Gönderen Konu: Devir takılı kalıyor.  (Okunma sayısı 1779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Devir takılı kalıyor.
« : Haziran 17, 2022, 12:29:14 »
Araca 1 yıl önce duble tayp taktım ama direksiyon kumandasını baglayamamistim.Bir hafta sonu aldım ölçü aletini indim soktum teybi ölçerek direksiyon kumandası kablolarını yakıt tüketim kabloları da n ayırdım.Fakat o ara sarı bir kablo yanlışlıkla Cat etti sigorta attı neyse yeni sigorta taktım ama akşam oldu pazar sabah tekrar devam ettim ve bingo direksiyon kumandası çalıştı.
Sonra akü bitmesin diye arabayı çalıştırdım o da ne araba teklemeye başladı.Neyse kontrol ettim 1. Silindir ateşleme yapmiyo yedek bobin vardı taktım ama nafile.
Pazartesi sabah ilk iş sanayi ustaya gösterdim durumu anlattım teyple alakası yok 1 silindir sibop kırmış dedi neyse 5 usta gezdim sabah sabah heepsi aynısını söyledi.Kompresyona sokak dedim hiç biri razı olmadı kesin sibop dediler 1 ustayı zar zor ikna ettim gittik beyinciye beyinci güldü bana niye teypciye gitmedin kendin niye karıştırdın falan baktı bilgisayara bağladı o ara teybi soktum bende kabloları gösterdim sorun direksiyon kumanda ve yakıt tüketimi kabloları aynı sokette bak dedim aaa dedi onla alakası yok bunun dedi sibop kırmış araba 1 gün öne bir yoktu dedim tesadüf dedi
Neyse bende artan yakit tüketimi 42 lt LPG ile şehir içi 320 km zor gitmeye başlamıştım ve aracın çekişi baya düşmüştü ondan dolayı şok usta motoru dedim neyse 2 saat te soktum eksoz siboplari simsiyah yanmış yolladık rektefeciye oda siboplar LPG den dolayı oturma yapmış dedi.2 gün sonra üst kapak geldi taktik 3 saat te bastık marşa araba çalıştı ama gene tekliyo.....
Neyse geri gittik beyinciye adam gene bana güldü bende dedim hani beyin sağlamdı 5000tl gitti.Beyinde bir şey çıksa sana sorarım dedim birazda sinirliyim ortam gerildi.
Elimde iş var siz gidin yarına bitireyim dedi.Neyse ben gene teybi soktum bak bu kablo yu araştır dedim 2 gün sonra gittik arabayı yapmış iç göğüsü sökmus neyse bana dedi o sarı kablo beyne gidiyor bir ucu da enjektöre araba yakıtı enjektör voltundan aliyomus dedi 2 gün uğrarım da ta İstanbul'da beyinciye aradım.beyni soktuk entegre yanmış onu değiştik normalde 5000tl alırım ama sen 1000tl ver dedi.Bende sen İstanbul'u 5 gün önce arasan 5000tl sana versekte araba sokulmeseydi boşu boşuna ben sana geldim 50tl  verdim.Sen arabanın beyni sağlam dedin şimdi para istiyor nasıl iş dedim.para Mara vermem dedim sen vermezsen ben Usta'dan alırım dedi oda sen verme abi ben vericem mecbur dedi çıktık ordan arabayı aldım çekiş inanılmaz artmış 10 gün benzinle bindim ardından LPG geçtim 42lt LPG ile aynı yollar 400km gitti.
Sorun araç ara ara gaz takılı kalıyor devir saati 2000devirde kalıyor gaza bassam yükseliyor fakat altına inmiyor.Ustaya gittim gaz pedalı boğaz kelebek sensörü temizlendi ama sonuç aynı araç otomatik gaz takılı kalıyor ışıkta falan ben frene basarak zor sürdürüyorum ne yapmak lazım.Bilgisayara baklayinca eksantirik mili sensörü hatası veriyor ara ara arıza lambasida yakiyo ama sonra geçiyor. Varmı başına böyle arıza gelen.
Yazım hatası varsa kusura bakmayın cepden bu sinirle anca yazdım.

Toyota Club Türkiye

Devir takılı kalıyor.
« : Haziran 17, 2022, 12:29:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Devir takılı kalıyor.
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2022, 04:58:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2022, 13:43:32 »
Motor arıza lambası yanıyor ilk önce onun koduna bakılmalı ona göre hareket edilir, muhtemel arıza ısı sensörü olabilir ama ilk önce koda bakın buradan yazın bakalım ona göre.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2022, 01:12:23 »
p0016 ve p0011 veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2022, 11:41:59 »
Öncelikle geçmiş olsun. Motoru açtırdığınızda sübapların yandığını gözlemlemişsiniz. Demek ki beyin arızası ile birlikte bugün olmasa da ileride size motor masrafı açacakmış. Biraz erken olmuş ama en azından sorunu gidermişsiniz.

Gittiğini motor ustası toyota ustası mı, yoksa her araca bakan birisi mi? Toyota motorları hakkında deneyimi yoksa motoru toplarken yanlışlık yapmış olabilir.

Verdiğiniz kodları internetten araştırdığımızda kam mili sensör hatası görünüyor. Üst kapak sökülürken araçta ki değişken zamanlamalı valfmatik, vvt kontrol valfi düzgün takılmadıysa belki sorun ondan kaynaklı olabilir. Başka bir başlıkta valf düzgün takılmadıysa eksantrik milinin sübap zaman ayarlamasında sorunlara neden olacağı yazılmıştı.

P0011
https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2018/04/p0011-ariza-kodu-ariza-sebebi-cozumu.html?m=1

P0016
https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2018/04/p0016-ariza-kodu-p0016-hatasinin-sebebi-cozumu.html?m=1