Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 21:48:12
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
2008 Yaris Otomatik LPG P0301 Arıza Kodu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2008 Yaris Otomatik LPG P0301 Arıza Kodu (Okunma sayısı 1152 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: A+
Kilometre: 111111
Model Yılı: '08
3 kere teşekkür etti
«
:
Temmuz 15, 2022, 16:40:47 »
Öncelikle herkese merhaba, geçmiş bayramınızı da kutlarım.
Aracım 2008 Yaris Sol Benzin + LPG yarı otomatik 158 bin km. LPG 50bin de 2015 de takılmış atiker simit tank.
Araç geçmişi bilinen 40binden bu yana aile içinde kullanılmış bir araç. 96bine kadar izmir sonrası istanbulda kullanıldı.
Araç ile ilgili basit bilgilerden sonra şimdi arıza hikayesinden bahsedeyim. Haziran başında otoparktan kalkarken araba silkelendi motor arıza ışığı yandı. bir hafta on gün sonra, 17 yada 18 haziranda Kartal Yıldırım toyota özel servisine götürdüm. Bilgisayardan bağlanıp hata koduna bakıldı. P0301 1. Silindir Ateşleme hatası çıktı. Bobin kaynaklı olabilir düşüncesiyle 1. ve 2. bobinlerin yeri değiştirildi ve işaretlendi. Hata tekrar eder ve 2.den çıkarsa bobin değişecek, yine bir çıkarsa buji değişecek denildi. Sağolsunlar herhangi bir ücret ödemedim. Bir hafta kullandım kartaldan sakaryaya gittim yanmadı. Sonrası arıza ışığı tekrar yandı ve maalesef yine 1. silindir çıktı. Bu sefer bujileri değiştirdik işçilik dahil 400 tl ödedim. Bujileri değiştirmeden önce kompresyon testi de yapıldı sadece marşa basarak. Yağlı yağsız birşeyler okudum internette ama sırayla marşa basarak ölçüldü. 1.2.3.4 çok farklı çıkmadı 10-11 arası dediler. Yine böyle bir kullan yine hata olursa aşağıya doğru ineceğiz dediler. İki gün sonra tekrar yandı ve yine 1. silindir. Bu sefer olayın subaplarda olabileceği ve 10bin civarı masraf oluşabileceği söylendi. Bunun öncesinde lpg sisteminin kontrol edilmesini tavsiye ettiler. Bakım için sürekli gittiğim lpg ciye götürdüğümde pek ilgilenmedi hata kodunu da sildirdiğim için ve bayram nedeniyle izmirde olacağım için bayram sonrasına kaldı işim.
İstanbul ve izmir şehir içinde nispeten rampa yokuş olmayan muhitlerdeyim. Bu sebeple performans kaybını çok hissetmedim. Fakat Gümüldür dağ yolunda normalde 100 ile girip 70-80 arası bitirdiğim virajlı rampaları 40-50 ile zorlanarak çıktım. Arıza ışığı da yanıp sönmeye başlıyor rampada. İzmirde tanıdık bir özel servise baktırdım bir kaç saat önce hata kodu yine aynı. Kimisi subap kimisi sibop diyor aynı şey sanırım bunların değişmesi gerekebilir deniyor.
Gümüldürden bornovaya dönüşte komple benzinde kullandım performans kaybı yine var arıza yanıp sönme yine var. Şimdi arıza ışığını söndürdük yarın dönüşte tekrar kontrol edeceğim.
Uzun hikayeden sonra araştırmalarım motor açılacak yönüne götürüyor ama örneklerdeki kompresyon testinin normale yakın çıkması ve 4 silindirinde benzer oranda olması kafamı kurcalıyor. Benzin ve lpg de aynı performans kaybını hissettiğim için ve hem rutin hem lpg bakımlarını aksatmadığım için sorunun lpg de olduğunu düşünmemeye başladım. İstanbula dönünce lpg sistemine detaylı baktıracağım.
Tüm detaylı bilgileri paylaşmaya çalıştım. Sizlerin yorum yada tavsiyesi olur mu? Neye bakmak lazım yada bir fikriniz var mı? Subap değişimi üst kapağın açılması için 10bin tl fiyatı nasıl?
