Merhabalar,
Multimedya konusunda bir kaç defa kötü tecrübe yaşamış biri olarak konuyu görünce bir iki birşeyler bende yazmak istedim.
Öncelikle multimedya işlerinde çok fazla ali cengiz ve kelime oyunları dönüyor bu konuda çok ama çok dikkatli olmalısınız.
Benim tavsiyem aracınıza alacağınız multimedya sistemini kendiniz ayrıyeten alın ve mutlaka iyi araştırın.
Dışarda hem cihaz satışı hemde montajı yapan yerlere çok güvenmeyin.
Başıma gelen bir olaydan bahsedeyim.
Kurumsal olduğuna inandığım ve instagram facebook youtube kanallarında çokca videosu olan bir kuruluşa giderek aracıma 10 inc 2 - 32 bir tablet ekran taktırdım.
İşlemin yapılacağı gün ilgili yere gittiğimde normalde 3 bin TL ye 10 inc 1 - 16 lık bir cihaz taktırma niyetiyle gitmiştim ancak orada tanıtım yapan arkadaş 2 - 32'lik cihaz alırsam ön ve arka kayıt kamerasının da ekleneceğini söyledi ve fiyatınında 3700 TL olduğunu söyledi bana 700 TL fark ile hem ram belleği daha yüksek performanslı hemde ön arka kayıt kamerasının olması sebebiyle mantıklı geldi kabul ettim. (3 bin TL lik cihazında içerisinde arka kamera dahil)
İşlemler yapıldı montaj tamamlandı ve 4400 TL para istediler şok oldum.Dedim ki 3700 TL dediniz nasıl 4400 TL oluyor?Arkadaş dedi ki Ön kamera ekstra ücreti var 700 TL de onun fiyatı var.Tamam dedim ödemeyi yaptım çıktım eve geldim ama kafama takıldı bi kere Whatsapp dan yazdım dedim ki 700 TL dediğiniz kameranın linki var mı internetten fiyatına bakabilir miyiz dedim abi ben kamerayı Çinden getiriyorum dedi.
İnternetten bakıyorum kayıt kameralarının hiç birisi 700 TL değil

Bu arada getirin kamerayı sökelim iade alalım dediler.Ama iade etmedim neyse olan oldu şimdi bi daha arabanın döşemesini sökecekler tekrar başka yerde kamera taktırıcam vs sıkıntı yani uğraşamam diye iadeye götürmedim.
14 gün sonra arka kamera bozuldu nasıl olsa 2 yıl garantili diye aradım kameram bozuldu dedim getir abi ücreti mukabilinde değişim yaparız fiyatı ne kadar diyorum 350 TL diyor garantisi yok mu diyorum yok diyor

Kamerayı takarken 700 değişirken 350 mi alıyorsunuz diyorum abi ön kamera kayıt kamerası arka kamera tampon kamerası kayıt özelliği yok diyor ama arka kamera da kayıt yapıyor hatta kayıtları PC den izliyorum

Yani kısacası yersen yutturmaya çalışıyorlar.
Sonra gittim mekana kamerayı incelediler vs değişmesi lazım 350 TL öderseniz değişelim dediler bende hayır kalsın değiştirmeyin siz bana boş bir kağıda
Kamera garanti kapsamında değildir yazarak altına kaşe ve imza atıp verin birde 4400 TL aldığınıza dair fatura verin dedim

Yazıyı verdiler ama fatura kesmedikleri için veremeyeceklerini söylediler sonrada kameranız bu seferlik bizden olsun ücretsiz değiştirelim dediler.
Sonrasında da arabayı da sinirlenip sattım zaten o derece moralim bozuldu.Sanki para kolay kazanılıyor insanları kandırmaya çalışıyorlar.
Size tavsiyem dışarda bu tarz cihazları hem satın alıp hemde aynı yerde montajını yaptıracaksanız montaj öncesinde iyice detayları sorun ne takılacak ne ödeyeceğim gibisinde ve detaylı fatura(Kutu içeriği kamera,cihaz,bağlantı kabloları v.s) isteyin, paket içeriğinde ne var ise kalem kalem yazsınlar ve hepsinin de garanti dahilinde olduğunu belirtsinler.
Yoksa benim yaşadığım gibi aptal yerine konup kandırılmaya çalışılırsınız