0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet araç kitabında 1000km de 1 lt kadar yazar. Bu her otomobil motorunun maksimum tüketim miktarıdır. Aynı zamanda, motorun hakkınızı helal edin dediği noktadır. Zira bundan sonrası rektifiyedir. 2004 kasaların segmanlarında sorun olduğunu buradan yeni öğrendim. Bende 2001 kasa var ve Toyota 2001 yılının istisnasız dünya yağ eksiltme lideri. (yabancı sitelerden belgeleyebilirim). Aracım rektifiyeye gireceği için araştırdım, sorun segmanların ince ve dayanıksız olması, ayrıca motor dizaynında. Daha anlaşılır olması için yakında resimleri ekleyeceğim. Normal motorlarda silindir gömleklerinin arkasındaki hava soğutma kanalları dört kenarında küçük delikler şeklinde olur, Toyota bloklarında ise hava kanalları kesintisiz silindirin etrafını sarıyor. Tabi buda silindir gömleğinin yüksek basınçta esneyerek arkaya doğru yaslanması, Segmanların yetersiz kalmasına sebep veriyor.Bunu bu konuda birçok Toyota VVT_İ motoru rektifiye eden Bostancı Sanayi Sitesindeki usta anlattı ve uygulamalı olarak yerinde inceleyerek gözlerimle gördüm. Ayrıca istisnasız her Toyotanın yağı diğer araçların km'ne göre daha erken değişmesi gerekir. (Normal Motor Bloğu) [/quote]' Bende 2001 kasa var ve Toyota 2001 yılının istisnasız dünya yağ eksiltme lideri. ' Sayın Can bey; 2001 yılında ( Sadece 2001 ) üretilen bazı Corolla larda bahsettiğiniz yağ yakma sıkıntısı vardı ustanızın dediği gibi doğrudur. Ama diger modellerde yok.' Ayrıca istisnasız her Toyotanın yağı diğer araçların km'ne göre daha erken değişmesi gerekir. 'Derken neyi kasdediyorsunuz? Ben ilk defa böyle birşey duyuyorum bildiğiniz birşer mi var? Hatta 35000 km yağ değişmemiş Rav 4, 19000 km yağ değişmemiş AE92 ( 1990 Corolla ), 234000 km debriyaj değişmemiş AE101 ( 1993 - 1998 Corolla ) gördüm.