Gönderen Konu: yag azalması  (Okunma sayısı 5107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • www.
yag azalması
« : Eylül 20, 2006, 14:01:41 »
2005 terra sedan aldım.ilk 10000 bakımda yagda azalma gözükmedi.şimdi 18000 deyim çubuk 4/3 e düşdügünü gösteriyor.normalde üstten eksantrikli araçlar belli miktarda yag yakarlar.bu konuda kötü şöhretl i toyotamızda nereye kadarı normaldir?servisde yag yakma oranını nasıl ölçtürebiliriz?

Toyota Club Türkiye

yag azalması
« : Eylül 20, 2006, 14:01:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
yag azalması
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2006, 15:22:44 »
Yağ eksiltme, pistonların benzini yakma yerine yağ kaçması ve bu yağın egzozdan atılmasıyla olur.Egzozdan çıkan duman bu durumlarda hafiften mavimsidir.
Umarım 10 bin bakımında yağı değişmiştir aracınızın!
Toyota bu konuda kötü şöhretli bir araç değildir.Aracım 214 bin kilometrede ve yağ eksiltme diye bir sorunu yok.
Zamanında yağ değiştirip,düzgün bakımlarını yapıp,aracınızla çok yüksek devirlerde kullanmazsanız bir sorun yaşamazsınız...

Bu arada kendinizi 'Tanışma Bölümü' nde tanıtırsanız seviniriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
yag azalması
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2006, 20:57:30 »
Kitapcikta 1000 km de 1litreye kadar normal diye yaziyor olmasi lazim.

Toyota yag yakma konusunda kötü söhretli degildir.
Etrafinizdan son kasanin 2004 üretimlerindeki segman problemini duymussunuz. Segman problemi giderilince yag yakma sorunu ortadan kalkar.

Kisisel düsüncem 8000 km de 250 gr yag cok cok normal.
Yaginizi ekleyin. Hicbir problem yok. Her 500-1000 km de her marka aracta kontrol etmek lazim.

Aslinda ilk 10bin de de eksiltmistir büyük bir ihtimalle de, siz farketmemis olabilirsiniz. Nasil mi?
Araba düsük devirde, sehir icinde kullanilinca yagin icine su buharinin bir kismi kacabilir. Kontrol cubugu sivi seviyesini kontrol ettigi icin farketmezsiniz. O durumda sehirlerarasi yola ciksaniz 30-45 dakika yüksek devirde kullaninca araci, motorun icindeki o su buharlasir. Sonra gercek yag seviyesi ortaya cikar. (>4000 d/d gibi).

Benim arabada board-computer araci calistirmadan önce kontol ediyor. Her sabah 6 saniye onu bekliyorum mahsus.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yag azalması
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2006, 15:19:39 »
Benim de servisten bildiğim kadarı ile 1000 km'de 1 litre eksiltme normalmiş. Ama 10000-20000 km'de olan arabalar için bana sorarsanız normal değildir. Diğer arkadaşlarda bildiklerini açıklamışlar. Ben arabamı satmadan önce bu sorunu yaşıyordum. Ama genelde arabamı 3000 devirden düşük kullanmazdım. Motoru kullanım esnasında çok sıkıştırmak da bu durumla karşı karşıya kalmaya neden oluyor. Yoksa köye kente gittiğimde aralıksız 1100 km yol yapıyordum (ortalama hızım 100 km iken) vardığım yerde yaptığım kontrolde yağ eksilme ile karşılaşmıyordum.

