Gönderen Konu: 2006 1.6 AT yokuşta bayılma  (Okunma sayısı 1284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2006 1.6 AT yokuşta bayılma
« : Temmuz 20, 2022, 23:42:01 »
Herkese merhaba bu hafta datça ya gidip geldim araba beni benden aldı yokuşlarda öyle bir bayılma oluyorki kamyonlar bile beni solladı benzinde lpg de aynı aracım 1.6 170 bin km At corolla terra modeli datca yolunu bilen bilir mugladan çıkarkende datca tırmanırkenden aracım yokuşlarda çekmiyor resmen duruyor ama düz yolda sorun yok birde yokuş aşa bi yolda 120 km ile giderken gaz kestigimde araç yavaşlıyor bu normalmi mesela 120 km hızla hafif rampa asaya yol gaz kestiğimde araç 100 90 80 hız düşüyor yokuş çekmeme problemi için ne yapmam lazım neresine baktırmalıyım diğer corollarda böyleni hava 42 derece kılima kapalı olarakda denedim
Biraz devirli kullanayım dedim hareret anlık yüksekdi hemen devirli kullanmayı kestim ( 6 bin devir alarılıgında 10 dk kadar)

Toyota Club Türkiye

2006 1.6 AT yokuşta bayılma
« : Temmuz 20, 2022, 23:42:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 1.6 AT yokuşta bayılma
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2022, 23:55:53 »
Herkese merhaba bu hafta datça ya gidip geldim araba beni benden aldı yokuşlarda öyle bir bayılma oluyorki kamyonlar bile beni solladı benzinde lpg de aynı aracım 1.6 170 bin km At corolla terra modeli datca yolunu bilen bilir mugladan çıkarkende datca tırmanırkenden aracım yokuşlarda çekmiyor resmen duruyor ama düz yolda sorun yok birde yokuş aşa bi yolda 120 km ile giderken gaz kestigimde araç yavaşlıyor bu normalmi mesela 120 km hızla hafif rampa asaya yol gaz kestiğimde araç 100 90 80 hız düşüyor yokuş çekmeme problemi için ne yapmam lazım neresine baktırmalıyım diğer corollarda böyleni hava 42 derece kılima kapalı olarakda denedim
Biraz devirli kullanayım dedim hareret anlık yüksekdi hemen devirli kullanmayı kestim ( 6 bin devir alarılıgında 10 dk kadar)
Aracın genel bakıma ihtiyacı var,anlattıklarınıza bakılacak olursa frenler sıkıyor olabilir,rampa aşağı hızın o kadar düşmesi normal değil,yada aracın motoru çok iyidir sağlam kompresyon yapıyordur başka türlü o kadar yavaşlamaz akıp gitmesi lazım,hararet olayına gelince havanın bu kadar sıcak olduğu zamanda 10 dk aralıksız 6000 d/dk çevirmek motor için çok zorlayıcı olur, özellikle rampalarda.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2022, 00:07:58 »
Merhaba
Hava sıcaklığından dolayı hararet normal dediginiz gibi fakat yokuşlarda bayılma olayını çözemedim bakım konusuna gelimce 20 bin kmde buji her 10 bin kmde genel bakım ve fren balata değişimi yapıyorum

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2022, 00:10:22
Bakıma 3 bin km var daha ama ben bujiden süphe ediyorum acaba sahtemi aldık diye yarın ilk işim buji değiştirmek olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2022, 01:40:30 »
Merhaba
Hava sıcaklığından dolayı hararet normal dediginiz gibi fakat yokuşlarda bayılma olayını çözemedim bakım konusuna gelimce 20 bin kmde buji her 10 bin kmde genel bakım ve fren balata değişimi yapıyorum

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2022, 00:10:22
Bakıma 3 bin km var daha ama ben bujiden süphe ediyorum acaba sahtemi aldık diye yarın ilk işim buji değiştirmek olacak
Buji gibi önemli ekipmanları yetkili servisten şaşmayın,93 model 2.0 coronaya yıllarca servisten aldım,hiçbir sıkıntı yaşamadım,buji dediğiniz kadar etkilemez,fren merkezlerini özellikle el fren balatalarını kontrol ettirin,aracınızdaki el fren tertibatı arka frenlerden bağımsız,eğer fren tertibatında halatta vs sıkma varsa aracın performansı ciddi derecede düşer,çoğu usta fren balatası değiştirirken merkez pimlerini söküp temizlemiyor,merkez pistonu toz lastiğini vs kontrol etmiyor,yılların birikimi toz pislik korozyon vs merkezlerin çalışmasını engelliyor,kısıtlıyor iyi bir fren ustası bulup kontrol ettirin,zaten liftte kaldırıp tekerleri çevirince anlarsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2022, 12:17:48 »
Merhaba
Birazdan gidip bi baktıracağım bende frenlerden süphe ediyorum çünkü araç giderken sanki böyle lastik tur atarken tam tur bitmeden birşeye sürtüyor gibi oluyor aracın kasa çok ufak sallıyor ben açıkcası çelik jant olmadıgı için jant kapagı rüzgardan dolayı yapıyor diye düsünüyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 175000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2022, 01:38:48 »
Rampada yığılma sorunu benim de başıma gelmişti. Aracı bilgisayara bağlatıp çıkan hatalara bir baktırın: “Hava Akışmetre” arızası çıkabilir, kolay değişen elektronik bir parça,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2022, 14:38:32 »
merhaba,
arka sol fren merkezi takılı kalıyordu yaptıgımız fren testlerinden değişimini yaptık şuan deniyorum ileryeyen zamanlarda tekrar yazacagım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2022, 17:44:30 »
merhaba,
aracım sürekli yokuşlarda bayılıyor ve belirli bir hızın üstüne çıkmıyordu şuan anadolu otobanında hızsınırı 140 km benim araç 140 ı görmüyordu zaten arka fren merkezi arka disk arka balata arka el freni balatası değişti
araçta bulunan tüm sıkıntılar gitti araç şuan daha seri ve bayılma yok fren merkezi arızalıymış komle değişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2022, 17:59:57 »
merhaba,
aracım sürekli yokuşlarda bayılıyor ve belirli bir hızın üstüne çıkmıyordu şuan anadolu otobanında hızsınırı 140 km benim araç 140 ı görmüyordu zaten arka fren merkezi arka disk arka balata arka el freni balatası değişti
araçta bulunan tüm sıkıntılar gitti araç şuan daha seri ve bayılma yok fren merkezi arızalıymış komle değişti
Geçmiş olsun, daha öncede yazdığım gibi bir çok usta fren balatası değiştirirken merkez pimlerini söküp temizlemiyor o yüzden merkezler sıkışıyor ve araç sıkıntı gösteriyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2022, 23:41:44 »
Bahsettiğim konu bugün gerçek olmuş,2021 Honda Civic arka balatalar çöp olmuş,
TOYOTA CORONA 3S FE