Gönderen Konu: 2006 Corolla D4d -> Gaz yememe, siyah duman ve kesikli calisma  (Okunma sayısı 1358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba,
2006 D4D dizel corolla manuel vites aracim var. Bir suredir bir sikintisiyla ugrasiyorum. Soyle ki, araci kullanirken, genelde 4. vitesde bir anda arac cekisten dusuyor ve gaza bassam da motor sesi artmasina ragmen arac gitmiyor. Bu esnada egsozdan siyah duman atiyor. Zorlarsam motor kesikli calisiyor, tutup birakiyor gibi oluyor.

Araci yana cekip kapatip actigimda veya ertesi gun sorun ortadan kalkiyor.

Bunun icin servise gittigimde turbonun yag bastigini ve revizyon gerektigini soylediler. Turbo revize edildi ve intercooler da yag oldugu icin temizlendi. Aracin genel olarak yakit sarfiyati ortalama 1.5 litre azaldi ve cekis gidis oldukca duzeldi. Ama benim asil sorunum hallolmadi. Servise goturdugumde tekrar baktilar ve bir sorun bulamadilar. Bu arada hava sensoru temizlendi, ve burada benzer mesajlardan okudugumu soyleyerek EGR de temizlendi. Velakin sorun hala devam etmekte.

Tekrar servise goturmek istemiyorum cihaza takip sorun yok diyorlar. 1 aya uzun yola cikacagim risk de almak istemiyorum.
Diger mesajlardan EGR'nin valf motorunun degismesi gerektigi gibi birsey okudum.
Araci Ankarada goturebilecegim ve sorunu anlayip gerekirse EGR vs degisimi icin onerebileceginiz iyi bir usta var midir?

Zor durumdayim bir turlu cozemiyorum problemi, yardim edecek arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Corolla D4d -> Gaz yememe, siyah duman ve kesikli calisma
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2022, 18:39:40 »
Merhaba,
2006 D4D dizel corolla aracim var. Bir suredir bir sikintisiyla ugrasiyorum. Soyle ki, araci kullanirken, genelde 4. vitesde bir anda arac cekisten dusuyor ve gaza bassam da motor sesi artmasina ragmen arac gitmiyor. Bu esnada egsozdan siyah duman atiyor. Zorlarsam motor kesikli calisiyor, tutup birakiyor gibi oluyor.

Araci yana cekip kapatip actigimda veya ertesi gun sorun ortadan kalkiyor.

Bunun icin servise gittigimde turbonun yag bastigini ve revizyon gerektigini soylediler. Turbo revize edildi ve intercooler da yag oldugu icin temizlendi. Aracin genel olarak yakit sarfiyati ortalama 1.5 litre azaldi ve cekis gidis oldukca duzeldi. Ama benim asil sorunum hallolmadi. Servise goturdugumde tekrar baktilar ve bir sorun bulamadilar. Bu arada hava sensoru temizlendi, ve burada benzer mesajlardan okudugumu soyleyerek EGR de temizlendi. Velakin sorun hala devam etmekte.

Tekrar servise goturmek istemiyorum cihaza takip sorun yok diyorlar. 1 aya uzun yola cikacagim risk de almak istemiyorum.
Diger mesajlardan EGR'nin valf motorunun degismesi gerektigi gibi birsey okudum.
Araci Ankarada goturebilecegim ve sorunu anlayip gerekirse EGR vs degisimi icin onerebileceginiz iyi bir usta var midir?

Zor durumdayim bir turlu cozemiyorum problemi, yardim edecek arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.
Araç yarı otomatik mi manuel vites mi?
Ankara'da zarif usta yı öneririm kesinlikle gidin dürüst esnaftır,
Zarif usta iletişim;
+905437493474
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2022, 14:30:56 »
Umit bey arac manuel.
tesekkurler usta onerisi icin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2022, 20:11:59 »
Umit bey arac manuel.
tesekkurler usta onerisi icin.
Bu durumu zannedersem 2500 devir üzerinde yapıyordur,eğer öyleyse baskı balata kaçırıyor olabilir ama yinede zarif ustaya gidin test etsin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2022, 14:11:22 »
Aracımı sürekli şehir içinde ve sokak aralarında kullanıyorum. Ana bulvara dahi çıkmadım diyebilirim. Sorunun bundan kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Önce şehirler arası yolda yaklaşık 1 saat devirli kullandım sonra egr ve maf sensörü temizlendi. Şu an için bir sorun yok. Ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. Şu an deneme sürecindeyim. Aynı problemi bir kaç sene öncede yaşamıştım. Sonra kendiliğinden düzelmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2022, 13:49:37 »
Merhaba,
Aracimdaki sorunu cozduk, belki baska arkadaslarin isine yarar diye sureci paylasiyorum.

Ankara Sasmaz'da sirasiyla Dortnallar Sadik Ustaya, sonra yakindaki Turgay ustaya ve en son olarak da OZel Toyota servisi Sezai Ustaya gosterdim 2 saat icinde.

1-Dortnal Sadik Usta kendisi inceledi araci, cihaza bagladi bisi cikmadi gaz verdi, devirli olarak kullan gecer dedi.Forumda okudugum uzere EGR den olabilir mi dedigimde ondan olmaz dedi. Sagolsun ucret almadi.

2-Sonrasinda Turgay ustaya gosterdim, araci sokakta kullandi, EGR den yapiyor dedi, degistirmen gerekir dedi. Sagolsun ucret almadi.

3-En son olarak gene yakinda iki sokak altindaki Sezai Ustaya gosterdim. Cihaza bagladi, gaz vererek sorunun aynisini uretti ve EGR den kaynaklandigini soyledi. EGR direk sokuldu tinerle temizlendi.
Ustune 2000 km yol yaptim sorun tekrarlamadi. Arac cekisi hissedilir artti.

Sanirim bundan sonra oncelikli olarak Sezai ustaya ve sonrasinda Turgay ustaya giderim.

Dortnal konusunda yanlis anlasilma olmasin, calismadiklari yerden gelmis olabilir, herkesin tecrubesi farkli olabilir. Bu hata icin ilk gittigimde turbomu revize edip 7k parami alan Toyan servise de sevgilerimi iletiyorum.