Gönderen Konu: P0012 hata kodu  (Okunma sayısı 3150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
P0012 hata kodu
« : Ağustos 05, 2022, 21:26:02 »
Herkese merhaba bügün araçıma arıza cihacı baglattım P0012 hatası veriyor bu neyden kaynaklanır toyota corolla 2006 1.6 AT 170 bin km

Toyota Club Türkiye

P0012 hata kodu
« : Ağustos 05, 2022, 21:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: P0012 hata kodu
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2022, 22:04:34 »
Bu hata kodunun bşr çok sebebi olabilir,yağ vizkozitesinden başlayıp eksantrik konum sensörü ne,eksantirik zincirine ve diğer bileşenlere kadar değişir,araçta herhangi bir sıkıntı varmı,geç çalışma tekleme,şıkırtı sesi,çekişte düşüklük,stop etme ve yakıtın artması gibi sorunlar,bu arızanın genel sebebi yanlış yağ kullanmaktan başlıyor ve uzayıp gidiyor,bakım zamanı devamlı geciktirilmişse ve yanlış yağ kullanılmışsa bu hatayı vermesi kuvvetle muhtemel.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2022, 22:15:53 »
Merhaba
Performans düşüklügü var aracımda wwti valfini temizledim kontrol ettim çalısıyor geç çalışma vs yok arıza kodunu siliyorum 100 km hıza çıkıp tekrar bağlandığında arıza gelmiş oluyor araç 130 dan sonra çok zor hızlanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2022, 22:24:08 »
Merhaba
Performans düşüklügü var aracımda wwti valfini temizledim kontrol ettim çalısıyor geç çalışma vs yok arıza kodunu siliyorum 100 km hıza çıkıp tekrar bağlandığında arıza gelmiş oluyor araç 130 dan sonra çok zor hızlanıyor
Bu arıza pat diye çıkan bişey değil yılların birikimi sonucu oluşuyor,sistemin açılıp uzman bir usta tarafından kontrol edilmesi gerek,muhtemelen vvt sistem görevini tam yapamıyor,zor hızlanması aslında herşeyi açıklıyor,km yüksek olduğu için engine flush yapmakta sakıncalı olur,motor yağ eksilmiyorsa işlem sonrası eksiltme oluşabilir,kullandığınız yağ bu arızaya sebeb olur,ayrıca sistemin diğer bileşenleri de sıkıntılı olabilir,bakın bu linkte ayrıntılı olarak açıklanmış,
https://www.ototasarruf.com/lpghaber.php?faydalibilgilerID=459
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2022, 22:27:09 »
Bilgilendirme için teşekkürler ederim aracım 170 bin km de 5-30 kullanıyorum yağ olarak yağda eksiltme hiç olmadı

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2022, 15:05:24[/time]
Merhaba bügün kartal oto sanayide işinin ehli bir usta var devamlı gittigim gerekli testleri yaptık aracın 2 tane bobin arızalı bende şok oldum adam bir çekti bobinleri arabada değişiklik yok araç 2 pistona düşmüş :) 2 bobin aldım taktık arıza kodu vs gitti bobin pahalı oldugu için yan sanayi aldım mecburen insallah beni 6 ay daha iade eder sonrasında komple bobinleri değişicem

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2022, 15:46:34
Birde vvti valfi sağlam çalısıyor fakat toyota için değil başka bir araç içinmiş usta çalısıyor diyor ama değişmelimiyim onuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2022, 18:50:50 »
Bilgilendirme için teşekkürler ederim aracım 170 bin km de 5-30 kullanıyorum yağ olarak yağda eksiltme hiç olmadı

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 06, 2022, 15:05:24[/time]
Merhaba bügün kartal oto sanayide işinin ehli bir usta var devamlı gittigim gerekli testleri yaptık aracın 2 tane bobin arızalı bende şok oldum adam bir çekti bobinleri arabada değişiklik yok araç 2 pistona düşmüş :) 2 bobin aldım taktık arıza kodu vs gitti bobin pahalı oldugu için yan sanayi aldım mecburen insallah beni 6 ay daha iade eder sonrasında komple bobinleri değişicem

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 06, 2022, 15:46:34
Birde vvti valfi sağlam çalısıyor fakat toyota için değil başka bir araç içinmiş usta çalısıyor diyor ama değişmelimiyim onuda
Merhabalar,
Muhtemelen aracınızda LPG var ve yine bizi yanılttı,LPG'den dolayı genelde bobin yakar,ve farklı arıza kodları verdirir,keşke yan sanayi yerine orjinal alsaydınız,zaten 6 ay sonra komple değişim yapacam diyorsunuz,bu verdiğiniz para çöp olacak gibi bişey.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2022, 21:02:09 »
Merhaba
Evet araçta lpg var bobin orjinal alacaktım fakat 2500 tl tane fiyatı vardı benimde söyle bi niyetim var maliyetten yapmıyorum 4 bobin 4 buji v kayışı gergisi komple ön takım yaptırıcam birde aracın sübab larını degiştiricem
Aracım 120 km hızdan sonra yok düzde olsa hızlanmıyor ben sübab ayarından veya sübabların yanık oldugundan süphe ediyorum hepsini bakacam