0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkiye'de üretilen ekonomi ve istihdamımıza katkı sağlayan markalara pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyordu. İsabetli bir karar olmuş Togg ve Toyota'nın satışlarını artıracak gibi görünüyor.
Togg veya Toyota nın satışına Bir etkisi olmaz çünkü gümrük vergisi dediğimiz olay sadece yurt dışından gelen araçları etkilemiyor,ülkede üretilen araçların da parçaları yurt dışından geldiği için dolaylı olarak etkiliyor,ayrıca gümrük birliği olan ülkelere vergi uygulaması olmuyor,yerli ürettiğimiz araca ayrıcalık sağlama lüksümüz yok,eğer öyle bir ayırım yapılırsa ülkemizde üretim yapan diğer markalarda uygulanması gerekir,Togg özelinde satışı teşvik etmesi için ÖTV kaleminden vaz geçmesi lazım, ÖTV yi almama yapabilir ama diğer vergiler almak zorunda.
Avrupa'dan gelen araçları zerre kadar etkilemez, etkileyemez çünkü gümrük birliği anlaşması var, Avrupa'ya arka kapıdan girecez denilerek 1996 yılında yapılmış olan anlaşma. Bu anlaşma varken yerli üretime şu kadar vergi senden gelene bu kadar vergi diyemezsin
Ümit Bey, dikkat ederseniz Türkiye'de üretilen araçlara pozitif ayrımcılık yapılması gerekir diye özellikle belirttim. Sadece Togg için söylemedim. Menşei ne olursa olsun Türkiye'de üretilen her markaya pozitif ayrımcılık yapılması gerekir. Sadece bu konu özelinde de değil her türlü üretim platformunda bu kıstas olmalıdır. Yok öyle ülkeye kuruş yatırım yapmayıp ülkeyi sadece yolunacak kaz olarak görmek. Bu ülkeye yatırım yapıp istihdam sağlayan her markaya her türlü kolaylık sağlanmalıdır. İthal ürünlere de ek vergi olmalıdır. Türkiye ekonomisi, üretimi ve istihdamı için doğru olan budur.