Gönderen Konu: 2001 Corolla Elektrik Sorunu Hk  (Okunma sayısı 1012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
2001 Corolla Elektrik Sorunu Hk
« : Ağustos 02, 2022, 10:45:23 »
Son 1 aydır aracımda elektrikle alakalı sorun var aküyü sıfır olarak değiştirdim fakat sorun hala devam ediyor. Araba elektrik yüküne bindiği zaman teybi açıp kapatıyor. Örnek gece yolda seyahat ederken farlar vs. Açıkken selektör yapınca teybi açıp kapatıyor ve kadran ışıklarını kısıyor. Bunun yanı sıra yine seyahat esnasında frene basınca arka fren lambası yandığında ön farları kısıyor kadran ile birlikte bu sorun neyden kaynaklı olabilir. Bir kaç elektrikçiye gösterdim ölçüm yaptılar normal dediler henüz çözüme ulaşamadım önceden böyle bir sorun yoktu aracımda. Sıkışık trafikte fan açtığında da aynı sorunlar devam ediyor ve arabayı titretiyor biraz elektrikten kaynaklı olarak.

Toyota Club Türkiye

2001 Corolla Elektrik Sorunu Hk
« : Ağustos 02, 2022, 10:45:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 Corolla Elektrik Sorunu Hk
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2022, 11:08:50 »
Alternatörün verdiği voltaj ölçüldü mü? 13.5v altındaysa kötü durumda demektir. Düşüncem aküyü yeterince şarj edemediğinden bir yük ihtiyacında sistemin voltajı düşüyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2022, 11:17:00 »
Alternatörü kontrol ettirmedim henüz ona bir baktırayım voltaj düşüklüğü yaşanıyor evet yüke bindiği zaman. Tahminimce fren lambaları yüksek voltaj çekiyor o yüzden farları kısıp teybi kesiyor. Bunu yanı sıra sanırım eski aküsü 52amperdi yeni akü 60amper bununla bir alakası yoktur değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2022, 18:19:46 »
Akünün amperinin yüksek olması daha iyi,sorun alternatör yada şase ana kablosundan kaynaklıdır,akünün yanında araç kaportasına bağlı olan şase kablosunu kontrol ettirin,kutup başları iyi sıkılmışmı oksit varmı kontrol edin,herşey normalse alternatör doğru yeterli şarj yapmıyor demektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2023, 17:04:50 »
Tekrardan aynı sorunla merhaba sorun konuyu açtığımdan beri devam ediyor alternatör ölçüldü cihaza göre sarjda sorun yok, aküden şüphelenip usta aküyü garantiye gönderdi yedek akü verdi bununla da aracı test et dedi, test aküsüyle 1 hafta yapmadı 1 haftanın sonunda yağmurlu havada sıkışık trafikte tüm elektrik yüklerini kullanırken aynı sorunla tekrar baş başa kaldım fan,silecek,farlar açıkken selektör yapınca teybi kapatıp açmaya ve kadran ışıklarını kısmaya başladı sonrasında yükleri kapatsamda sorun devam etti hala çözüm arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum, şase kablosuna usta baktı kopukluk vs göremedi ama kablo biraz eski duruyor benim fikrimce usta bir yorumda bulunmadı kontrol esnasinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2023, 17:14:23 »
Sanki bir yerden elektrik kaçağı var gibi,kutup başlarını sökün,sıcak su ile temizleyin,sonra şase kablosuna bakın gerekirse değiştirin,alternatör yeterli derecede yükleme yapıyorsa bile kaçak vardır diye düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2023, 17:18:42 »
Kaçak testi yapıldı kaçak yoktu, aracın tesisati kurcalanmış bir araç değil lpg dahi yok hatta şüphelerim şase kablosu alternatör konjektörü olabilir şeklinde devam ediyor, çünkü alternatör ölçümü sırasında araç yaptığı sorunları yapmadı her zaman yapmıyorda zaten bazen yapıyor bazen yapmıyor, her zaman yapmış olsa veya ustaya gittiğimde sorunu tekrar etse çözmüş olacağım zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2023, 22:55:23 »
O zaman alternatörün ne zaman kontrol edilip elden geçtiğini bilemiyorsanız iyi bir elektrikçide alternatörü söktürüp bakımını yaptırın,gerekirse şase kablosunu da yenileyin,fazla masraf olmaz,hala bir sonuç alınamıyorsa başka alternatiflere bakılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2023, 18:50:37 »
Yaklaşık 1 ay önce sıfır aküm garantiden değişti tekrar sıfır verdiler. Bir süre sorun durdu 2-3 hafta kadar yapmadi sonra tekrar yapmaya başladı. Ama eskisi kadar sık değildi durum. Ardından dün şarj dinamosunu kontrol ettirmeye karar verdim. Şarj dinamosu kontrol edildi herhangi sorun görülemedi. Yine de sorunumuza dayalı olarak sarj dinamosunun konjektörünü değişmeye karar verdik. Değiştirdik ve voltaj konusunda aracın daha kararlı olduğunu gördük fakat hemen sonrasındaki gün yani bugün sorun tekrardan bi kalkış yaptığım esnada teyp açılıp kapanmasıyla başıma geldi. Sorun çözülememiş oldu hala çözüm arıyorum, sorun eskisi kadar sık değil ama devam ediyor. Bazen hiç yapmıyor bazen bir sefer yapıyor durumuna gelmiş bulunmaktayız. Önerisi olanların görüşlerini beklemekteyim. Kablolar bağlantılar tekrardan kontrol edildi ve hepsi sağlıklı gözüküyor dedi usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2023, 19:13:48 »
Sigorta tablasının şase bacaklarına bakın oksitlemiş veya yıpranmış olabilir,tablaya gelen ana kabloda zayıflama yapabilir,ek olarak marş dinamosundan gelen kabloyu kontrol ettirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2023, 23:51:56 »
Konu hakkında son gelişmeyi aktarayım konjektör değiştikten sonra araç far aksamındaki hiçbir sorunla karşılaşmadım voltaj konusunda araç kararlı bu 2 haftalık süreçte 3 defa başıma sadece teyp kesilmesi durumu geldi teyp açılıp kapanıyor ve voltaj durumundan bağımsız bir biçimde bunu yaptığını gördük, bu kesilmeler yaşandığında teypin arayüzünden okuduğumuz hemen kesilmeden önce voltaj değeri 14.0 semalarında, dediğim gibi sadece teyp kesilme sorunu kaldı bu neyden kaynaklanır hangi kablolara vs bakmam gerekir sigorta kutusu şase bacaklarına bakmam konusunu söylemişsiniz nerede olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız bakmak incelemek istiyorum. Ustaya gidince usta kafasına göre üstün körü inceliyor durumu bundan dolayı kendim bakmak incelemek istiyorum. Multimetremde var ölçüm yapmam gereken konu varsada yapabilirim. Fakat ustalar dediğim gibi ezbere iş yapiyolar bi tık boşa para harcamakta istemiyorum açıkcası.

Ekleme olarak son bu sorunu yaptığında selektör yaptığı anda kesti, ardından 2-3 kez daha yapinca selektörle bağımlı olarak acilip kapandi. Fakat ben sorunun selektörle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece o zaman yapmıyor bu sorunu.

Şu durumuda belirtmek isterim ki aracın yol bilgisayarinin bulunduğu teyp faal durumda yol bilgisayari olarak çalışıyor aracın teyp bağlantıları harici bir teybe bağlı teyp dandik değil sony-dsxa410bt modeli orjinal hoparlör yerlerinde 4 tanede focal hoparlör mevcut ekstra başka bir ses sistemi bulunmuyor araçta.