Gönderen Konu: 120 km bandında kasma..  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
120 km bandında kasma..
« : Haziran 04, 2022, 23:04:36 »
arkadaşlar aracı aldığımdan beri 40000 kmdir 120 km hız bandında giderken aracta hafif bir kasıp bırakma oluyor. ( sanki tutukluk yapıp bırakıyor)
sebebi ne olabilir?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

120 km bandında kasma..
« : Haziran 04, 2022, 23:04:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 120 km bandında kasma..
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2022, 10:27:51 »
O ara avans kaç oluyor? Avans ve motor yükü değişiyor mu o sıra?  3k devir ve kelebek pozisyonu 20-24 aralığında gaz veriyorsam avans %30 (+-2)
Böyle seyrederken gaz daha açık ya da motor yükü arttıysa avans %25 civarı oluyor.

Öyle gidip dururken yağ kontrol valfinin bobini arızalı olsa valf işini yapamasa avans değişecek. Tutulma ya da zıplama şeklinde beliriyor.

Aklıma gelenlerden ilki buydu, çok benzeri başıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2022, 10:35:21 »
arkadaşlar aracı aldığımdan beri 40000 kmdir 120 km hız bandında giderken aracta hafif bir kasıp bırakma oluyor. ( sanki tutukluk yapıp bırakıyor)
sebebi ne olabilir?
Hangi araçta oluyor Yaris'temi yoksa corolladamı LPG varmı araçta?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2022, 10:42:18 »
Hangi araçta oluyor Yaris'temi yoksa corolladamı LPG varmı araçta?

Corolla ve lpg yok..

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 05, 2022, 10:44:22[/time]
O ara avans kaç oluyor? Avans ve motor yükü değişiyor mu o sıra?  3k devir ve kelebek pozisyonu 20-24 aralığında gaz veriyorsam avans %30 (+-2)
Böyle seyrederken gaz daha açık ya da motor yükü arttıysa avans %25 civarı oluyor.

Öyle gidip dururken yağ kontrol valfinin bobini arızalı olsa valf işini yapamasa avans değişecek. Tutulma ya da zıplama şeklinde beliriyor.

Aklıma gelenlerden ilki buydu, çok benzeri başıma geldi.

Arac yol aliyorken Avansi nasil ölcebilirim?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2022, 11:01:57 »
Corolla ve lpg yok..

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 05, 2022, 10:44:22[/time]
Arac yol aliyorken Avansi nasil ölcebilirim?
Çok yatıyor biraz gezdirin düzelir,gezen çakal yatan aslandan iyidir yatmaktan yatak yarası oluşacak artık,uzun soluklu devir gösterin yalnız 4. Vitesi geçmeyin ve depoya benzin katkısı katın,boğaz kelebeği ve varsa külbütör havalandırma (diğer adı pcv valfi) valfini kontrol edin,az çalışan araçlarda bu şekilde kasmalar olması gayet doğal,en kötü ihtimalle 3 günde bir gezmesenizde marşa basın araç yerinde 10 dk kadar çalışsın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 74856
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2022, 17:15:59 »

Elm ve Torque ile takip ediyorum. Bu benim ekran görüntüsüdür. Bu görüntüyü isterseniz ekran düzeni ayar dosyasını paylaşabilirim. Bizim arabanın göstergesiyle de uyumlu tema. Gece bakınca sanki aracın orijinal göstergesiymiş gibi görünüyor. Telefonu göstergenin önüne koyup öyle sürerim. Devirler tam dediğim gibi değil ama bu normal sakin sakin seyrederken. Avans verisi sağ alt köşede.

Bu bir hızlanma anından, gaza daha yeni basmışım. Gaz kelebeği telli olanlardan. Sizinki 07 model, telli değil. O kelebeğin başlangıç ve bitiş noktasındaki değerleri bilmiyorum. Makyajsız kasada gaz kelebeği pozisyonu temizken çalışabildiği min açıklık %12,2 ve Max açıklık ~%78

Siz sorun sırasında sizin kelebeğin pozisyonunu da kontrol ediniz. Elektronik o ara kafasına göre takılıyor olabilir. Pedal pozisyonu değişmediği halde kelebek pozisyonu belki bir sebepten değişebilir.

Ekrandaki tüm değerleri canlı görüntülediğim gibi kayıt dosyasında da yol boyunca tutuyorum. Oturup bilgisayarda inceleme şansınız olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2022, 18:15:15 »

Elm ve Torque ile takip ediyorum. Bu benim ekran görüntüsüdür. Bu görüntüyü isterseniz ekran düzeni ayar dosyasını paylaşabilirim. Bizim arabanın göstergesiyle de uyumlu tema. Gece bakınca sanki aracın orijinal göstergesiymiş gibi görünüyor. Telefonu göstergenin önüne koyup öyle sürerim. Devirler tam dediğim gibi değil ama bu normal sakin sakin seyrederken. Avans verisi sağ alt köşede.

Bu bir hızlanma anından, gaza daha yeni basmışım. Gaz kelebeği telli olanlardan. Sizinki 07 model, telli değil. O kelebeğin başlangıç ve bitiş noktasındaki değerleri bilmiyorum. Makyajsız kasada gaz kelebeği pozisyonu temizken çalışabildiği min açıklık %12,2 ve Max açıklık ~%78

Siz sorun sırasında sizin kelebeğin pozisyonunu da kontrol ediniz. Elektronik o ara kafasına göre takılıyor olabilir. Pedal pozisyonu değişmediği halde kelebek pozisyonu belki bir sebepten değişebilir.

Ekrandaki tüm değerleri canlı görüntülediğim gibi kayıt dosyasında da yol boyunca tutuyorum. Oturup bilgisayarda inceleme şansınız olur.

Önce elm cihazi almam gerekiyor anlasilan.. tesekkur ederim ilginize..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2022, 15:46:05 »
merhaba,
aynı sorun benim araçta vardı 120 km den sonra arac kasıyor ve sanki arkadan bişey tutuyor gibi oluyordu yokuş aşaya bile inerkendenedim nafile ne yaptıysam düzelmeemişti taki bobin ve bujileri değiştirene kadar
aracım 2 bobini arızalandı 2 bobin değiştri bende bujiileride değiştirdim hava akışmetre temizligi yaptım ve denedigimde şunu söyledim 3 senedir araca bu şekildemi biniyormusum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2022, 16:00:36 »
merhaba,
aynı sorun benim araçta vardı 120 km den sonra arac kasıyor ve sanki arkadan bişey tutuyor gibi oluyordu yokuş aşaya bile inerkendenedim nafile ne yaptıysam düzelmeemişti taki bobin ve bujileri değiştirene kadar
aracım 2 bobini arızalandı 2 bobin değiştri bende bujiileride değiştirdim hava akışmetre temizligi yaptım ve denedigimde şunu söyledim 3 senedir araca bu şekildemi biniyormusum

Bende devamli kasma yok. Ani bir sekilde  Tut birak oluyor.Anlık bir durum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 22, 2022, 17:23:12 »
merhaba,

Kurban bayramında  aracımın ara ara tekledi, düzde yavaş yavaş hızlanırsam sorun yoktu, ama rampaya gelince resmen araba yürümemişti. Elm cihazı ile baktığımda  bobinin birisinde hata gösterdi. Bobini değiştirdik, bu sefer de ateşleme hatası verdi. En sonunda 4 bujiyi de değiştirdim ve düzeldi.

Yani demem o ki bobin arızası uzun süredir olsa bu kadar sürede kesinlikle fark ederdi diye düşünüyorum. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -