Gönderen Konu: Toyota yaris yokuş yukarı ve yokuş aşağı kaçırma yapıyor.  (Okunma sayısı 4499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '05
Merhabalar.benim 2005 model otomatik mmt şanzıman 1.0 terra aracım yokuş yukarı frene basıp tekrar gaza basana kadar acayip geri kaçırıyor.frenleri falan yeni yapıldı.bu normalmi.bunu nasıl çözebilirim.birde yokuş aşağı frene basıp vitesi r konumuna getirdikten sonra ayağımı frenden çektiğim anda araba yokuş aşağı gitmeye başlıyor.buda normalmi.yoksa şanzımanda bir sorunmu var.eğer şanzımanda sorun yoksa bunuda nasıl çözebilirim.son olarak yokuş yukarı hangi vitesle çıkmam lazım.malum 1.0 motor.hangi vitesle çıkarsam daha rahat çıkarım.otomatiktemi manueldemi.manuelde çıkarsam kaçıncı viteste çıkmam gerekir.ben otomatikte çıktım.devamlı gaza basarsam pek sıkıntı olmuyor.birde manuelde birinci viteste çıktım.ondada pek bir sıkıntı olmadı ama en doğrusu ve en kolayı hangisinde çıkmalıyım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2022, 10:48:54
Birde mahallede aracı yokuş aşağı parkediyorum.sonra önümde başka bir araç varsa aracı çalıştırıp geri vitese taktıktan sonra geri çıkmak istiyorum.fakat el frenini indirip geri çıkmak için gaza basana kadar araba çok fazla öne kaçırıyor.bunu bir türlü çözemedim.buda normalmi.bu sorunu nasıl çözebilirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Toyota yaris yokuş yukarı ve yokuş aşağı kaçırma yapıyor.
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2022, 09:56:40 »
Arkadaşlar aracı toyota özel servisine götürdüm.herşeyine baktılar.bir problem olmadığını ve bu mmt şanzımanlı araçların hepsinde bu tür sorunlar olduğunu söylediler.bende artık bu sorunları el freni yardımıyla çözmeye çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2022, 12:52:42 »
Merhaba, evet malesef MMT lerde bu problem var. El freni kullanmak gerekiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2022, 20:53:52 »
Alper bey gerçekten öyle.artık bu sorunu el freniyle çözmeye çalışacağım.saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2022, 14:49:55 »
manuel de çıksın, el freni dediğiniz gibi kullanılabilir. sıfırdan kalkışlarda ben öyle yapıyorum.

eğer hareket halinde durmak zorunda kalmışsam kısa süreli trafik gibi düşünü önündeki araç durmuş 10 saniye sonra devam ediceksin vs gibi durumlarda; bana kızacak çoktur ama çift ayak kullanıyorum.

durduktan sonra sol ayağımı frene basıyorum, manuel araçmış gibi frene debriyaj muamelesi yaparak kalkıyorum.

ama yokuşlarda direkt manuel çıkın, düşük hızda mmt kararsız kalabiliyor. örneğin devir artınca 2'ye atıyor ama atınca yetmiyor tekrar 1e atıyor sonra patiye düşüyor vs. vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2022, 10:07:34 »
Manuel forever... 

Merakımdan soruyorum peki bu araçta, (2005 model yaris)  yokuş kalkış destek sistemi yok mu acaba ?
Ve tüm otomatik araçlarda mı bu böyle ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2022, 10:20:56 »
Manuel forever... 

Merakımdan soruyorum peki bu araçta, (2005 model yaris)  yokuş kalkış destek sistemi yok mu acaba ?
Ve tüm otomatik araçlarda mı bu böyle ?
Malesef belli model yılından eski robotize veya manuel şanzıman araçlarda yokuş kalkış desteği yok,tam otomatik ler zaten kendisi tutuyor bazı modellerde hilhorder var ama diğerlerinde yok,benim şuanda kullandığım 2022 egea da ve 2 ay önce sattığım 2016 en boş paket dobloda bile yokuş kalkış desteği vardı ve çok güzel çalışıyordu hem geri viteste hem 1.viteste çok güzel tutuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2022, 10:54:00 »
Fiat grubu Alfa'dan aldığı için bu yenilikleri 2006 dan beri hillholder çeşitli modellerde oluyor. Benim manuel olan 159 da da var mesela (2007). Japonlar, özellikle Toyota böyle şeyleri adapte etmekte biraz hantal kalıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler