Gönderen Konu: 2017 1.6 advance + LPG 50bin bakım yağ tavsiyesi  (Okunma sayısı 782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 21
  • Model Yılı: '17
2017 1.6 advance + LPG 50bin bakım yağ tavsiyesi
« : Haziran 27, 2022, 17:34:25 »
arkadaşlar selam iki yağ arasında kaldım

ARAÇ DEĞERLERİ : API - SN , ACEA A5/B5 , ILSAC GF-5

CASTROL MAGNATEC START STOP 5W 30 tam olarak değerlere uyuyor ama kalite olarak düşük

CASTROL EDGE 5W 30 LL , ise değerlere uymuyor fakat kaliteli, yardımcı olur musunuz??

bir de şöyle bir soru sorayım
internette görüştüğü yağ satıcısı "aracınız dpf filtrelidir castrol edge 5w30 ll uygundur" dedi ama bu DPF dizellerde olmuyor mu, 2017 benzinlilerde de mi var ??

Toyota Club Türkiye

2017 1.6 advance + LPG 50bin bakım yağ tavsiyesi
« : Haziran 27, 2022, 17:34:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: 2017 1.6 advance + LPG 50bin bakım yağ tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2022, 16:15:30 »
Bende bugün malzemeleri aldım bakım için. Bp 5w-30 yağ önerdi satıcı.(Ben Castrol istemiştim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 1.6 advance + LPG 50bin bakım yağ tavsiyesi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2022, 16:59:36 »
arkadaşlar selam iki yağ arasında kaldım

ARAÇ DEĞERLERİ : API - SN , ACEA A5/B5 , ILSAC GF-5

CASTROL MAGNATEC START STOP 5W 30 tam olarak değerlere uyuyor ama kalite olarak düşük

CASTROL EDGE 5W 30 LL , ise değerlere uymuyor fakat kaliteli, yardımcı olur musunuz??

bir de şöyle bir soru sorayım
internette görüştüğü yağ satıcısı "aracınız dpf filtrelidir castrol edge 5w30 ll uygundur" dedi ama bu DPF dizellerde olmuyor mu, 2017 benzinlilerde de mi var ??
Bulunduğunuz ildeki yetkili satıcıdan fiziki alışveriş yapmanızı tavsiye ederim düşündüğünüz yağ piyasada çakması en fazla olan marka, o yüzden Distribütör onaylı satıcıdan faturalı alışveriş yapın,LPG varsa 5w30 olmaz normalde aracınızın yağı 0w20 dir ama LPG'den ötürü ısıya daha dayanıklı bir yağlayıcı kullanmak gerekiyor,bu nedenle LPG'de 0w40 öneriliyor motül veya liqui moly yetkili satıcısından alabilirsiniz,biraz pahalıdır ama kaliteli bir yağdır,zaten speklerin ne olduğunu yazmışsınız Castrol magnetec serisi markanın başlangıç seviyesidir,edge güzel bir yağ ama ondada spekleri karşılayan yağ olmadığını söylüyorsunuz o yüzden bahsettiğim markalara bakmanızı tavsiye ederim,yada güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız form üyemiz tem servis ten bütün gerekli malzemeleri alabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.