Gönderen Konu: Corolla Sedan Ses Sistemi  (Okunma sayısı 9423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Corolla Sedan Ses Sistemi
« : Eylül 20, 2006, 13:20:04 »
Corolla Sedanım var Dizel 2006 model. Çok güzel ve lezzetli sesler almak istiyorum. Günal bey sizi önerdi. Bende bagaja 1000w Jbl koymak isityorum bir tane. Ön ve arka akpılarada jbl gto-507CE 2 yollu componet taksam, yada 17 cm 3 yollu pioneer 220w ts-A1711 mi taksam. yada senin tavsiyen ne olur. bütçeistersen 1000- 1500 ytl ye kadar. ve bunlara uygun bir anfi.

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 20, 2006, 13:20:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2006, 17:56:37 »
Bana sorarsanın sadece önlere companent takın ve orta kalite olsun İnfinity veya Focal arkaya tek 30 cm 500w RMS civarı bir sun 4 canal kaliteli ampli ve kapılara izalasyon tavsiyem bu
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2006, 18:08:31 »
ramiz abi merak ettim bu yazdığın olay kaça patlar mesela izolasyon işi hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2006, 21:59:19 »
1500 ytl yi bulur ana ünite hariç
2005 Corolla Terra

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2006, 09:05:08 »
arka kapılara bir şey takılmıyomu bu durumda? şimdi bu compenet sistem nedir (cahilliğimi hoş görün) bilmiyorum ama araştırdım 2 tis ve 2 hoparlörlerden oluşan bir sistem sanırım. jbl componet sistem 140 ytl. sizin tavsiye ettiğiniz markalar dahamı pahalı bu durumda. orta sınıf bir şey olsun demişsiniz. bagaja zaten yazmıştım 1000w 30 cm JBL sub düşünüyorum diye. anfi ve sub için marka önermemişsin.  ve bir soru daha . cahillikten biliyosun. yani tesisatçıya gidince madik yemiyelim en azındanda bira bilgimiz olsun diye soruyorum bu kadar çok soru. hiç değil tavsiye ettiklerinizin fiyat araştırmasını falanda yapayım. Bakalım onlar ne isteyecek. soruma gelince bu kapı izolasyonu ne? ne işe yarar? yani araba içi zaten sessiz. benim araç 2006 ve 4 aylık bi araç. zaten toyotayı seçmemim nedeni mükemmel sessizliğiydi. ama sıfır asfaltharici yollarda içeri bir uğultu geliyor. bu da lastiklerden kaynaklanıyo sanırım. briston koymuşlar 4 kanallı. ve briston biraz sert lastiktir bildiğim kadarıyla. evet cevaplarını bekliyorum. biraz başını ağırttım kusura bakma.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2006, 12:20:35 »
Biraz da ben karışayım işin içine

Component  sistem kanal başına 2 veya 3 hoparlörden artı bir crossowerdan (bir çeşit ses ayırıcı filtre) oluşan sistemlere verilen isimdir. Bu sistemlerde (2 veya 3 hoparlör olma durumuna göre) bir tweeter (tiz sesler için), bir mid range hoparlör (orta - vocal sesler için) ve bir de bas sesler için bir woofer bulunur.

Örnekleri bu adresten görebilirsiniz.  http://www.focal-america.com/Products/Poly...olyglassV2.html

İzolasyon; araba içerisinde hoparörlerden kaynaklanan titreşimlerin en aza indirgenmesi, sesin daha tok çıkmasının sağlanması için yapılan bir işlemdir. Genelde kauçuk benzeri bir tabaka şeklindedir. Piyasada Dynamat bu konuda ün yapmış markalardan biridir. Sitesinde izolasyonun yapılması ve faydaları ile ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

http://www.dynamat.com/products_car_audio_door_kit.html

Bagaja koyacağınız sub a karar verdiğinize göre geriye ona uygun bir amfi almak kalıyor. Onun için de JBL in sitesinden model bakabilirsiniz. Yalnız bu aşamada karar vermeniz gereken bir nokta var; ses sistemini ileride yükseltmeyecek, değiştirmeyecekseniz 5 kanallı tek bir amfi ile bütün sistemi besleyebilirsiniz. Ancak tersi durumda componentler için 4 kanal bir amfi ve sub içinde bir mono amfi almalısınız.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2006, 14:42:54 »

