0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar malum sari siteye 2012_2013 model yaris bakayim dedim ama bu modellerde hem manuel hem yari otomatik hem tam otomatik olarak vites secenekleri var. Fotolardan baktigimda tam ve yari otomatiklet ayni gorunuyor. Bu kasalarda vites durumu nedir?Ben manuel ve tam otomatik(cvt) olarak biliyorum ama herhalde kullananlarin vardir bir bildigi...
Yarı otomatik olanlar dizeldir, Toyota'nın dizel tam otomatiği yok,cvt şanzımanlar manuel modda kullanım imkanı sağladı için yarı otomatik olarak geçiyor,tam otomatikler eski tork konvertörlü şanzımanlar da vardı,aslında cvt şanzımanlar da vites yok yazılımsal olarak devir belirlenmiş o devir aralığında bir üst veya alt vitese geçmiş gibi hareket ediyor.
Benzinlide cvt kullanılıyor, dizelde en son mmt-i yani robotize kullanılıyordu. Benzinli yani cvt almanızı öneririm. Aslında cvt de tam otomatik ama Ümit Hocamın da dediği gibi manuel kullanma fırsatı da verdiği için yarı otomatik olarak geçiyor. Cvt, tam otomatik yani tork konvektörlüden kesinlikle daha az yakıyor. Fotoğraftaki cvt yani sorunsuz otomatik şanzıman alınabilir ama mmt-i ( robotize) şanzumanı tavsiye etmem zaten Toyota son modellerinde yani 2013'ten sonra mmt-i şanzumanı kullanmıyor.
Bende siteye baktigim zaman 2012 den sonra tam otomatige gectigini biliyorum ancak otomobil sahipleri yari otomatik olarak yazinca şüpheye düştüm..Cvtlerdeki f1 kulakcikla araci manuel olarak kullanmak ilerisi icin herhangi bir sıkıntı cikarir mi veya kulakciklar butun cvt lerde var mi?
Vites durumunu genelde sistem kendisi belirliyor,mesela DSG de yarı otomatik olarak geçiyor,kulakçıkla kullanmak herhangi bir sıkıntı çıkartmaz, zaten siz kulakçıktan yönetsenizde gerektiği zaman sistem kendisi müdahale ediyor mesela araç 5.viteste zorlanıyor ama siz kulakçıktan vites küçültmüyorsanız kendisi otomatik düşürüyor,bütün cvt lerde yok diye hatırlıyorum,pakete göre değişiklik sağlıyor olması gerekiyordu.
O zaman f1 olsun olmasin farketmiyor. Hepsi ayni.. Hatta f1 bir tık daha avantajli gibi mi?
İkiside sorunsuzsa f1 tercih edilir o zaman...