Gönderen Konu: şanzıman gelen zincir sesi  (Okunma sayısı 2488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
şanzıman gelen zincir sesi
« : Haziran 24, 2022, 12:29:01 »
arkadaşalar 2017 advance otomatik 1.6 corolla aracımın  sol tarafından LPG taktıktan sonra tıslama (zincir) sesine benzer bir ses gelmeye başladı aşağıda videosunu attım ustaya götürdüm lifte kaldırdı şanzımandan geliyor dedi LPG ile alakası yok dedi ama çok az bir ses olduğu için şanzumanın doğal sesi gibi dedi yani endişe edecek bir şey değil dedi. ama ben sanki bu ses daha önce aracımda yoktu diye düşünüyorum olsa dikkatimi mutlaka çekerdi diye düşnüyorum özellikle LPG takıldıktan sonra duymaya başladım belkide dinlemeye başlayınca fark ettim ama araç ilk çalıştığında soğukken boşta ses yapmıyor 1-2 dakika sonra ses yapmaya başlıyor. Yani normal bişeye benzemiyor. işin içinde şanzıman olunca baya canım sıkıldı sizin araçlarda da benzer bir ses var mı. aynı model aracı olanlar  bu tarz bir ses duyor mu benimle paylaşabilir mi? özellikle N-D geçişlerinde veya N-R geçişlerinde daha belirgin hissediliyor. bu arada netten baktım şanzımandan benzer sesler duyanlar LPG takıldıktan sonra şanzıman ayarlarının bozulduğu için benzer proplem yaşadıklarını söylemişler yetkilde şanzımana resette attım ama ses gitmedi. muhtemelen LPG ile bir alakası yok ama bu sesin daha önce aracı ilk aldığımda olmadığına eminim. sizlerde araçlarınızı kontrol edip bana yardımcı olabilirmisiniz? Not: şanzıman yağı 100 binde yetkili serviste değişti araç şuan 122 bin de