Çok Mersi. (Biskrem reklamı geldi bir an aklıma   )Aydınlattığın için sağol Günal bey. Peki bu link verdiğin hoparlör takımlarının hepsi kapı içine sığıyomu. Bazılarında bir büyük birde küçük hoparlörler var. tweeter hadi torpidoda cam kenarlarına falan takılırda. O kutu gibi olan şey ne? Ne işe yarar?

Bende hepsiburada. com da compenet set jbl de gördüm fiyatıda uygun.
jbl

bir de şu var alpin
alpin

ses sistemini yükseltmek gibi bir niyetim yok. aracın ses sistemi çok kötü. düşük versiyon diye her şeyin kötüsünü takmışlar. Lezzetli ses yok. Tiz hiç yok hep boğuk. Bası hep -4 de tutuyorum.  Oyüzden ses sistemi yapmak istedim. tanks

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2006, 17:20:29 »
İsmail Bey,
Burası bir forum.Kişilere özel sorunuz varsa, özel mesaj olarak atabilirsiniz.Bu forumda ses tesisatıyla ilgili en az Ramiz kadar bilgili üyelerimiz de var.

(İkinci oldu üstünüze gidişim fakat kişisel sanmayın, genel olarak herkesi bilgilendirmek için yazıyorum...)

Konunun başlığını da düzeltiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2006, 17:37:00 »
Alıntı
bir de şu var alpin
alpin

Bu yazdığınız Alpin in bildiğimiz Alpine ile hiç bir alakası yok. Kötü bir taklit. İyi bir ses sistemi istiyorsanız bu tarz markalara yaklaşmayın derim ben. (Tabi ki son tercih size ait)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2006, 17:24:28 »
Şİmdi ;

Her markanın değişik müşteri kitlerleri için çıkardığı ürünler vardır;

JBL in bahse konu kompolari giriş seviyesidir , olmaz mı olur tabe.
Onu alırsan ve arkayada aynı serinin 13cm ini alırsan JBL 755,6 ampli + soyledigin 1000W olan sub ( ki aslında bu sub 250 W RMS dir) alıp işi bitirirsin.

bu bana yeter dersen bu sistemi al ve kur , yazının geri kalanını okuma derim;

Sedan sahibi olarak onerim şudur ;

Orjinal ana unite yerinde kalıcak ve çalışır durumda olucak ama ses vermiycek zira bu uniteyi kullanmıycaz.
Küllüğün ustunundeki goz dibinden kesilecek , kapak tekrar kapanıp acilabilecek şekilde Alpine 9847 modeli alınacak ( kafası donmeyen , 3 pre out lu bi model olup  sub bass kontol ve MP3 calabilmektedir;)
Xetec P5 Evo  ampli ( 5 kanallı) haydi haydi yeterli olur.

Infinity Kappa 16 cm ön kapıya
SOL modelinin tiz kısımlarını Plaza dan alıp yan aynaların oraya tizlerin kapları koyulur ( tabi orjinal tizlere gerek yok )
arkalar noolcak dersen aynı markanın 13 cm i tam olur ; 16 cm de montajcının huneriyle oldurulabilir ama arkada tizlere yer yok bu nedenle hunerli bi montajcıya gitmeni oneririrm;

Sub olarak RF P3 12D4 alip 2 ohmda kapali kutuda calistir  500 RMS  dir, Kapalı kutuda 28 litrede çalışıyor

Capasitor mutlaka al , amplinin saglığı için , 1 F lık cap yeterli olur , ASS,Bolt vb olabilir.

Stinger Hyper series RCA lar cuk oturur.

