Gönderen Konu: 1998 Corolla 22, 24, 54 hata kodları.  (Okunma sayısı 1716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1998 Corolla 22, 24, 54 hata kodları.
« : Temmuz 16, 2022, 16:37:35 »
Merhabalar gün geçmiyor ki ''EFSANE'' Corolla yeni bir sorun çıkarmasın. Sabahları ilk çalışma da veya uzun süre sonra ki çalışmalar da araba gaz yemiyor. Bir süre ara gazı verir şekil de gazı pompaladıktan sonra devir arttığı zaman düzeliyor. Bende hemen bir ufak kablo marifeti ile hata kodlarını okudum. 22-Motor Soğutucu Sıcaklık Sensörü (Sanırım bu bahsettiği hararet müşiri.) 24- Emme Havası Sıcaklık Sensörü sinyali.(Bunun hakkında bir fikrim yok.) 54 numaralı hata kodu da vuruntu sensörü onu zaten önceden beridir biliyorum sağolun yine burdan öğrenmiştim. Bu iki sensör hakkın da bilgisi olan ve bu yaşadığım sorunun bu sensörler den mi kaynaklandığını bilen yardımcı olabilecek varmıdır ?

Toyota Club Türkiye

1998 Corolla 22, 24, 54 hata kodları.
« : Temmuz 16, 2022, 16:37:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 Corolla 22, 24, 54 hata kodları.
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2022, 18:23:32 »
Merhabalar gün geçmiyor ki ''EFSANE'' Corolla yeni bir sorun çıkarmasın. Sabahları ilk çalışma da veya uzun süre sonra ki çalışmalar da araba gaz yemiyor. Bir süre ara gazı verir şekil de gazı pompaladıktan sonra devir arttığı zaman düzeliyor. Bende hemen bir ufak kablo marifeti ile hata kodlarını okudum. 22-Motor Soğutucu Sıcaklık Sensörü (Sanırım bu bahsettiği hararet müşiri.) 24- Emme Havası Sıcaklık Sensörü sinyali.(Bunun hakkında bir fikrim yok.) 54 numaralı hata kodu da vuruntu sensörü onu zaten önceden beridir biliyorum sağolun yine burdan öğrenmiştim. Bu iki sensör hakkın da bilgisi olan ve bu yaşadığım sorunun bu sensörler den mi kaynaklandığını bilen yardımcı olabilecek varmıdır ?
Araçta LPG varmı?
Varsa ilk önce Lpg'yi kapatın ve sigortasını sökün öyle deneyin,sorun vermezse Lpg'ye bakılması lazım,Lpg'nin ısı sensörü bozuksa yanlış zamanlarda iki yakıtı karıştırıyor olabilir,
Motor soğutucu sıcaklık sensörü hararet müşüründen farklı,diğer hava sıcaklık sensörü diye bahsettiğiniz de debimetre olabilir veya farklı bişeydir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2022, 23:52:40 »
Araç LPG'li. Sıralı sistem değil. Beyne girip çıkan hortumlar patladı 1 hafta önce beyin değişti çıkma bir beyin taktik. LPG'de problem yok ama benzinde sabahları gaz yememe sorunu başladı dediğim gibi. Performansda bir düşüklük yok 3-4 gündür benzinde kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2022, 00:08:02 »
Araç LPG'li. Sıralı sistem değil. Beyne girip çıkan hortumlar patladı 1 hafta önce beyin değişti çıkma bir beyin taktik. LPG'de problem yok ama benzinde sabahları gaz yememe sorunu başladı dediğim gibi. Performansda bir düşüklük yok 3-4 gündür benzinde kullanıyorum.
Kuvvetle muhtemel taktığınız çıkma regülatörün ısı sensörü bozuktur,yada Lpg'ye geçiş ısısı çok düşük ayarlanmıştır erkenden Lpg'ye geçiyordur aynı zamanda ısı sensöründen yanlış bilgi geldiği için benzin ile Lpg'yi birbirine karıştırma yapıyordur,aynı hataya LPG regülatörü de sebebiyeti olur Lpg'ye geçiş hazırlık aşamasında manifolda kaçak yapıyor olabilir,işin Türkçesi LPG sisteminde istenmeyen kaçak var,
Lpg'yi depodan vanası nı kapatıp öyle deneyin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2022, 00:26:24 »
Aracım sıralı değil. Çalıştırdıktan sonra 2 bin devire kadar gaz verdiğim anda sıcak soğuk demeden gaza geçiyor. LPG sistemini tamamen iptal edip 250-300 km yol yapmamı önerdi ustam. Böyle denedigimde sorun düzelirse eğer problem LPG sisteminde ve yeni değişen parça beyin olduğu için direk şüpheyi üstüne çekecek zaten. Bakalım hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2022, 17:18:06 »
Bugün lpgciye gittim oda LPG sıralı olsa olur belki ama bunda lpg sorunu yok diyor. Sigortayi soktu beyne giden gaz bağlantisini soktu arkadan vanayida kapattık 150-200 km kadar yapicaz bakalım bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2025, 20:33:06 »
Arkadaşlar merhabalar benimde aracım auiris 2012 tam otomatik ,, 165.000 km dir kullanıyorum kesinlikle şehir içinde yapmıyor, 100 km civarı köyüm oraya giderkende yapmıyor , ama şehirler arası yolda misal ankara istanbul, ankara mersin buralara giderken 3 tane arıza lambasını yakıyor (chek vsc, motor ve arıza lambası), kutup başını sökünce siliniyor bir seferde kendiliğinden silinmişti , bu sefer istanbul edirne gittiğimde gidiştede dönüştede 2 şer defa arıza lambaları yaktı Ankaraya geldiğimde gazcı arkadaşıma gösterdim gaz beynine baktı sonrada motor beynine baktı P2757 ARIZA  KODU çıktı ve şanzumancıya göstermemi söyledi. ANKARADA yönlendirebilceğiniz yer var mı.