0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar,2003 model T25 kasa 2.0 Avensis aracımda çözümleyemediğim bir klima arızası mevcut. Bazen soğuk üflüyor bazen sıcak üflüyor. Klima sisteminde herhangi bir kaçak bulunmuyor. Polen filtresini de vaktinde yeniliyorum. Daha önce aracımın klima radyatörünün altında bulunan ezikliğinin bu probleme sebebiyet vereceğini düşünmüştüm(Klima gazı içeride devridaim yapmıyor diye düşünmüştüm). Klima radyatörünü değiştirdim. Gazını tekrar bastık sorun yine aynı. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.Oto klima servisinde sorunun klima radyatörü ile birlikte klima kompresörünün birlikte değişmesinden sonra düzeleceği söylendi. Ancak ben bu sorunun klima kompresöründen kaynaklandığını düşünmüyorum. Kompresör devreye giriyor herhangi bir sorun yok. Problemin elektronik sebeplerden kaynaklanma ihtimali var mıdır, T25 kasa Avensislerde klima kontrol beyni bulunuyor mu, dış sıcaklık sensörü veya solar sensörle bu problemin bir ilgisi olabilir mi? Bu konularda desteklerinizi rica ediyorum.Mesaj Birleştirildi: Haziran 28, 2022, 19:13:05Bu arada klima kontrol panelinde auto ve iç sirkülasyon tuşu ile yapılan testte 24 kodu çıkıyor.
Merhaba Ahmet bey,Aynı sorundan 2005 model aracımda da vardı. Öncelikle size tavsiyem Avensislerden anlayan bir elektrikçi bulmanız. Ben Ankara'da sorunu işten anlayan elektrikçi ile çözdüm. Usta torpido kapağını söktü ve içeride bulunan istenince sıcak ve soğuk hava akışını kapatan motorun flap kapağının bozulduğunu gördük. Zamanla olabiliyormuş. Şöför tarafındaki motor tamir edildi ancak ön yolcu tarafında bulunan motorun değişmesi gerekmekteymiş. Tamiri mümkün değilmiş. Onu da soketi çıkararak çözdük. Kış başlangıcında tekrar yerine takıyoruz ve motor alıncaya kadar böylece devam edeceğim. Şimdi klima buz gibi soğutmakta.
Bahsettiğiniz Ankara'daki elektrikçinin iletişim bilgilerini öğrenebilir miyiz?
Herhangi bir elektrikçi de yapabilir çok basit bir işlem videosunu daha önce yüklemiştim forumda vardı izleyebilirsiniz,hatta eliniz yatkınsa kendiniz bile yapabilirsiniz.