0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aracı aldığımdan beri 40000 kmdir 120 km hız bandında giderken aracta hafif bir kasıp bırakma oluyor. ( sanki tutukluk yapıp bırakıyor) sebebi ne olabilir?
Hangi araçta oluyor Yaris'temi yoksa corolladamı LPG varmı araçta?
O ara avans kaç oluyor? Avans ve motor yükü değişiyor mu o sıra? 3k devir ve kelebek pozisyonu 20-24 aralığında gaz veriyorsam avans %30 (+-2) Böyle seyrederken gaz daha açık ya da motor yükü arttıysa avans %25 civarı oluyor. Öyle gidip dururken yağ kontrol valfinin bobini arızalı olsa valf işini yapamasa avans değişecek. Tutulma ya da zıplama şeklinde beliriyor. Aklıma gelenlerden ilki buydu, çok benzeri başıma geldi.
Corolla ve lpg yok..Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 05, 2022, 10:44:22[/time]Arac yol aliyorken Avansi nasil ölcebilirim?
Elm ve Torque ile takip ediyorum. Bu benim ekran görüntüsüdür. Bu görüntüyü isterseniz ekran düzeni ayar dosyasını paylaşabilirim. Bizim arabanın göstergesiyle de uyumlu tema. Gece bakınca sanki aracın orijinal göstergesiymiş gibi görünüyor. Telefonu göstergenin önüne koyup öyle sürerim. Devirler tam dediğim gibi değil ama bu normal sakin sakin seyrederken. Avans verisi sağ alt köşede. Bu bir hızlanma anından, gaza daha yeni basmışım. Gaz kelebeği telli olanlardan. Sizinki 07 model, telli değil. O kelebeğin başlangıç ve bitiş noktasındaki değerleri bilmiyorum. Makyajsız kasada gaz kelebeği pozisyonu temizken çalışabildiği min açıklık %12,2 ve Max açıklık ~%78Siz sorun sırasında sizin kelebeğin pozisyonunu da kontrol ediniz. Elektronik o ara kafasına göre takılıyor olabilir. Pedal pozisyonu değişmediği halde kelebek pozisyonu belki bir sebepten değişebilir. Ekrandaki tüm değerleri canlı görüntülediğim gibi kayıt dosyasında da yol boyunca tutuyorum. Oturup bilgisayarda inceleme şansınız olur.
merhaba,aynı sorun benim araçta vardı 120 km den sonra arac kasıyor ve sanki arkadan bişey tutuyor gibi oluyordu yokuş aşaya bile inerkendenedim nafile ne yaptıysam düzelmeemişti taki bobin ve bujileri değiştirene kadararacım 2 bobini arızalandı 2 bobin değiştri bende bujiileride değiştirdim hava akışmetre temizligi yaptım ve denedigimde şunu söyledim 3 senedir araca bu şekildemi biniyormusum