Gönderen Konu: 2021 Corolla hoparlörden ses gelmiyor  (Okunma sayısı 2228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
2021 Corolla hoparlörden ses gelmiyor
« : Mayıs 28, 2022, 23:16:01 »
merhaba, neredeyse sıfır gibi (24 kmde) bir Corolla Vision satın aldım geçen hafta. bir problem yoktu. ama 3 gün önce herşey radyo usb falan görüntü açık ama hoperlörlerden ses gelmemeye başladı birden. bütün görüntüler ekranlar normal ama ses yok. mute tusu falan kapa aç yaptım olmadı. ilk defa başıma geliyor.

fakat bu arada ön kol dayamanın altındaki bölmeye eşimin koyduğu parfüm patlamış ve akmış. 2-3 gün olmuş. o bölmeden parfüm sızmasından kaynaklanma ihtimali var mıdır sizce ? dün akşam bir ara ses geldi radyo açtım yarım saat ama bugun öğlen yine ses yok. sıcaktan mı etkileniyor acaba diyecem ama saçma bir fikir gibi geldi.

aklıma bu ıkı konudan başka bir şey gelmiyor. konudan haberdar, başına benzer bir durum gelmiş olan varsa bilgi verebilirse cok sevinirim.

teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2021 Corolla hoparlörden ses gelmiyor
« : Mayıs 28, 2022, 23:16:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Corolla hoparlörden ses gelmiyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2022, 00:17:31 »
merhaba, neredeyse sıfır gibi (24 kmde) bir Corolla Vision satın aldım geçen hafta. bir problem yoktu. ama 3 gün önce herşey radyo usb falan görüntü açık ama hoperlörlerden ses gelmemeye başladı birden. bütün görüntüler ekranlar normal ama ses yok. mute tusu falan kapa aç yaptım olmadı. ilk defa başıma geliyor.

fakat bu arada ön kol dayamanın altındaki bölmeye eşimin koyduğu parfüm patlamış ve akmış. 2-3 gün olmuş. o bölmeden parfüm sızmasından kaynaklanma ihtimali var mıdır sizce ? dün akşam bir ara ses geldi radyo açtım yarım saat ama bugun öğlen yine ses yok. sıcaktan mı etkileniyor acaba diyecem ama saçma bir fikir gibi geldi.

aklıma bu ıkı konudan başka bir şey gelmiyor. konudan haberdar, başına benzer bir durum gelmiş olan varsa bilgi verebilirse cok sevinirim.

teşekkürler.
Kuvvetle muhtemel kol dayama altındaki USB girişi varsa orası patlayan parfüm nedeniyle sistemi etkiliyordur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2022, 11:05:54 »
Kuvvetle muhtemel kol dayama altındaki USB girişi varsa orası patlayan parfüm nedeniyle sistemi etkiliyordur.
merhaba, teşekkürler. tuhaf olan arac gece bekleyince sabaha bir şey kalmıyor. bu sabah kalktım erken baktım gümbür gümbür ses geliyor. ama oglen sularından itibaren ses gidiyor. acaba güneşin bir yere etkisi mi var sistemde yada kablolarda. cidden hiç başıma gelen bir ley değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2022, 12:19:59 »
Aracı güneşin altına koyun. Bir tane camı bir, iki parmak kadar açık bırakın. Dökülen parfüm, gündüz sıcakta bir yerlerde buharlaşma yapıp etkiliyor olabilir.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2022, 18:44:54 »
Aracı güneşin altına koyun. Bir tane camı bir, iki parmak kadar açık bırakın. Dökülen parfüm, gündüz sıcakta bir yerlerde buharlaşma yapıp etkiliyor olabilir.
tesekkurler, deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2022, 19:22:05 »
sistemin bass sesini kısın, arabanın içi havalanmadan kullanmamaya çalışın. Sesi 40 kademenin üzerinde açmayın.

Sorun devam ederse sigortasını çıkartın yada resetlemeyi deneyin ama sıfırladıktan sonra bass ı yine kısmayı unutmayın. hatta orta mid ses i de kısmanızı öneririm. Aynı sorunları biz de yaşadık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2022, 21:42:08 »
sistemin bass sesini kısın, arabanın içi havalanmadan kullanmamaya çalışın. Sesi 40 kademenin üzerinde açmayın.

Sorun devam ederse sigortasını çıkartın yada resetlemeyi deneyin ama sıfırladıktan sonra bass ı yine kısmayı unutmayın. hatta orta mid ses i de kısmanızı öneririm. Aynı sorunları biz de yaşadık..
merhaba, cevap için tesekkurler. sigorta çıkarma yada resetleme nasıl yapılıyor ? serviste mi yapılması lazım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2022, 16:07:18 »
servis şart değil, aracın sürücü tarafında sigorta kutusu var. uzun ince ve kapaklı bir kutu. ulaşması biraz zor yerde. Cihaz çalışıyorsa ellemeyin. Eğer sorun devam ederse servise mutlaka gidin. Teyp ekranı sürekli çalışan bir fana sahip. Belki fan çalışmıyor da olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2022, 11:33:31 »
servis şart değil, aracın sürücü tarafında sigorta kutusu var. uzun ince ve kapaklı bir kutu. ulaşması biraz zor yerde. Cihaz çalışıyorsa ellemeyin. Eğer sorun devam ederse servise mutlaka gidin. Teyp ekranı sürekli çalışan bir fana sahip. Belki fan çalışmıyor da olabilir..
Arada ses geliyor, bazen gelmiyor modunda şu anda. Dün radyoya geçmek için mode butonuna sert bastım birden ses geldi. sonra bir daha bastım ses gitti. sanırım ekranın olduğu kafada bir temas sıkıntısı var. servis yolu gözüktü. umarım global garantiden sayarak bakarlar.

yardımlarınız için tekrar teşekkürler.