Yine min  4 AWG kalınlıkta + kablosu , ANL sigorta ve 13 yada 16 AWG de hop kabloları ASS marka alınabilir
Kapılara ve bagaj kapagına butcen dahilinde izolasyon uygulaması hoplerin performasını artırır tavsiye ederim.

Bu sistem ileriye yonelik olarak değişikliğe gitmeyecegin varsayılarak hazırlanan ve bence gayet yeterli bi sistemdir;

Kaliteye yonelik pro  sistemler ise oldukca pahalıdır ve corolla sahibi birisi için bence gereksiz olmakla birlikte ağanın eli tutulmaz.

Mesela sadece bir çift komp 1800 EUR
sadece Ana unite 2000 EUR
RCA lar tanesi 150 USD  ( 4 takım gerek)
Ampli ler 600- 2000 EURO gibi
Sub: 1000 USD
İzolasyon: 500 -1000 EURO
Akü: 400 USD
İşçilik: 500 -1000 YTL

kolay gelsin

saygılarımla
Devrim Sağlam

467N SOL SEDAN 2005 ön kapılarda iç aydınlatma  Komple müzik sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2006, 17:36:49 »
Devrim çok güzel anlatmışsın ağzına sağlık. sedan için öneririm deyipte ince ayrıntısına kadar anlattığın sistemin toplam fiyatı ortalama ne tutuyor.

Selamlar. Şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2006, 16:22:05 »
Alıntı yapılan: Dinçer Şensoy
Devrim çok güzel anlatmışsın ağzına sağlık. sedan için öneririm deyipte ince ayrıntısına kadar anlattığın sistemin toplam fiyatı ortalama ne tutuyor.

Selamlar. Şimdiden teşekkürler..
[/quote]

[url=http://www.otomuzikmarket.com]www.otomuzikmarket.com[/url] dan genel olarak fiyatlara bakabilirsin

kolay gelsin
saygılarımla
Devrim Sağlam

467N SOL SEDAN 2005 ön kapılarda iç aydınlatma  Komple müzik sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2006, 23:07:27 »
otomediamarket fiyat olarak çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2007, 15:56:56 »
arkadaşlar bu konuda cok bilgisiz olduğumdan biey sormak istiyorum maruz görün..CDX-R3350 sony cd çalarım var ve 16 cm lik 3 yollu 2 hoparlör..acaba kapılardakilerle beraber arkayada 2 tane hoparlör önerebilirmisiniz ve bu şekildetakacağim 6 hoparlör i şekie amfi veya başka bi alete gerek duyarmi ses te bi pürüz çikarirmi saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2007, 16:05:34 »
Emrah Bey, sorunuzu ayrı bir konu olarak açsanız çok daha faydalı olur bence.

Arabanın örjinalinde yer alan hoparlörlere ilave olarak marka,model ve gücünü belirtmediğiniz ek hoparlörleri bağlarsanız bence sisteminizi perişan etmiş olacaksınız. Hoparlörler arası güç ve belkide ohmaj farkı nedeniyle kaliteli bir ses alacağınızı zannetmiyorum. Ampli kullanmadan da bağlarsanız eğer ana ünitenizin gücü bu hoparlörleri beslemeye kesinlikle yetmeyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2008, 04:20:13 »
Sony

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2008, 09:40:10 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
Sony
[/quote]

ciddi misin? Ucuz sistemler dışında Sony kuran hiç bilmiyorum vallaha.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2008, 18:44:57 »
emrah bey size önerebilecegim ses sistemi şuan aracımda kullandığım ve çok memnun olduğum inifty kappa seriri comp. yaklaşık 250 ytl.. çok diyorsanız referans serisi 150 ytl.. 6 kanal jbl anfi ve kicker baslar.. 1500 ytl bile tutmaz ve inanın içerde duramazsınız..1 fah. capasitör takarsanız size elektrik problemi yaratmaz araç..daha tatlı bass sesi alırsınız