Gönderen Konu: Corolla 2019+ Araç İçi İklimlendirme Problemi  (Okunma sayısı 1134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Corolla 2019+ Araç İçi İklimlendirme Problemi
« : Ağustos 07, 2022, 09:51:12 »
2020 hybrid’de Araç içi hava sirkülasyonunda sorun yaşıyorum. Bende film de var. Auto konumda 22-23’e ayarlıyorum. Ön taraf gayet serin oluyor. Biraz daha soğuk olsa üşütür hasta eder. Ama arka taraftakiler sıcaktan bunalıyor. Ben arkaya geçtiğimde aynı şeyi yaşıyorum. Arka tarafa yeteri kadar klima havası ulaşmıyor. Buna çözüm bulan var mı? Nasıl yapmalı da arka tarafta ön taraf gibi olsun? 

Esas sorun çocuklar oto koltuğunda oturuyor. Bilirsiniz hafif terletmeye meyilli olur çocuk koltukları. Özellikle ana kucağı ve 0-15kg olan tipler. Biz önce üşüme/normal arası ayarlarken arkada çocuklar terliyor

Toyota Club Türkiye

Corolla 2019+ Araç İçi İklimlendirme Problemi
« : Ağustos 07, 2022, 09:51:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2019+ Araç İçi İklimlendirme Problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2022, 09:59:15 »
havalandırma kanallarının %80'i önde olduğu için oluyor bu durum. Ben Audide de yaşıyorum aynı sorunu, arkada çocuk koltuğunda terliyor ufaklık hep.

Öndeki kanalların çoğunu kapatıp bu şekilde klimayı açarsanız belki fark biraz azalır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2022, 10:59:03 »
Olabilir. Aklıma bir de havuz paspas geldi. İki parmak kenar yüksekliği var. Acaba koltuk altlarındaki hava çıkışını kesiyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2022, 13:05:21 »
Bizim araçlarda arka havalandırma kanalları olmadığından arka tarafa soğuk hava pek girmiyor.

Aslında biz ilk soğuğu hissettiğimizden iklimlendirmeyi kendimize göre ayarlıyoruz. Ön taraf ilk çıkan soğuk hava nedeniyle bizi serinletirken arka tarafa gidene kadar ısınıyor ve arka tarafın serinlemesini etkiliyor.

Şunlar denenebilir. ( Muhtemelen sizde denemişsinizdir ama ben yine de yazayım.)
1. Araç havalandırması alt ve ön cama verilip, orta ve yan difizörler kısılıp havanın alt ve üstten aracı solanması sağlanabilir.
2. Veya alt orta havalandırma seçeneği seçilip yan difizörler kapatılıp havanın sadece orta difizörden çıkması sağlanıp soğuk havanın arkaya ulaşması sağlanabilir.
3. Ya da orta difizörler kısılıp yanlar açık halde kullanılarak serin havanın yanlardan dolaşması sağlanabilir. Aynı anda alttan da serin hava geleceğinden bir miktar serin hava arkaya geçer diye düşünüyorum.

Ancak ne yaparsak yapalım arka tarafın havalandırması ön kadar olmayacaktır.

Koltuk altlarında Forum üyemiz Kaan beyin bir uygulaması yapılabilir. Aşağıya linkini atıyorum.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=77483.msg1057271#msg1057271

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2022, 15:00:52 »
Arkaya 4 hava çıkışı var hocam. 2 koltuk altı (arka yolcu ayak) 2 de kolçak arkası

Bir de auto kullanıyorum. Kendim manuel ayarlayacaksam sürekli uğraşmak zorunda kalırım ayarlarla. Sıcak oldu soğuk oldu vs.

Şu paspas kenarlarının hava akışını kesmesini test edeceğim. Bir de öndekileri biraz kısıp arkaya daha fazla debi gönderilmesini sağlayacağım. Bakalım nolacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2022, 15:45:49 »
Ne yapsanız da istediğiniz sonuca ulaşamazsınız,birincisi aracın izalasyonu yeterli değil ve piller arkayı çok fazla ısıtıyor,belki koltuk altına bir izalasyon yapılırsa faydası olur,klima sistemi tek bölge olduğu için sadece ön tarafı algılıyor arkadakilerde terliyor,yönlendirmeleri ayak ve cama yapıp dereceyi 20 , 21 aralığına ayarlayıp deneyin,malesef yeni nesil araçların bir çoğunda aynı sorun var,93 model Corona da arkada çocuklar baba klimayı kıs üşüdük derlerdi,son olarakta arka camlardan birini çok çok az belli belirsiz açın öyle deneyin arkaya doğru hava akışı daha hızlı olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2022, 17:37:57 »
Benim klimam 21 derecede oluyor, ayar olarak da ayak ve ön cam yönlendirmeyi seçiyorum. İç sirkülasyonu kullanıyorum.

Başlarda ben önde giderken kendime göre ayarlamıştım, biraz sorun yaşadık. arka taraf sanırım bataryadan dolayı sıcak oluyor. Ayaklara verildiğinde o sıcaklık hissedilmiyor. Ayak tarafınadan hava çıkışı var çünkü. Alt taraflar soğuyunca arabanın geneli de soğuk oluyor.

Genelde araba soğuduktan sonra 2 veya 3 diş fan hızı açıyorum. Arabam yalıtımlı olduğundan yetiyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2022, 19:52:45 »
Klima konusunda manuel en iyisi. Alper abinin dediği gibi ön menfezlerden 2 tanesini kapatıp 2 sini yukarı yönlendirip arka menfezlere de yönlendirerek olabilir. ya da soğuğa ayarlayıp hiç kendinize vurdurmayın yan camlara ve orta boşluktan arka yukarı doğru ayarlayın Tansu. Böylece direk hava akışına maruz kalmadan tüm iç hacim soğutulmuş olur.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2022, 13:07:44 »
Mutlu Bey cevabı vermiş. Ben manuel modda kullanıyorum. Isıyı en düşük seviyede tutuyorum. Sıcaklığa göre fanın seviyesini kendime göre düşürüp azaltıyorum. Uzun yolda eşim ve çocuklar arkada oturur. Arada bir arkanın ısısı nasıl diye soruyorum, iyi diyorlar. Fanı da sadece ön göğüs kısmına veriyorum. Ön cama veya ayaklara ayarlamıyorum. Auto mad pek sağlıklı değil gibi.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2022, 19:17:58 »
Manuelin daha kullanışlı olduğunu pek düşünmüyorum. İnsanlar bu donanıma para veriyor sonuçta. Bir uzmanlık alanı.

Bugün birkaç fonksiyon denedim. Auto konumda koltuk altına hava vermiyor. Sadece ön konsoldan ve kolçak arkasından yüze veriyor. Eğer göğüsteki mazgalları kapatırsam kolçak arkasından çıkan hava debisi birkaç kat artıyor. Eco modunu kapatırsam daha çok artıyor.

Hassas dereceyle tekrar bakacağım ama sanırım ev radyatörleri gibi kombiye en yakın olanı biraz kısmak gibi ayar yapmalı. Öndeki mazgalları biraz kısınca ve eco’dan çıkarınca arkası soğuyacaktır diye düşünüyorum. Kötü olan tarafı sağ ve sol mazgal yön verme koluyla kapanıyor. Kısma yok yani.