Gönderen Konu: Beyine Bağlanma Sorunu ?  (Okunma sayısı 3841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
Beyine Bağlanma Sorunu ?
« : Mayıs 27, 2022, 21:37:35 »
Arkadaşlar merhaba,
2015 model aracımın lastik basınç sensörleriyle alakalı bir sıkıntı olmuştu ve bende bugün yenisini taktırdım. Sensörleri araç beynine tanıtmak için usta bilgisayar ile aracın beynine bağlanmak istedi fakat bağlanamadı. Bilgisayarlada, el terminali olan farklı farklı makinelerle denedi ama hiçbir şekilde aracın beyniyle bağlantı kurulamadı. Farklı ustaya gösterdim oda bağlantı kuramadı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldumu aracın beynine ulaşamamımızın sebebi nedir acaba ?

Toyota Club Türkiye

Beyine Bağlanma Sorunu ?
« : Mayıs 27, 2022, 21:37:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Beyine Bağlanma Sorunu ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2022, 13:10:51 »
Arkadaşlar merhaba,
2015 model aracımın lastik basınç sensörleriyle alakalı bir sıkıntı olmuştu ve bende bugün yenisini taktırdım. Sensörleri araç beynine tanıtmak için usta bilgisayar ile aracın beynine bağlanmak istedi fakat bağlanamadı. Bilgisayarlada, el terminali olan farklı farklı makinelerle denedi ama hiçbir şekilde aracın beyniyle bağlantı kurulamadı. Farklı ustaya gösterdim oda bağlantı kuramadı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldumu aracın beynine ulaşamamımızın sebebi nedir acaba ?
Araç hakkında bilgi vermemişsiniz,eğer araç benzinli modelde ve LPG varsa LPG ECU'su bağlantıyı engelliyor olabilir,LPG ECU'ları Obd2 özelliği ile hataları bertaraf etmek için tasarlanırlar bazı zamanlar araç hiç arıza lambası yakmaz ama motor arızası vermiş olur ve motor çalışmaz düzeye kadar gelir,eğer araçta LPG varsa bütün bağlantıları iptal edip öyle deneyin,yada obd bağlantı terminalinde sıkıntı olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2022, 18:27:22 »
Aracımda LPG yok benzinli. Farklı farklı 3 cihazda denedik farklı yazılımlarla fakat arabanın beynine bir türlü bağlantı kuramadık. Usta; arabanın beynini çalmış olmasınlar ? diye bir cümle kullandı. Arabanın beyni olmadan bu araba nasıl hareket eder nasıl kullanılır bende bunu anlamış değilim. Pazartesi getir arabayı incelemeye alalım dedi. Para koparma peşindemi yoksa usta bir tarafından mı salladı onuda bilmiyorum.

Ek bilgi: Araçta lastik basınç sensörü hariç hiçbir arıza lambası yanmıyor. Ayrıca aracın çalışma gücü çekiş gücü gayet güzel olup tüm özelliklerinide sorunsuz bir şekilde kullanabilmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2022, 21:35:25 »
Bulunduğunuz kentte farklı bir ustaya veya varsa resmi servise gösterin,beyin olmasa aracın hiç bir tarafı çalışmaz,özellikle beyin fazla kurcalamaya gelmez,basınç sensörü orijinal Toyota ürünü değilse sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2022, 22:00:52 »
Sakaryadasiniz sanirim,

Bi gormek isterim
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2022, 22:41:43 »
Sakaryadasiniz sanirim,

Bi gormek isterim

Evet Sakarya/Adapazarı dayım üstadım. Size nasıl ulaşabilirim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2022, 14:10:44 »
Sakaryadasiniz sanirim,

Bi gormek isterim

Doktor iyi olacak hastanın ayağına  gelirmiş.  :tamam:   Tam isabet olmuş sizin için  sayın @Can Altın (54889)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2022, 21:04:22 »
Sakaryadasiniz sanirim,

Bi gormek isterim

merhaba. 2015 toyota corolla 1.6 advanced aracım var. belki duymuşsunuzdur multimedya ekran taktırdıktan sonra bagaj kapağı açılmama gibi bir sorun var. benim de başıma böyle bir şey geldi. istanbula gitmek yerine sakarya daha yakın bana. bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba?