0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değişimden sonra motor soğukken aracı çalıştırmadan hiç kontrol ettiniz mi?İlk dolumdan sonra motor soğuyunca bir miktar aşağı düşebilir bu durum gayet normaldir ama onun haricinde bir eksiltme söz konusuysa bir çok yerden yapabilir varsa yağ soğutudan,hortum bağlantılarından,en kötüsü silindir kapak contasından vs vs uzar gider ama ilk önce doğru antifiriz ile tamamlayın ve takip edin aynı zamanda fiziki olarak göz ile kontrol edin zaten kaçak varsa antifiriz kaçırdığı yerde iz yapar.
ilk değişimde servis yapmıştır deyip bakmamıştım. Hiç bir yerde antifiriz olağan dışı bir iz göremedim, umarım servis düşük koymuştur ve sadece tamamlama ile çözülür Teşekkür ederim
Servis değiştirmesi kontrol edilmeyeceği anlamına gelmez,sıvılar fizik kanunları gereği ısınıp soğuduğu zaman hacmi değişir ve aynı zamanda sistemdeki hava atılınca bir miktar yerleşme yapar,işlem nerede yapılırsa yapılsın işin kuralı değişmez,akşamdan sabaha bekledikten sonra araç çalıştırılmadan kaput açılır soğutma sıvısı seviyesi kontrol edilir,eksiklik varsa tamamlanır ve takip edilir,en azından haftada bir gün kontrol edilmelidir.