Gönderen Konu: 2009 Corolla Comfort  (Okunma sayısı 699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2009 Corolla Comfort
« : Temmuz 14, 2022, 10:18:58 »
Herkese Merhaba,
2009 Model Corolla Comfort aracımın bakımını yaptırdıktan sonra üzerinde TARTARİNİ marka Lpg sistemi takılı araçda lpg ile sürerken vites geçişlerinden sonra gaza tam bastığımda silkeleme yapıyordu lpg enjektörlerini değiştirdim usta ateşleme sistemini kontrol ettir dedi bujileri değiştirdim düzelmedi lpg ecu beynini değiştirdim sorunum düzeldi fakat şu anda hem benzinde hem lpg de rölanti sorunu yaşıyorum boğaz kelebeğini temizlettim fakat yine geçmedi aceba neden kaynaklı olmuş olabilir takılan bujilerden böyle birşey yapabilir mi?
Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla Comfort
« : Temmuz 14, 2022, 10:18:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla Comfort
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2022, 10:41:54 »
Herkese Merhaba,
2009 Model Corolla Comfort aracımın bakımını yaptırdıktan sonra üzerinde TARTARİNİ marka Lpg sistemi takılı araçda lpg ile sürerken vites geçişlerinden sonra gaza tam bastığımda silkeleme yapıyordu lpg enjektörlerini değiştirdim usta ateşleme sistemini kontrol ettir dedi bujileri değiştirdim düzelmedi lpg ecu beynini değiştirdim sorunum düzeldi fakat şu anda hem benzinde hem lpg de rölanti sorunu yaşıyorum boğaz kelebeğini temizlettim fakat yine geçmedi aceba neden kaynaklı olmuş olabilir takılan bujilerden böyle birşey yapabilir mi?
Teşekkür ederim.
LPG ECU'su değiştikten sonra ayar yapılmadıysa sorun yaşarsınız, zannedersem sistem eskimiş regülatörü basınç tutmuyorsa yine sorunlar yapar.
İyi bir usta bulmanız şart hem motor hemde LPG ustası bulmanız lazım,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız servis usta tavsiyesi yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2022, 10:47:24 »
Ankara'da yaşıyorum TARTARİNİ marka lpg ye her lpg ci bakmıyor asıl sorunumuz bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2022, 14:07:27 »
Ankara'da yaşıyorum TARTARİNİ marka lpg ye her lpg ci bakmıyor asıl sorunumuz bu.
Evet tartarini ile ilgilenen bulmak biraz zor,gezici olan bir arkadaş var işinde iyi birisi onunla görüşmeniz tavsiye ederim ama ayar öncesi akü eksi kutup başını söküp yarım saat kadar beklesin LPG sigortasını çıkarın ve aracı bir müddet benzinde kullanın harita yenilensin,Volkan beylede görüşün bölgenize ne zaman gelecek diye sorun,bide Ankara'da önerilen LPG dönüşüm servisi Quattro Garage var,işlerinde iyi oldukları telaffuz edilmekte görüşmenizi tavsiye ederim.
Volkan öztokmak (Afr ayarı) +905342434468
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2022, 15:47:17 »
Ümit bey Volkan bey ile görüştüm 21 Temmuz'da Ankara'ya gelicek geldiğinde inşallah çözüm olur  işlem sonuçlandığında bilgi vereceğim.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2022, 20:16:45 »
Ümit bey Volkan bey ile görüştüm 21 Temmuz'da Ankara'ya gelicek geldiğinde inşallah çözüm olur  işlem sonuçlandığında bilgi vereceğim.
Teşekkür ederim.
Rica ederim Volkan bey kendi alanında iyi biri,motor tarafında sıkıntı yoksa büyük ihtimalle sorun çözülecektir,siboblarda sıkıntı varsa yapacak bişey yok sökülüp değiştirilmesi gerekiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE