Gönderen Konu: 96 medel 3 kapılı Rav4'de direksiyon dönüş yarıçapı  (Okunma sayısı 1026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar. 3 kapılı 1996 model Rav4 aldım. Bu aracı kullananların tecrübelerini okumak isterim.
Direksiyon dönüş yarıçapı dikkatimi çekti. İleri geri yaparak dönmek zorunda kalıyorum. Neden bu şekilde yapılmış? Bunun bir çözümü yok mu?
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 medel 3 kapılı Rav4'de direksiyon dönüş yarıçapı
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2022, 23:06:57 »
Merhaba arkadaşlar. 3 kapılı 1996 model Rav4 aldım. Bu aracı kullananların tecrübelerini okumak isterim.
Direksiyon dönüş yarıçapı dikkatimi çekti. İleri geri yaparak dönmek zorunda kalıyorum. Neden bu şekilde yapılmış? Bunun bir çözümü yok mu?
Teşekkürler
kremayer dişlisinin boyuyla alakalı bir durum aks aralığı o kadar müsade ediyor o yüzden direksiyon dönüş çapı az kalıyor,daha fazla olursa yürüyen aksama ve lastiklere zarar verir,bir tekeri tam olarak sola veya sağa dönderdiğinizi düşünün araç haraket etmek için zorlanacak ve tekeri ileri doğru yiyerek kaydırmaya başlayacak,aynı zamanda önden aktarmalı araçlarda aks lalesinin izin verdiği bir dönüş çapı vardır,herşey her parça hesaplanarak dönüş çapı belirlenir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.