Gönderen Konu: Toyota Türkiye Üretime Çip Molası Verecek!  (Okunma sayısı 842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye Üretime Çip Molası Verecek!
« : Haziran 15, 2022, 08:06:16 »

Toyota'nın Adapazarı'ndaki fabrikası tedarik zinciri ve çip zorlukları nedeniyle üretime ara verecek.

Toyota, Adapazarı'ndaki fabrikasında tedarik zinciri ve yarı iletken (çip) zorlukları nedeniyle üretime ara vereceğini duyurdu. Bayram tatilinin de sürece eklenmesi ile 4-18 Temmuz tarihleri arasında fabrikada üretime ara verilecek.

Konuyla ilgili DÜNYA'ya değerlendirme yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, yetkilileri, "Sektör genelindeki tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları nedeniyle Toyota olarak Avrupa'daki fabrikalarda üretim ayarlamaları yapılması gerekiyor. Bu nedenle bayram tatili ile bu süreç birleştirildi. Üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için özenle çalışıyor ve araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz" açıklamasını yaptı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, Adapazarı'ndaki fabrikasında Toyota Corolla ve Toyota CH-R modellerini üretiyor.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/1031399/toyota-nin-adapazari-fabrikasinda-cip-molasi.html

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye Üretime Çip Molası Verecek!
« : Haziran 15, 2022, 08:06:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
Ynt: Toyota Türkiye Üretime Çip Molası Verecek!
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2022, 16:58:11 »
Galericiler nedeniyle sıfır araç bulmak zordu. Şimdi daha da zor olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2022, 17:09:10 »
Yetkili servisler Galericileri geçmiş servisin arkası araç dolu yok çekiyorlar daha bugün Fiat egea için gittim en yakın 2 ay sonraya tarih veriyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2022, 18:41:12 »
Yetkili servisler Galericileri geçmiş servisin arkası araç dolu yok çekiyorlar daha bugün Fiat egea için gittim en yakın 2 ay sonraya tarih veriyorlar.
Ümit Bey, egealarda yağ eksiltme sorunu var diye duymuştum, almadan önce bu hususu bir araştırın isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2022, 20:05:54 »
Ümit Bey, egealarda yağ eksiltme sorunu var diye duymuştum, almadan önce bu hususu bir araştırın isterseniz.
2019 da o sorun çözüldü,daha doğrusu ilk egelar ve doblolar 20 k de bakıma giriyordu,daha sonra 10 k çekilince sorun ortodan kalktı,aslında LPG takılanlarda çok sorun oluyordu ama LPG dönüşümü sonrası yağ vizkozitesi değiştirilince o sorunda çözüldü.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2022, 20:14:43 »
2019 da o sorun çözüldü,daha doğrusu ilk egelar ve doblolar 20 k de bakıma giriyordu,daha sonra 10 k çekilince sorun ortodan kalktı,aslında LPG takılanlarda çok sorun oluyordu ama LPG dönüşümü sonrası yağ vizkozitesi değiştirilince o sorunda çözüldü.

Biradere araba bakarken bu konuda YouTube'da çok video izlemiştim, bu sorundan dolayı egeanin 2. Elinin de zayıf olduğunu duymuştum (aslinda fiyatına gore çok yakışıklı güzel bir araba bence egea). Sifır araçta yağ viskozitesinin artırılarak yağ eksiltme sorununa çözüm bulunması da benim pek içime sinmemisti açıkçası ama tabi siz bilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2022, 00:43:16 »
Biradere araba bakarken bu konuda YouTube'da çok video izlemiştim, bu sorundan dolayı egeanin 2. Elinin de zayıf olduğunu duymuştum (aslinda fiyatına gore çok yakışıklı güzel bir araba bence egea). Sifır araçta yağ viskozitesinin artırılarak yağ eksiltme sorununa çözüm bulunması da benim pek içime sinmemisti açıkçası ama tabi siz bilirsiniz.
LPG dönüşümü sonrası yağ vizkozitesi 2.numara her araçta yükseltilmesi malesef elzem hatta burada Toyota içinde LPG dönüşümü sonrası 0w40 daha iyi olacağı devamlı bahsettik, Toyota'nın motor yapısı bir nebze daha dayanıklı olduğu için pek hissettirmiyor,dediğiniz gibi egea fiyat performans yönünden iyi bir araç,gönül isterki Toyota alalım ama fiyatlar aşırı yükseldi malesef artık güç yetmiyor egea cros dahi şuanda çok pahalı,2.elde uçtuğu için artık sıfır en ucuz araca bakıyorum 100 bin kmdeki araca 350 bin verene kadar aynı paraya sıfır araç mantığındayım
TOYOTA CORONA 3S FE