, eğer böyle bir durum varsa motoru garantiden çıkartmamak daha iyi olur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2022, 17:35:29 »
Hayırlı olsun Ümit Bey. Tasarım olarak da yerli bir model.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2022, 23:48:08 »
Hayırlı olsun Ümit Bey. Tasarım olarak da yerli bir model.
Teşekkürler hakan bey,şuan için beklentilerimi karşılıyor,hatta beklentimin üzerinde çıktı,
Güzel araba hayırlı olsun Ümit bey.
1.4 atmosferik almışsınız, lpg taktırmazsanız ayıp olur zaten. :) Ama öncesinde bekleyin, internette 1.4 motorun yağ yaktığıyla alakalı kronik sorunu olduğunu söyleyenler var. Araştırmanızı tavsiye ederim, eğer böyle bir durum varsa motoru garantiden çıkartmamak daha iyi olur.
Teşekkürler mutlu bey,evet Egea'nın atmosferik motorunda yağ yakma sorunu kısmen vardı ama 2020 sonrası çözüldü,aslında bir sorun değildi ama sorun oldu çünkü araç ilk çıktığında bakım aralığı 20 k km idi haliyle daha sonraki bakımlarda koyulan yağ 20 bin idare etmeyince motor yağ yakmaya başladı,ikinci nedense LPG takılınca yağ vizkozitesini değiştirmedikleri için yağ yakmaya başlamıştı artık bakımlar 10 bin km'ye çekildi ve LPG takılınca yağ vizkozitesi değişikliği öneriliyor,herşeye rağmen ben ilk 5 bin km'yi benzin ile geçmeyi düşünüyorum,
Güzel araç hayırlı olsun.
Teşekkürler köksal bey.
Hayırlı olsun Ümit Bey. Kazasız, belasız güzel günlerde kullanın İnşAllah.
Teşekkürler Kutay bey,bilmukabele.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2022, 23:59:13 »
Öncelikle hayırlı olsun. Klimayı otomatiğe aldığınızda içeride ki hava ayarladığınızdan daha soğuksa ısıtma amaçlı ayaklara ve yan taraflara verir. Eğer içeride ki hava ayarladığınız havaya göre sıcaksa da soğutma amaçlı olarak orta taraf ve yanlara verir ayağa vermez. Otomatik klima modunda Ayarladığınız dereceye göre şiddet ve yönleri kendisi ayarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 14, 2022, 12:26:00 »
Ümit bey yeni aracınız hayırlı olsun, tekerine taş değmesin, sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanın,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 14, 2022, 12:38:03 »
Ümit Bey hayırlı olsun, tekerine taş değmesin, sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanın  :)
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 14, 2022, 12:39:49 »
Hayırlı olsun,ben de yağ yakma konusuna değinecektim ama Mutlu Tekir bey zaten yazmış,diğer forumlarda okuduğum kadarıyla servisler bu şikayetle gelen araca yağ takviyesi yapıp gönderiyorlardı,bir şey yok diyorlardı,diğer düzenlemeleri bilemiyorum ama dexos kalitesinde kaliteli motor yağı kullanıldığında sorun olmadığı da belirtiliyordu,sonuçta siz zaten dikkatlisiniz,iyi günlerde sağlıkla kullanın,yolunuz hep açık olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 14, 2022, 16:12:38 »
Hayırlo olsun Ümit Bey. İyi günlerede ve kazasız, belasız kullanınız. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 14, 2022, 16:25:45 »
Hayırlı olsun,ben de yağ yakma konusuna değinecektim ama Mutlu Tekir bey zaten yazmış,diğer forumlarda okuduğum kadarıyla servisler bu şikayetle gelen araca yağ takviyesi yapıp gönderiyorlardı,bir şey yok diyorlardı,diğer düzenlemeleri bilemiyorum ama dexos kalitesinde kaliteli motor yağı kullanıldığında sorun olmadığı da belirtiliyordu,sonuçta siz zaten dikkatlisiniz,iyi günlerde sağlıkla kullanın,yolunuz hep açık olsun.