Toyota Club Türkiye

şanzıman gelen zincir sesi
« : Haziran 24, 2022, 12:29:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman gelen zincir sesi
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2022, 13:22:49 »
Videoda normalin dışında herhangi bir ses duyulmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2022, 13:24:38
Hangi ilde ikamet ettiğinizi yazarsanız servis/usta tavsiyesi yapılır,daha önce kontrol ettirdiğinizi yazmışsınız ama liftte şanzıman sesi belli olmaz akslar kastığı için farklı sesler duyulur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2022, 17:53:32 »
Videoda normalin dışında herhangi bir ses duyulmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2022, 13:24:38
Hangi ilde ikamet ettiğinizi yazarsanız servis/usta tavsiyesi yapılır,daha önce kontrol ettirdiğinizi yazmışsınız ama liftte şanzıman sesi belli olmaz akslar kastığı için farklı sesler duyulur.
cevabınız için teşekkür ederim sakaryadayım aracı gösterdim hafif bir ses olduğunu kabul etti ustalar ama çok ciddiye almadılar. açıkçası ciddi bir ses değil ama daha önce olmayan bir ses olduğu için beni rahtsız etti belkide benim gözümden kaçtı daha öncede vardı bu ses diyeceğim ama çok düşük bir ihitmal çünkü sürekli aracı dinleyen biriyim. çok yüksek bir ses olmadığı için ustalar göz ardı ediyor bana kalırsa en doğrusu birebir aynı model araçla karşılatırıp kontrol etmek bu ses başklarında da var mı diye? zira işin ucunda şanzıman olunca insan kayıtsız kalamıyor en azından ben kalamıyorum ya bir şey varsa diye endişe ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2022, 01:28:00 »
cevabınız için teşekkür ederim sakaryadayım aracı gösterdim hafif bir ses olduğunu kabul etti ustalar ama çok ciddiye almadılar. açıkçası ciddi bir ses değil ama daha önce olmayan bir ses olduğu için beni rahtsız etti belkide benim gözümden kaçtı daha öncede vardı bu ses diyeceğim ama çok düşük bir ihitmal çünkü sürekli aracı dinleyen biriyim. çok yüksek bir ses olmadığı için ustalar göz ardı ediyor bana kalırsa en doğrusu birebir aynı model araçla karşılatırıp kontrol etmek bu ses başklarında da var mı diye? zira işin ucunda şanzıman olunca insan kayıtsız kalamıyor en azından ben kalamıyorum ya bir şey varsa diye endişe ediyorum
LPG sonrası duyduğunuz ses LPG enjektörlerinin sesi olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2022, 02:03:04 »
LPG sonrası duyduğunuz ses LPG enjektörlerinin sesi olabilir.
videodaki tiz sesten bahesediyorum yoksa enjektör sesini biliyorum tabi. kaldı ki benzinde de çıkıyor o ses. zaten ustada da sesin şanzımandan geldiğini söyledi benim kafama takılan tek sorun normal mi değil mi. az bir ses ama bana pek normal gelmedi hayırlsı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2022, 12:46:11 »
arkadaşalar 2017 advance otomatik 1.6 corolla aracımın  sol tarafından LPG taktıktan sonra tıslama (zincir) sesine benzer bir ses gelmeye başladı aşağıda videosunu attım ustaya götürdüm lifte kaldırdı şanzımandan geliyor dedi LPG ile alakası yok dedi ama çok az bir ses olduğu için şanzumanın doğal sesi gibi dedi yani endişe edecek bir şey değil dedi. ama ben sanki bu ses daha önce aracımda yoktu diye düşünüyorum olsa dikkatimi mutlaka çekerdi diye düşnüyorum özellikle LPG takıldıktan sonra duymaya başladım belkide dinlemeye başlayınca fark ettim ama araç ilk çalıştığında soğukken boşta ses yapmıyor 1-2 dakika sonra ses yapmaya başlıyor. Yani normal bişeye benzemiyor. işin içinde şanzıman olunca baya canım sıkıldı sizin araçlarda da benzer bir ses var mı. aynı model aracı olanlar  bu tarz bir ses duyor mu benimle paylaşabilir mi? özellikle N-D geçişlerinde veya N-R geçişlerinde daha belirgin hissediliyor. bu arada netten baktım şanzımandan benzer sesler duyanlar LPG takıldıktan sonra şanzıman ayarlarının bozulduğu için benzer proplem yaşadıklarını söylemişler yetkilde şanzımana resette attım ama ses gitmedi. muhtemelen LPG ile bir alakası yok ama bu sesin daha önce aracı ilk aldığımda olmadığına eminim. sizlerde araçlarınızı kontrol edip bana yardımcı olabilirmisiniz? Not: şanzıman yağı 100 binde yetkili serviste değişti araç şuan 122 bin de

Hocam marşa basmadan kontak çevirip vites geçir ses yapıyor mu? Bende de var selenoid sesi. Kontak cevir marşa basma. Ses daha net duyulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2022, 15:13:36 »
Aksam, zirai aletlerde dükkanıma geçicem, isterseniz gelebilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2022, 18:32:11 »
Aksam, zirai aletlerde dükkanıma geçicem, isterseniz gelebilirsiniz.
yeriniz tam olarak nerede şuan ev taşıyorum bir kaç güne gelip tanışmak isterim

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2022, 18:34:43
Hocam marşa basmadan kontak çevirip vites geçir ses yapıyor mu? Bende de var selenoid sesi. Kontak cevir marşa basma. Ses daha net duyulur
cevabınız için teşekkür ederim ama tam olarak öyle bir ses değil çalışırken yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2022, 15:15:48 »

Selamlar sorun çözüldü mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2022, 19:10:02 »
a.selam aslında sorun yokmuş bu zincir sesi corollada olan bir şeymiş daha önce hem honda da hemde mitsubishide cvt şanzıman kullandım sıfır ses vardı. bunda hem zincir sesi var hemde düşük devirler bildiğiniz ıslık gibi ötüyor tabi insan halilyle ses olunca acaba şanzımanda bir sıkıntı mı vardiye endişe diyor bide benim gibi araba dinleme takınıtısı varsa iyice şüpheleniyorsun. açıkçası sesin ısındıkça çıkmasıda bir garip bu yüzden insan pek normal gelmiyor. neyse en azında sorunsuz bir şanzıman biraz sesi olsun yapacak bir şey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2023, 19:26:35 »
Özkan bey siz bir fırsat bulup Ahmet Bey'in müsait zamanında kendisine gösterin aracı lütfen. Aynı sorun birebir bende de var.  Ancak ben çok uzaktayım. Her türlü masrafını bölüşürüm:)