Bir Kere TOYOTA, Hep TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
yag azalması
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2008, 17:04:50 »
Evet araç kitabında 1000km de 1 lt kadar yazar. Bu her otomobil motorunun maksimum tüketim miktarıdır. Aynı zamanda, motorun hakkınızı helal edin dediği noktadır. Zira bundan sonrası rektifiyedir. 2004 kasaların segmanlarında sorun olduğunu buradan yeni öğrendim. Bende 2001 kasa var ve Toyota 2001 yılının istisnasız dünya yağ eksiltme lideri. (yabancı sitelerden belgeleyebilirim). Aracım motor bakımına gireceği için araştırdım, sorun segmanların ince ve dayanıksız olması, ayrıca motor dizaynında. Daha anlaşılır olması için resimleri aşağıda. Normal motorlarda silindir gömleklerinin arkasındaki hava soğutma kanalları dört kenarında küçük delikler şeklinde olur, Toyota bloklarında ise hava ve su kanalları kesintisiz silindirin etrafını sarıyor. Tabi buda bazı modellerde silindir gömleğinin yüksek basınçta esneterek arkaya doğru yaslanması, ve segmanların yetersiz kalmasına sebep veriyor. (az sayıda),  Ayrıca yağ sekmanları da kilitlenme neticesinde piston başında hareketsiz kaldığından çalışamıyor, Kompresyon sekmanları çabuk aşınıyor. (çoğunlukla) Bunu bu konuda birçok Toyota VVT_İ motoru rektifiye eden Bostancı Sanayi Sitesindeki usta anlattı ve uygulamalı olarak yerinde inceleyerek gözlerimle gördüm. (Benim aracımda yağ sekmanları kilitlenmişti) Sekmanlar değiştiğinde bir daha sorun tekrarlamıyormuş. Toyotanın o model motorda kullandığı sekmanlar sorunlu, bir de yağ uzun süre değişmezse, yağ eksilme başlıyor. Ayrıca yağ yakma sorunu yaşamak istemeyen her Toyota sahibine yağını  daha sık değiştirmesini tavsiye ederim.
(Normal Motor Blok'u)
(Toyota Motor Blok'u)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
yag azalması
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2008, 19:44:45 »
"Ayrıca istisnasız her Toyotanın yağı diğer araçların km'ne göre daha erken değişmesi gerekir. "

Yağ yakma gibi bir problem yok benim araçta. Yağın özelliğini kaybedip kaybetmediğini anlamak için gözle kontrol mümkün(çok sağlıklı bir yöntem olmasada)  10000 km sonunda yağ değişiminde yağı kontrol ettik usta ile beraber, yağın hala görev yapacak durumda olduğunu söyledi. Ama tedbiri elden bırakmamak için değiştik tabiii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
yag azalması
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2008, 12:53:54 »
Alıntı yapılan: Can Erdeniz
Evet araç kitabında 1000km de 1 lt kadar yazar. Bu her otomobil motorunun maksimum tüketim miktarıdır. Aynı zamanda, motorun hakkınızı helal edin dediği noktadır. Zira bundan sonrası rektifiyedir. 2004 kasaların segmanlarında sorun olduğunu buradan yeni öğrendim. Bende 2001 kasa var ve Toyota 2001 yılının istisnasız dünya yağ eksiltme lideri. (yabancı sitelerden belgeleyebilirim). Aracım rektifiyeye gireceği için araştırdım, sorun segmanların ince ve dayanıksız olması, ayrıca motor dizaynında. Daha anlaşılır olması için yakında resimleri ekleyeceğim. Normal motorlarda silindir gömleklerinin arkasındaki hava soğutma kanalları dört kenarında küçük delikler şeklinde olur, Toyota bloklarında ise hava kanalları kesintisiz silindirin etrafını sarıyor. Tabi buda silindir gömleğinin yüksek basınçta esneyerek arkaya doğru yaslanması,  Segmanların yetersiz kalmasına sebep veriyor.Bunu bu konuda birçok Toyota VVT_İ motoru rektifiye eden Bostancı Sanayi Sitesindeki usta anlattı ve uygulamalı olarak yerinde inceleyerek gözlerimle gördüm. Ayrıca istisnasız her Toyotanın yağı diğer araçların km'ne göre daha erken değişmesi gerekir.
(Normal Motor Bloğu)
[/quote]
' Bende 2001 kasa var ve Toyota 2001 yılının istisnasız dünya yağ eksiltme lideri. '
Sayın Can bey; 2001 yılında ( Sadece 2001 ) üretilen bazı Corolla larda bahsettiğiniz yağ yakma sıkıntısı vardı ustanızın dediği gibi doğrudur. Ama diger modellerde yok.

' Ayrıca istisnasız her Toyotanın yağı diğer araçların km'ne göre daha erken değişmesi gerekir. '
Derken neyi kasdediyorsunuz? Ben ilk defa böyle birşey duyuyorum bildiğiniz birşer mi var? Hatta 35000 km yağ değişmemiş Rav 4, 19000 km yağ değişmemiş AE92 ( 1990 Corolla ), 234000 km debriyaj değişmemiş AE101 ( 1993 -  1998 Corolla ) gördüm.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
yag azalması
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2008, 23:50:01 »
degerli forum üyeleri bir motorda en önemli olan seylerden birtanesi vardırki oda yagdır ben kesinlikle 10 binlik yagı motorda 10 bin tutmam motor yagıyla isterseniz hic km yapmayın 6 ayda bir degistirmeniz gerekiyor sehir ici trafiginde motorunuz km yapmadan dakikalarca calısıyor demi buda yagın daha cabuk özelligini kaybetmesi demektir yagı ya 6 ayda bir yada 8 bin km de degistirmeniz gerekir