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 15, 2022, 16:40:47 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Yaris Otomatik LPG P0301 Arıza Kodu
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 15, 2022, 17:37:59 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Bobinler yer değiştirildikten sonra hata kodu silindimi?
Takılan bujiler orjinalmi?
Her iki yakıttada hata veriyor olması sizi ve ustayı aldatmasın,eğer LPG haritası çok aşırı bozuksa benzin haritasında bozar ve araç sapıtır,alakasız arıza kodları verir,öncelikle canlı data okuyabilen bir servise gitmeniz lazım İstanbul'da bu işi en iyi yapan yer tem servis ve form moderatörümüz Ahmet güve beydir,Ahmet bey size uzak ama tem servise gidebilirsiniz,Ahmet bey tem servisin programınıda devamlı güncel tutuyor,randevu alarak gitmeniz lazım bazen en ufak bir hatadan dolayı milyarlar harcanıyor ama sonuç alınamıyor o yüzden canlı veri okuyabilen birisi nokta atışı tespit yapar,ilk önce aküden eksi kutup başını söküp yarım saat kadar bekletin ve sonra takıp LPG sigortasını sökerek bir mğddet sadece benzinde kullanın takip edin ona göre işlem yaptırsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Moderatör
Sheer Driving Pleasure
Araç: Avensis
Kilometre: 135000
Model Yılı: '07
2229 kere teşekkür etti
3428 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 15, 2022, 19:28:55 »
Anladıgım kadarı ile benzin/lpg ikisindede arızayı yapıyor.
Bu durumda, enjektor olma ihtimali olmuyor,
Manifold ta hava alan bir bölge var mı? Bunun kontrolü yapıldımı?
Supap (subap ve sibop yanlış yazım, dogrusu yazdıgımdır) boşluklarını ölçmek çok zor ve maliyetli degil, ondan da başlanabilir.
Geçmiş olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 31, 2022, 20:01:20 »
Tekrar Merhaba,
Önerilerinizi denedim, izmirden de döndüm. Sorun giderek rahatsız etmeye başladı. LPG ciye götürdüm. Fakat sorunun LPG de olmadığını benzinde de teklediğini söyledi. Artık ben de hissediyorum, özellikle sabah soğuk motorda çok kötü durumda daha da kötüleşmeden TEM otoya götürmek istiyorum. Artık deneyebileceğim birşey de kalmadı. Önceden Ufuk Bey bakıyordu aslında numarası vs de vardı bulamadım. İnternetten sabit telefonu aradım tabi pazar olması sebebiyle ulaşamadım. Yarın sabah direkt götürmek istiyorum fakat randevusuz geldin diye geri dönmekte istemiyorum.
Varsa özelden bir iletişim kanalı iletebilir misiniz?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
Ynt: 2008 Yaris Otomatik LPG P0301 Arıza Kodu [ÇÖZÜLDÜ - TEMOTO]
«
Yanıtla #4 :
Kasım 01, 2022, 11:09:23 »
Selamlar,
Uzun zaman oldu sonucu yazmayı aksattım. Benzer sorun yaşayan yada yaşacaklar için rehber olsun son bilgileri yazıyorum.
Aracı önceki mesajlarda da göreceğiniz üzere TEM Otoya götürdüm. Serkan usta sağolsun çok yardımcı oldu. Araç soğuduktan sonra incelemelerini yaptı. Tahmin değil tanı üzerine ilerledi.
Sübaplara özel bir kamera aracılığı ile baktı ve yandıklarını gördü. Sübapların değişimi kesinleşmiş oldu. Fakat hem 160 bin bakımı geldiği için hem de hazır kapak açılmışken gerkebilecek diğer ihtiyaçları da belirledi.
Sübap takımı, conta takımı, zincir seti, devir daim ve v kayışını değiştirdik. Toplam fiyat işçilik dahil 21bin TL tuttu. Tabi buna 160bin bakımı, yağ, antifiriz, yağ, hava, polen filtresi de dahil.
Detay merak eden olursa kalem kalem parça ve işçilik ücretlerini paylaşabilirim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Kasım 01, 2022, 11:15:34 »
Güncel fiyatları ayrıntılı öğrenme açısından faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #6 :
Kasım 01, 2022, 12:18:32 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 01, 2022, 14:31:25 »
Böylece yeni bir aracınız olmuş,iyi günlerde kullanın.
Tokay Ceritoğlu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu: