Gönderen Konu: Sonar sistemi arizasi  (Okunma sayısı 2876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonar sistemi arizasi
« : Temmuz 16, 2022, 20:47:36 »
2014 corolla premium aracimda sonar sistemi sürekli açık şekilde sıkıntısız bu zamana kadar çalıştı. Ancak şu an aktif hale getirmeye çalıştığımda "sonar sistemi kontrol edin" uyarisi çıkmakta. Ilk basta bir kac sefer aç kapa yapınca çalışıyordu artık sürekli sari unlem ile beraber uyarı sesiyle birlikte yazı çıkmakta. Internette aradim ama çözüm bulamadım. Yardimlariniza şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Sonar sistemi arizasi
« : Temmuz 16, 2022, 20:47:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonar sistemi arizasi
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2022, 01:24:58 »
2014 corolla premium aracimda sonar sistemi sürekli açık şekilde sıkıntısız bu zamana kadar çalıştı. Ancak şu an aktif hale getirmeye çalıştığımda "sonar sistemi kontrol edin" uyarisi çıkmakta. Ilk basta bir kac sefer aç kapa yapınca çalışıyordu artık sürekli sari unlem ile beraber uyarı sesiyle birlikte yazı çıkmakta. Internette aradim ama çözüm bulamadım. Yardimlariniza şimdiden teşekkürler
Öncelikle sonar sistemin sensörlerini ve fiş girişlerini kontrol ederek işe başlamanızı tavsiye ederim,son zamanlarda araçta tadilat vs yapıldıysa daha dikkatli kontrol edin soketler vs gevşemiş olabilir,en kısa sürede'de cihaza bağlayıp hata kodu varmı bir baktırın daha iyi yorumlar gelecektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.