0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,2006 D4D dizel corolla aracim var. Bir suredir bir sikintisiyla ugrasiyorum. Soyle ki, araci kullanirken, genelde 4. vitesde bir anda arac cekisten dusuyor ve gaza bassam da motor sesi artmasina ragmen arac gitmiyor. Bu esnada egsozdan siyah duman atiyor. Zorlarsam motor kesikli calisiyor, tutup birakiyor gibi oluyor.Araci yana cekip kapatip actigimda veya ertesi gun sorun ortadan kalkiyor.Bunun icin servise gittigimde turbonun yag bastigini ve revizyon gerektigini soylediler. Turbo revize edildi ve intercooler da yag oldugu icin temizlendi. Aracin genel olarak yakit sarfiyati ortalama 1.5 litre azaldi ve cekis gidis oldukca duzeldi. Ama benim asil sorunum hallolmadi. Servise goturdugumde tekrar baktilar ve bir sorun bulamadilar. Bu arada hava sensoru temizlendi, ve burada benzer mesajlardan okudugumu soyleyerek EGR de temizlendi. Velakin sorun hala devam etmekte.Tekrar servise goturmek istemiyorum cihaza takip sorun yok diyorlar. 1 aya uzun yola cikacagim risk de almak istemiyorum. Diger mesajlardan EGR'nin valf motorunun degismesi gerektigi gibi birsey okudum. Araci Ankarada goturebilecegim ve sorunu anlayip gerekirse EGR vs degisimi icin onerebileceginiz iyi bir usta var midir? Zor durumdayim bir turlu cozemiyorum problemi, yardim edecek arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.
Umit bey arac manuel.tesekkurler usta onerisi icin.