Gönderen Konu: LPG’de gaz yememe ve silkeleme durumu  (Okunma sayısı 899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
LPG’de gaz yememe ve silkeleme durumu
« : Haziran 29, 2022, 08:22:14 »
Arkadaşlar merhaba, 2014 1.6 Manuel corolla premium paket bir aracım var, BRC Lpg takılı, 5bin km de iken takılmış, şu an 95bin km de, genellikle uzun yol yaparken araç gaz yemiyor, 2bin devir civarlarını geçmiyor, dip gaz yapıp basılı tutsam farketmiyor, sonrasında birden açılıyor ve araç ani devirlenip kendini öne doğru atıyor ve tekrar eski moduna dönüyor, benzine geçince bu problem olmuyor, Bir kaç dakika benzinde gidip geri lpgye geçince canı isterse düzeliyor, bu sorunu ilk yaşadığımda bir brc servisine gittim, arızanın 1. Enjeksiyondan kaynaklandığını değişeceğini söyleyip değiştirdiler, ancak yine uzun yola çıkınca tekrar yaptı bu sefer yol üzerinde bi brc servisine attım kendimi, enjeksiyonlarda sıkıntı olmadığını bi problem gözükmediğini(sanayiye girince hiç bi problemini göstermiyor kerata:D) ama resetleyip ayar yaptıklarını söylediler, uzun bi süre bu problemi yaşamadım, ama şimdi tekrar uzun yola çıktım ve aynısı başıma geldi, bakımlarını aksatmam her 10binde yaptırırım gaz filtresi dahil, daha önce bu problemi yaşayan var mı ya da bilgisi olan ? Okuduğunuz için teşekkür ederim, sanırım biraz uzun oldu :)

Toyota Club Türkiye

LPG’de gaz yememe ve silkeleme durumu
« : Haziran 29, 2022, 08:22:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG’de gaz yememe ve silkeleme durumu
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2022, 09:44:43 »
Yerinde yapılan ayar bir işe yaramaz,iyi bir Afr ci bulup yolda ayar yaptırın,bu işte uzanan bir arkadaş var ama bölgenize ne zaman gelir bir görüşün kendisiyle gezici olarak işlem yapıyor.
05342434468 Afr ayarı volkan öztokmak.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: LPG’de gaz yememe ve silkeleme durumu
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2022, 14:08:10 »
Teşekkür ederim, arayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332227