Gönderen Konu: Soğutma Suyu Eksiltmesi  (Okunma sayısı 850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Soğutma Suyu Eksiltmesi
« : Haziran 30, 2022, 20:31:22 »
Merhaba iyi akşamlar.
2016 model 80 binde dizel verso aracımın ocak ayında (değişim yapılalı 4bin km oldu)  geri çağırma kapsamında; soğutma suyu (mavi renk ile), egr valf soğutucu, soğutma sistemi ile ilgili 3-4 parçası (hortum vs) daha değiştirildi. bugün kontrol ettiğimde soğutma suyu seviyesinin low bölgesinin altına geldiğini farkettim. 5 ay önce garantiden yapılan işlem olduğundan ötürü Servise gitmeyi düşünüyorum fakat bu eksiltmenin sebepleri neler olabilir?
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Toyota Club Türkiye

Soğutma Suyu Eksiltmesi
« : Haziran 30, 2022, 20:31:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Soğutma Suyu Eksiltmesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2022, 02:17:29 »
Değişimden sonra motor soğukken aracı çalıştırmadan hiç kontrol ettiniz mi?
İlk dolumdan sonra motor soğuyunca bir miktar aşağı düşebilir bu durum gayet normaldir ama onun haricinde bir eksiltme söz konusuysa bir çok yerden yapabilir varsa yağ soğutudan,hortum bağlantılarından,en kötüsü silindir kapak contasından vs vs uzar gider ama ilk önce doğru antifiriz ile tamamlayın ve takip edin aynı zamanda fiziki olarak göz ile kontrol edin zaten kaçak varsa antifiriz kaçırdığı yerde iz yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2022, 02:35:27 »
Değişimden sonra motor soğukken aracı çalıştırmadan hiç kontrol ettiniz mi?
İlk dolumdan sonra motor soğuyunca bir miktar aşağı düşebilir bu durum gayet normaldir ama onun haricinde bir eksiltme söz konusuysa bir çok yerden yapabilir varsa yağ soğutudan,hortum bağlantılarından,en kötüsü silindir kapak contasından vs vs uzar gider ama ilk önce doğru antifiriz ile tamamlayın ve takip edin aynı zamanda fiziki olarak göz ile kontrol edin zaten kaçak varsa antifiriz kaçırdığı yerde iz yapar.
ilk değişimde servis yapmıştır deyip bakmamıştım. Hiç bir yerde antifiriz olağan dışı bir iz göremedim, umarım servis düşük koymuştur ve sadece tamamlama ile çözülür :D Teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2022, 07:49:40 »
ilk değişimde servis yapmıştır deyip bakmamıştım. Hiç bir yerde antifiriz olağan dışı bir iz göremedim, umarım servis düşük koymuştur ve sadece tamamlama ile çözülür :D Teşekkür ederim
Servis değiştirmesi kontrol edilmeyeceği anlamına gelmez,sıvılar fizik kanunları gereği ısınıp soğuduğu zaman hacmi değişir ve aynı zamanda sistemdeki hava atılınca bir miktar yerleşme yapar,işlem nerede yapılırsa yapılsın işin kuralı değişmez,akşamdan sabaha bekledikten sonra araç çalıştırılmadan kaput açılır soğutma sıvısı seviyesi kontrol edilir,eksiklik varsa tamamlanır ve takip edilir,en azından haftada bir gün kontrol edilmelidir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2022, 23:26:22 »
Servis değiştirmesi kontrol edilmeyeceği anlamına gelmez,sıvılar fizik kanunları gereği ısınıp soğuduğu zaman hacmi değişir ve aynı zamanda sistemdeki hava atılınca bir miktar yerleşme yapar,işlem nerede yapılırsa yapılsın işin kuralı değişmez,akşamdan sabaha bekledikten sonra araç çalıştırılmadan kaput açılır soğutma sıvısı seviyesi kontrol edilir,eksiklik varsa tamamlanır ve takip edilir,en azından haftada bir gün kontrol edilmelidir.
aynen öyle. Bugün konuştuğumda kaçak kontrolü vs yapıp gerekli eklemeyi yapacaklarını söylediler. Yarın götüreceğim inşallah. inşallah kaçak yoktur ve usta ilk koyarken eksik dolum yapmıştır veya sıcak-soğuk dengesinden bu hale gelmiştir.

Serviste kaçak kontrolü yapıldı ve sorun olmadığı söylendi. Büyük ihtimal hava yapmış veya servis bültenine göre koyulduğundan eksik dolum olmuş olabilir denilerek eksik kısım tamamlandı.