Gönderen Konu: 2004 corolla hb torpido arkasından gelen ses  (Okunma sayısı 622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2004 corolla hb torpido arkasından gelen ses
« : Temmuz 05, 2022, 17:35:25 »
merhaba,

benim aracımda ilk defa bir sorun çıktı torpido ile orta bölümün arasında bir yerden ses geliyor. google amca ile aradım, araştırdım youtube videoları ve burayı buldum. buradaki videoya göre ben de söktüm havalandırma yönlendiricisinde bir sorun yoktu buna rağmen açmışken gres yağı sürdüm kapattım, 2 tırnağı da kırıldı gerçi ama sorunun orada olmadığını anladım. yine burada bir konuda belirtildiği gibi klima düğmeleri de basmıyordu açtım temizledim,kontakt sprey sıktım,mavi lastikleri çevirdim. a/c ve off düğmeleri hariç diğerleri çalıştı. bu iki düğme hala zaman zaman çalışıyor. ayrıca küllük üst tarafındaki kapak kırıktı onu da youtube videosunda genç bir arkadaşın videosundan esinlenerek ek parça yapıp çalışır hale getirdim.

bütün bunların sonunda toplarken birşey fark ettim. benim aracımdaki ses şuradan geliyor (havalandırma yönlendirme motorunun üst tarafında bu parça):

Not a valid youtube URLyoutube kodu ile ekledim ama olmadı, aşağıda çektiğim kısa videonun bağlantısı var.

https://www.youtube.com/shorts/dXO9C_xGGgg

bu yuvarlak dönmeye çalışıyormuş gibi ama dönmüyor ve bu tıkırdama sesi oluyor, tıkırdamadan ziyade sanki orada bir kuş varmış da kanadını çırpmaya çalışıyormuş gibi bir ses. bu parçanın ne olduğunu bilen var mı, tamiri için kime gitmem gerekir; elektrikçiye mi yoksa motorcuya mı?

bir de orta sol taraftaki havalandırmanın yönlendirme düğmesi kırıldı elimde kaldı, sanırım araç güneşte kaldığından plastik parçalar çıt çıt kırılıyor. bu düğmeden bulunuyor mu, servis çerçeveyi komple satıyor o da çok ama çok pahalı.

bir de ayananın üst tarafındaki kızaklı parça nasıl çıkarılabilir bilen varsa tarif edebilir mi?

Toyota Club Türkiye

2004 corolla hb torpido arkasından gelen ses
« : Temmuz 05, 2022, 17:35:25 »