0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba bu hafta datça ya gidip geldim araba beni benden aldı yokuşlarda öyle bir bayılma oluyorki kamyonlar bile beni solladı benzinde lpg de aynı aracım 1.6 170 bin km At corolla terra modeli datca yolunu bilen bilir mugladan çıkarkende datca tırmanırkenden aracım yokuşlarda çekmiyor resmen duruyor ama düz yolda sorun yok birde yokuş aşa bi yolda 120 km ile giderken gaz kestigimde araç yavaşlıyor bu normalmi mesela 120 km hızla hafif rampa asaya yol gaz kestiğimde araç 100 90 80 hız düşüyor yokuş çekmeme problemi için ne yapmam lazım neresine baktırmalıyım diğer corollarda böyleni hava 42 derece kılima kapalı olarakda denedim Biraz devirli kullanayım dedim hareret anlık yüksekdi hemen devirli kullanmayı kestim ( 6 bin devir alarılıgında 10 dk kadar)
MerhabaHava sıcaklığından dolayı hararet normal dediginiz gibi fakat yokuşlarda bayılma olayını çözemedim bakım konusuna gelimce 20 bin kmde buji her 10 bin kmde genel bakım ve fren balata değişimi yapıyorum Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2022, 00:10:22Bakıma 3 bin km var daha ama ben bujiden süphe ediyorum acaba sahtemi aldık diye yarın ilk işim buji değiştirmek olacak
merhaba,aracım sürekli yokuşlarda bayılıyor ve belirli bir hızın üstüne çıkmıyordu şuan anadolu otobanında hızsınırı 140 km benim araç 140 ı görmüyordu zaten arka fren merkezi arka disk arka balata arka el freni balatası değişti araçta bulunan tüm sıkıntılar gitti araç şuan daha seri ve bayılma yok fren merkezi arızalıymış komle değişti