Gönderen Konu: El Fren Sistemi Kontrol Edin Uyarısı  (Okunma sayısı 760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
El Fren Sistemi Kontrol Edin Uyarısı
« : Temmuz 09, 2022, 22:10:02 »
Merhabalar, yaklaşık iki ay önce el freni sistemi kontrol edin yazısı ile birlikte motor arıza verdi. Elektrikli fren sistemi devreye girmedi ve manuel olarak devreye soktum. Ustama götürdüğümde zengin yakıt hatası verdiğini söyledi ve LPG ayarını yaptırmamı istedi. LPG ayarını yaptırdım ancak bir gün sonra aynı hatayı verdi. Karamanda çalışmaktayım şu anda bayram sebebi ile Ankaraya geldim. Hata devam ediyor. Bu konuda yardımcı olabilecek veya usta tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bayram sonrası acilen yaptırmam gerekiyor. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Toyota Club Türkiye

El Fren Sistemi Kontrol Edin Uyarısı
« : Temmuz 09, 2022, 22:10:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: El Fren Sistemi Kontrol Edin Uyarısı
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2022, 22:59:39 »
Ön ve Arka fren balatalarınızı kontrol ettirin, bitmek üzere olabilirler.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2022, 02:07:13 »
Merhabalar, yaklaşık iki ay önce el freni sistemi kontrol edin yazısı ile birlikte motor arıza verdi. Elektrikli fren sistemi devreye girmedi ve manuel olarak devreye soktum. Ustama götürdüğümde zengin yakıt hatası verdiğini söyledi ve LPG ayarını yaptırmamı istedi. LPG ayarını yaptırdım ancak bir gün sonra aynı hatayı verdi. Karamanda çalışmaktayım şu anda bayram sebebi ile Ankaraya geldim. Hata devam ediyor. Bu konuda yardımcı olabilecek veya usta tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bayram sonrası acilen yaptırmam gerekiyor. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
Aracın fren balatası bakımı en son ne zaman yapıldı?
Gittiğiniz LPG ustası yerinde ayar yaptıysa o ayardan fayda gelmez,Ankara'da önerilen servisler dörtnal Toyota ve Ayberk Japon Hamit usta var,LPG servisi olarakta Quattro Garage  LPG dönüşüm servisi var,işlerinde çok iyi oldukları telaffuz edilmekte.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2022, 10:40:50 »
Ayni sorunu bende yasadim, motora giden yakit miktarinda sorun cikti, yetkili servise goturdum yakit iletimini saglayan 4 memeden 1 tanesinin tirnaginin kirilmasi sonucu devredisi kalmis onu yaptiktan sonra duzeldi. Soylemekte fayda var bu problemin tek bir sebebi yok zengin yakit karisimi ve balatalardan da kaynaklanabilir.