0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımın farları bayağı sararmış durumda ve internette yaptığım araştırmalarda kimi zımpara, diş macunu, cif gibi şeylerle kendi imkanlarıyla far temizliği yaptığını söylerken, kimi de bu yöntemlerin farları çizip daha da zarar veriğini söylüyor. Tabi bir de "kloroform" gibi kimyasallarla (buhar) yapılan temizlik videoları var ve sonuç gayet başarılı görünüyor. Öte yandan, araç eski olduğu için bu işlem için 200-300 lira vermek yerine mümkünse kendi şmkanlarımda düşük bir maliyete bu sorunu çözme düşüncem var. Tabi beklentim kloroform gibi profesyonel işlemlerin verdiği sonuç değil ama şu anki duruma göre mümkün olduğu kadar zarar vermeden iyileşme sağlanabilirse benim için yeterli. Forumda bu tür konularda bilinçli arkadaşlar olduğunu bildiğimden, youtube daki videolara göre hareket etmek yerine sizlere danışmak istedim. Acaba far temizliği için kendi imkanlarımızla sorunu çözebileceğimiz sağlıklı yöntemler var mıdır? Yoksa Ankara için tavsiye edebileceğiniz ve bu işi yapan yerler varsa onları da paylaşabilirseniz ikinci aşamada düşünebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
https://www.hepsiburada.com/kraftech-buharli-far-temizleme-far-parlatma-seti-p-HBCV00000NDMET?magaza=Kraftech&url_src=and-product-detailBurada fiyatı çok güzel hemde birkaç aracı fazlasıyla yapar,zaten videolarda nasıl yapılması gerektiği detaylı anlatıyor ki yapması çok basit başka türlü bu işin çözümü malesef yok,bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken,farın çamurluk kenarlarına gelen yere kağıt bant çekmeniz lazım yoksa zımpara ve kloroform boyayı soyar.Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2022, 20:36:28 //www.youtube.com/watch?v=I9AaoQKUY6o [/color]
Bende 3 ay önce kloroform ile yaptırdım acayip fark etti. Ama ömrü ne kadar sürecek bakalım.
Hocam teşekkürler, videoyu izledim uzta gayet güzel anlatmış. Aslında o buhar makinası ve ürüne en fazla 2 yılda bir ihtiyacım olduğunu düşünerek alıp evde bulundurmak yerine daha farklı bir çözüm (yine klorofol ve zımpara kullanarak) düşünüyorum ve o ürün videosundan sonra şans eseri izlediğim şu video da iş görecek gibi. Tabi klorofol kimyasal bir madde olduğundan kullanırken ve uygulama yaparken dikkatli olmakta yarar var. //www.youtube.com/watch?v=R5LCFCB_E50Bu da ucuz şekilde sorunu çözebilir ama birkaç kullanım için sizin önerdiğiniz ürün de gayet mantıklı, duruma göre onu da düşünmekte yarar var.
Evet, vernik kısmı gözümden kaçmıştı ama uyarmanız iyi oldu o konuya da dikkat ederim. Uygulama kabı olarak da pet yerine nasıl olsa çevrede arkadaşlardan birinde bu uygulamada kullanılan kaplardan vardır, onu nulur uygularım. Sağolun.
İşlem sonrası üzerine vernik atılırsa daha uzun ömürlü olur.
Bilgiler verilmiş zaten. Yeni tip farların gerçeği.Bu işlemleri çok sık tekrarlamamanız gerekir. Bir kere iyi bir şekilde yapıp, ardından iyi bir vernikle bir kaç kat kapatmanız doğru olur.
Sonuçları merakla bekliyoruz. Vernik bende yaptırmamıştım. Acaba şu anda falan yapsam faydası olur mu ?
Vernik koruyucu tabaka oluşturur ömrünü uzatır ama şu kadar sürer demek afaki olur,her halükarda süre olarak kayda değer fark olacaktır,sprey verniklerle işi kolay şekilde çözebilirsiniz.
Hocam bir de şimdi fark ettim de bu far parlatma setinin (benim aldığım marka Kraftech) hem 12, hem de 220 V luk olan modeli varmış ama ben sipariş verirken bunu bilmediğimden 220 V luk olan modeli sipariş etmişim. Ancak uygulama kolaylığı açısından 12 V luk olanı daha pratik görünüyor (her yere uzatma kablosu çekmek mümkün olmayabilir), ürünü kullanmadığım için değiştirmeyi düşünüyorum. 12 V luk modelin 220 V luk modele göre herhangi bir dezavantajı var mı acaba? Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 21, 2022, 09:17:47[/time]Önerebileceğiniz bir ürün olur mu?
Tek dez avantajı aküden yemesi olur,çokta değiştirmize gerek yok zaten klorofil 40 C⁰ den sonra buharlaşıyor hatta sadece klorofil alarak işlemi çözebilirsiniz,ürünü küçük cam şişe içine doldurup bir pipet yardımıyla buharını çıkmasını sağlayabilirsiniz klorofil dolu şişeyi sıcak suyun içine koymanız yeterli.
Aslında aküden yemesinden ziyade 220 V sağlamak için aracın bulunduğu yere uzatma kablosu çekmek veya daha önemlisi işlemi mecburi olarak prize yakın bir yerde yapma zorunluluğu gereksiz gibi görünüyor. O nedenle 12 V luk olan model daha pratik gibi. Bir de ilk etapta klorofil alıp dediğiniz şekilde işlemi uygulamayı düşünmüştüm ama zaten klorofil fiyatı da (1 lt) 100 ₺ civarında olduğundan cihazı da alayım set olarak dedim. Yani set fiyatı çok abartı olmuyor ilerde de kullanma durumum olursa diye Bu arada vernikle ilgili öneriniz olur mu acaba? Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2022, 09:32:10Bir de aşağıdaki konuyla ilgili son yorumunuzu alabilir miyim acaba? Yani İran yapıştırıcısı biraz fazla mı olur kaportaya yapıştırmak için? Derby/Bally falan iş görmez sanırım yıkama esnasında etiket çıkabilir belki? https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94293.new
Hocam klorofil 40 C⁰ den sonra buharlaşıyor yani bir defa kaynamış suyun içine cam şişe ile koysanız zaten işlem bitene kadar buharlaşma ya devam eder,Diğer konuda yazmıştım size en güzeli dayson ile yapıştırmaktır,iran yapıştırıcı dediğiniz çok sert tutar ama harflerin kenarından taşarsa temizlemesi zor olur, silikon nun fazlasını çekip koparabilirsiniz.