Teşekkürler Tokay abi,
Benimde genel formlardan okuduğum ve sanayide gördüğüm kadarıyla kalitesiz yağ kullanımından kaynaklanan bir durum söz konusu,ayrıca ilk 1000 km'de gerek yok denilerek araçların yağı değiştrilmiyor o nedenle de yağ yakma oluşabiliyor,araç motorları fabrikaya sevk edilirken üzerine ve silindir içerisine koruyucu yağ sıkılır motor fabrikada ilk montajdan sonra yağı doldurulur ve ilk marş yapıldığında yağ pompası yağı çekene kadarki geçen anlık zamanda bütün hareketli bileşenlerde kuruya yakın bir sürtünme oluşur ve koruyucu yağ ısının etkisiyle yanar,aynı zamanda her nekadar CNC tezgahlarda kesim olsada illaki motorda metal tozu kalıyor,ilk bin km'de fabrika yağı boşaltılıp kaliteli yağ koymak motorun ömrünü uzatır,kısmet olursa bende kaliteli bir yağ ile (LIQUI MOLY veya MOTÜL) değişimi yapacağım,
Ümit Bey hayırlı olsun, tekerine taş değmesin, sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanın  :)
Teşekkürler yasin bey,bilmukabele.
Ümit bey yeni aracınız hayırlı olsun, tekerine taş değmesin, sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanın,
Teşekkürler Muhittin bey, bilmukabele.
Öncelikle hayırlı olsun. Klimayı otomatiğe aldığınızda içeride ki hava ayarladığınızdan daha soğuksa ısıtma amaçlı ayaklara ve yan taraflara verir. Eğer içeride ki hava ayarladığınız havaya göre sıcaksa da soğutma amaçlı olarak orta taraf ve yanlara verir ayağa vermez. Otomatik klima modunda Ayarladığınız dereceye göre şiddet ve yönleri kendisi ayarlar.
Teşekkürler Mehmet bey,
Kilmayı devamlı auto modda kullanıyorum ama bir haftadır gözlemlediğim kadarıyla ara ara ayağada veriyor daha yeni uzun yol yaptım durum aynı bahsettiğim gibi kendisi yönleri otomatik belirliyor ve ayağada veriyor kısa süreliğine, özellikle terlik giydim daha iyi hissetmek için,eğer araç güneşte çok kalmışsa normal olarak fan seviyesi yükseliyor,ayrıca bide Max.A.C diye bir mod var çok güzel oluyor tek tuş ile en soğuk seviyeye alınabiliyor, özellikle çok güneş altında kaldığı zamanlarda hızlı bir soğutma sağlıyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2022, 16:26:20
Hayırlo olsun Ümit Bey. İyi günlerede ve kazasız, belasız kullanınız. Selamlar.
Teşekkürler Hüseyin bey, bilmukabele.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2022, 15:07:39 »
Hayırlı olsun Ümit bey. Aracınızı güle güle kullanın. Egea şu piyasada alınabilecek en iyi fiyat performans aracıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2022, 17:00:40 »
hayırlı olsun çok doğru bir karar bence. nasip olur mu bilmem ama ben de sıfır düşünsem ilk egea ya bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2022, 21:50:33 »
Hayırlı olsun Ümit bey. Aracınızı güle güle kullanın. Egea şu piyasada alınabilecek en iyi fiyat performans aracıdır.
Teşekkürler Erhan bey,şuan için memnunum yakıt konusunda da beklentinin üstünde benzinde olmasına rağmen fazla gelmiyor yakıtı, zaten donanım olarakta fazlasıyla yeterli geliyor.
hayırlı olsun çok doğru bir karar bence. nasip olur mu bilmem ama ben de sıfır düşünsem ilk egea ya bakarım.
Bende piyasaya bakınca ikinciel fiyatlarının bu kadar uçmasından dolayı 10 yaşındaki araca 300 , 400 vermektense sıfır alırım dedim, ALLAH cc sizede nasip etsin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2022, 23:48:55 »
Ümit bey aracınız hayırlı olsun,
İyi günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG