Gönderen Konu: Arac yedek su deposundan tahliye ediyor  (Okunma sayısı 2596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 275000
  • Model Yılı: '93
Arac yedek su deposundan tahliye ediyor
« : Mayıs 31, 2022, 21:03:06 »
Selamünaleyküm aracta daha önce  bi sıkıntı  yoktu  radyatör kapağını  değiştirdim eskisi gibi akitma olmadi sadece fan açinca  bi kac damla damlatti yedek su deposunu bugun yariya kadar doldurdum su azalmıştı sebebi nedir acaba

Toyota Club Türkiye

Arac yedek su deposundan tahliye ediyor
« : Mayıs 31, 2022, 21:03:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Arac yedek su deposundan tahliye ediyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2022, 21:47:27 »
Radyatör kapağı orijinal mi ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2022, 21:49:19 »
Selamünaleyküm aracta daha önce  bi sıkıntı  yoktu  radyatör kapağını  değiştirdim eskisi gibi akitma olmadi sadece fan açinca  bi kac damla damlatti yedek su deposunu bugun yariya kadar doldurdum su azalmıştı sebebi nedir acaba
ALEYKÜMSELAM,
Araç modeli hakkında bilgi vermemişsiniz eğer profildeki araç ise radyatör kapağı orjinal olmalı ve kaç bar istediği kitapçıktan bakılmalı,yedek depoda su eksiliyorsa bi yerlerde kaçak var demektir, radyatör kapağından atacak kadar basınç varsa conta  yakmış olabilir,silindir kapak contasında çivi ucu kadar kaçak olsa kompresör basar ve suyu dışarı tahliye eder,benzer sorun radyatör tıkanık olursa yine yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2022, 23:58:43 »
Radyatör kapağı orijinal değil  ama eskisi kadar akitmiyo ilk once söylediğim  gibi yan sanayi taktım  akitma azalmisti ama yedek depoya koyunca akıttığıni gördüm  eski kapakta 1.1 yaziyordu yan sanayi 1.1 aldim  servise sordum  350 tl alirim almasina ama sorun kapakta mi eskisehirde doğru  düzgün  usta yokki anlayan yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2022, 16:39:04 »
Radyatör kapağı orijinal değil  ama eskisi kadar akitmiyo ilk once söylediğim  gibi yan sanayi taktım  akitma azalmisti ama yedek depoya koyunca akıttığıni gördüm  eski kapakta 1.1 yaziyordu yan sanayi 1.1 aldim  servise sordum  350 tl alirim almasina ama sorun kapakta mi eskisehirde doğru  düzgün  usta yokki anlayan yok
İlk önce radyatör orjinalmi ondan bahsedin,eğer yan sanayi bakır alaşımlı sarı radyatör takılmışsa işiniz daha zor çünkü onların kapakları yaylı sistem ve çabuk bozulur,eğer orjinal radyatörse kapak yuvasını kontrol edin,
Araç hiç hararet yaptımı veya ne zamandır su eksiltiyor?
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2022, 21:57:59 »
Bakir radyatör değil ama orjinal mi bilmiyorum araci yeni aldim alirken su akittigini gormedim aldiktan sonra yikamacida gördüm islakti daha sonra kapakla oynadim daha cok akitti kapagi degstrdim damla damla atmaya basladi bugün radyatörcuye gittim kapak taktı orda hic akitmadi  radyatörcu yedek su deposunu ful yazisina kadar doldurmuştu az once baktim cok az su kalmış  suyu yine atmış  duman atma hararet  yuklemesi v.s yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2022, 23:16:36 »
Bakir radyatör değil ama orjinal mi bilmiyorum araci yeni aldim alirken su akittigini gormedim aldiktan sonra yikamacida gördüm islakti daha sonra kapakla oynadim daha cok akitti kapagi degstrdim damla damla atmaya basladi bugün radyatörcuye gittim kapak taktı orda hic akitmadi  radyatörcu yedek su deposunu ful yazisina kadar doldurmuştu az once baktim cok az su kalmış  suyu yine atmış  duman atma hararet  yuklemesi v.s yok
Suyunu tekrar soğukken doldurun ve kalorifer sıcak konuma alın aracı çalıştırın ve motor bölümünden takip edin kaçıran yer varmı kontrol edin,arada elinizle gaz halatı üzerinden gaz verin bakın bakalım su atan yer varmı ertesi gün yine seviye kontrolü yapın fan açtığı zaman fazlayı genleşme tankına basar soğuduğu zaman oradan geri çeker,2 , 3 boyunca sabahları ilk çalıştırma öncesi suyunu kontrol edin,kaçak varsa bile motor ısınınca belli etmez buharlaşır,ayrıca LPG regülatör su giriş çıkış direklerine ve kalorifer hortumu üzerindeki t aparatlara bakın kelepçeleri gevşek olmasın,
Bunların hepsi normal düzeydeyse geriye bir tek silindir kapak contası kalıyor, daha önce yazdığım gibi contada en ufak yara varsa oradan ya suya kompresör basar yada egzozdan suyu tahliye eder,en kötüsü de komple contayı yakar ve suya yağ yada yağa su karıştırır,dikjatli kullanmanızda fayda var fazla devir çevirmeyin motor sıkışmasın.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2022, 17:58:08 »
Bugün 3 tane motorcuya gittim  biri conta gidiyo yeni baslamis dedi digeri radyatör tikali olabilir onun haricinde bisey yok dedi digeri ise contada az bi hasar olabilir dedi holtis blok catlak ilaci var dedi onu al catlak varsa kapatir dedi zarari var midir bunun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2022, 21:00:29 »
Bugün 3 tane motorcuya gittim  biri conta gidiyo yeni baslamis dedi digeri radyatör tikali olabilir onun haricinde bisey yok dedi digeri ise contada az bi hasar olabilir dedi holtis blok catlak ilaci var dedi onu al catlak varsa kapatir dedi zarari var midir bunun
O ilacın hiçbir faydası yok aksine japon araçlarında Zarar bile verebilir, Japon araçlarının su kanalları ve radyatörleri çok dar tıkama yapma ihtimali var.
TOYOTA CORONA 3S FE