Gönderen Konu: ABS ve fren lambası sorunu  (Okunma sayısı 924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ABS ve fren lambası sorunu
« : Haziran 11, 2022, 12:10:59 »
Arkadaşlar herkese selamlar. 3 hafta önce Amasya'dan 2000 1.4 Terra special aldım. Aracı alırken fren lambasının sürekli yandığını, ABS ışığının kontağı cevirdigimde hiç yanmadigi , ve ABS yüzde 70 le giderken ani fren yapıp hiç çalışmadığını farkettim. Aracı almaktan vazgecicektim. Yinede  Aracı  sanayide bir elektrikciye gösterelim dedik. ( Aracın sahibi karcisi olduğu için hiç farketmez bu durumu. Söylediği o) elektrikçi bilgisayarı bağladı arka sağ ABS sensörü arızalı dedi. 500 lira civarı bir masraf çıkar dedi. O şekilde satın aldım. Ertesi gün Çorum da Toyota araçlarda iyi olarak bilinen bir ustaya götürdüm. O da bilgisayara taktı fakat ABS yi hiç göremediğini, bu araçta ABS olduğundan eminmisin diye soru. Aracım Terra special paket. Orası kesin. Aracın 3 gün kalması gerektigini, gösterge panelini sokup ABS ampulün patlak olup olmadığına bakacağını vs. Vs.. duruma göre haber vereceğini söyledi. Ben bırakmak istemedim. Ayrıca fren lambası sürekli yanıyor hiç sönmüyor. Fren yağında eksiklik yok. Amasyadaki usta ABS çalışmadığı için sürekli yanıyor dedi.
Aracın şu anki fren durumu ise şöyle: sağ arka taraftan frene basınca ciiik diye ses geliyor. 50 ile giderken bile anı frende kızaklama yapıyor arka sağ taraftan. Ben merzifonda oturuyorum. Buradaki ustalara gösterdim hepside araba 2 gün kalacak diyor ki bu sadece arıza tespiti için istedikleri süre.
Bu konuda bir fikri yardımı dokunacak biri olursa çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

ABS ve fren lambası sorunu
« : Haziran 11, 2022, 12:10:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: ABS ve fren lambası sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2022, 10:12:47 »
Selamlar, sorun çözüldü. Aracın ABS hattındaki bir sıkıntı dolayiymis. Elektrikçi halletti. Fren balatası, bilya vs 2600 liraya mal oldu. Frenler şimdi gayet iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2022, 10:16:07 »
Selamlar, sorun çözüldü. Aracın ABS hattındaki bir sıkıntı dolayiymis. Elektrikçi halletti. Fren balatası, bilya vs 2600 liraya mal oldu. Frenler şimdi gayet iyi.
Geçmiş olsun,satan kişi onun o kadara çıkacağını biliyordur büyük ihtimalle o yüzden yaptırmamış tır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2022, 10:33:29 »
Valla sanayiye bir kere düşünce kurtulamiyo insan. 😀 Neyeseki çözüldü, şimdi frenler gayet iyi.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2022, 10:34:50
Bu modelde gösterge panelinde ABS ışığı olup olmadığını bilen varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2022, 16:39:12 »
Valla sanayiye bir kere düşünce kurtulamiyo insan. 😀 Neyeseki çözüldü, şimdi frenler gayet iyi.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2022, 10:34:50
Bu modelde gösterge panelinde ABS ışığı olup olmadığını bilen varmı acaba
Normalde olur ama ABS sorunu olduğu zaöan bşr şekilde iptal ediyorlar,iyi bir elektrik/elektronik ustası sorunu çözer,kontağı ilk açtığınızda kısa süreli test amaçlı yanar check eder tekrar söner.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.