Gönderen Konu: Corolla 2021 Kar Beyazı Rötuş Boyası  (Okunma sayısı 2422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 51
  • Model Yılı: '21
  • 9 kere teşekkür etti
Corolla 2021 Kar Beyazı Rötuş Boyası
« : Mayıs 26, 2022, 17:42:36 »
Merhaba, Corolla 2021 Kar Beyazı [ 040 renk kodlu ] aracım için Replax marka rötuş boyası [linkteki ürün] satın aldım. Ürünün yorumlarında uyumludur yazıyor fakat bazılarına sorduğumda her rengin birebir tutmadığını, siparişi iptal edip boyacıya götürmemin daha makul olduğunu, beğenmediğim taktirde çıkartamayacağımı söyledi. Bu da benim kafamda takılı kaldı. Ben bu boyayla, ön tamponun far altındaki çıkıntısındaki yaklaşık 3 cm lik çizilmeyi ve bagaj altındaki nokta kadar çiziği gidermek için almıştım. Sizce, dedikleri gibi siparişi iptal edeyim mi? Teşekkürler :) -Boyayacağım yerlerin resmini ekledim-

[ ÜRÜN LİNKİ ] : https://www.trendyol.com/replax/kar-beyaz-rotus-boyasi-boya-kodu-040-akzo-nobel-p-38322066

[BOYAYACAĞIM YER 1 ] : https://ibb.co/fH6Rgth

[BOYAYACAĞIM YER 2 ] : https://ibb.co/NVvp5w0

Toyota Club Türkiye

Corolla 2021 Kar Beyazı Rötuş Boyası
« : Mayıs 26, 2022, 17:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2021 Kar Beyazı Rötuş Boyası
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2022, 17:56:54 »
Merhaba, Corolla 2021 Kar Beyazı [ 040 renk kodlu ] aracım için Replax marka rötuş boyası [linkteki ürün] satın aldım. Ürünün yorumlarında uyumludur yazıyor fakat bazılarına sorduğumda her rengin birebir tutmadığını, siparişi iptal edip boyacıya götürmemin daha makul olduğunu, beğenmediğim taktirde çıkartamayacağımı söyledi. Bu da benim kafamda takılı kaldı. Ben bu boyayla, ön tamponun far altındaki çıkıntısındaki yaklaşık 3 cm lik çizilmeyi ve bagaj altındaki nokta kadar çiziği gidermek için almıştım. Sizce, dedikleri gibi siparişi iptal edeyim mi? Teşekkürler :) -Boyayacağım yerlerin resmini ekledim-

[ ÜRÜN LİNKİ ] : https://www.trendyol.com/replax/kar-beyaz-rotus-boyasi-boya-kodu-040-akzo-nobel-p-38322066

[BOYAYACAĞIM YER 1 ] : https://ibb.co/fH6Rgth

[BOYAYACAĞIM YER 2 ] : https://ibb.co/NVvp5w0

Tabiki bire bir tutmayabilir ama çok çok az fark olur. Ben açıkçası oje kullanıyorum, ton farkı uzaktan anlasilamadigi gibi, çıkartması da kolay (hiç denemedim ama aseton vb. ile silince çıkıyormuş).

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2022, 18:22:23 »
Rötuşlanacak yerler çok küçük ve beyaz renk olduğundan  dolayı hiç belli etmez. Koyu renkler de belki ton farkı göze batabilir, ama beyazda olmaz. Çok ince olacak şekilde, bir kere sürerek kullanın. Aynı yere üst üsta sürmeyin. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2022, 19:43:57 »
Hiç sıkıntı olmaz. Tampon yere yakın olduğundan boyanan yer anlaşılmaz bile.
Tavsiyem çizilen yeri önce zımparalayıp sonra maskeleyip sprey boya kullanmanız. Rütuşlar kötü gözüküyor. Sprey boya ile güzel gözüküyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2022, 20:30:58 »
Hiç sıkıntı olmaz. Tampon yere yakın olduğundan boyanan yer anlaşılmaz bile.
Tavsiyem çizilen yeri önce zımparalayıp sonra maskeleyip sprey boya kullanmanız. Rütuşlar kötü gözüküyor. Sprey boya ile güzel gözüküyor.

Bu işlem bu tarz konularda acemi olan deneyimsiz biri için biraz zor ve riskli gibi bence (ozellikle zımparalama kısmı) ve zımparalama işlemi sonrası kusurlu bölge az da olsa genişlemiş olacak.

Sn. Evrim, sanayide rötuş boyasını sprey kutuya dolduran yerler var; çizik kısmın çevresini bant ve gazete ile güzelce izole ettikten sonra sprey hale getirilmiş rötuş boyasını çizik bölgeye cok fazla yaklaştırmadan az az sıkabilirsiniz. İnternette bu konuda çok sayıda video var, bence mutlaka izleyin; eğer kendinize güveniyorsanız, zımpara, astar boyası vb. de içeren daha detaylı bir işlem de yapabilirsiniz ama beni oje sürmek bile tatmin ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2022, 23:37:19 »
Ben boyacıda aracın boya koduna boya yaptırdım(kar beyazı 040). Tamponlar çizildikçe en ince sulu boya fırçasıyla sürüyorum. Boyaya %30 civarında sertleştirici katıyorum. Boya öncesi yüzeyi izopropil alkol ile siliyorum. Gayet iyi oluyor. Boyacı işinin ehliyse birebir tutturur rengi. Araç zaten 1 yaşında. Solma, sararma yoktur boyada. Sprey boyalarda sertleştirici olmadığı için boya zamanla kararabiliyor. Çok göze batmayan yerlerde fırça yeterli oluyor.

link foto

Rütuş-zımpara polisaja da çok iyi yanıt veriyor bu renk. Fakat zımpara biraz riskli. Ben kaportacı da yaptırdım 2 defa. Çizilen yer tümsek olacak şekilde boyayla dolduruluyor ve 2000 grit zımpara yapılıyor. Üstüne polisaj yapınca sonuç gayet pürüzsüz oluyor. Opak boyalarda çok iyi oluyor bu işlem. Metalik boyalarda simlerden dolayı çok başarılı sonuç alınamıyor.