Gönderen Konu: Sol Ön Kapıdan Gelen Ses  (Okunma sayısı 6030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sol Ön Kapıdan Gelen Ses
« : Mayıs 20, 2022, 17:41:17 »
Merhabalar,
Kapıyı kapatırken kapının içinden metal tıngırdaması yankılanması benzeri bir ses fark ettim.Arabadan inip kapının sağlam görünen metal kısımlarına elimle hafif vurduğumda kapı içinden sanki metal bir şey yer değiştiriyormuş gibi bir ses geliyor. Bunun kaynağı ile ilgili fikrinizi sormak istedim.
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Sol Ön Kapıdan Gelen Ses
« : Mayıs 20, 2022, 17:41:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Ön Kapıdan Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2022, 18:44:33 »
Merhabalar,
Kapıyı kapatırken kapının içinden metal tıngırdaması yankılanması benzeri bir ses fark ettim.Arabadan inip kapının sağlam görünen metal kısımlarına elimle hafif vurduğumda kapı içinden sanki metal bir şey yer değiştiriyormuş gibi bir ses geliyor. Bunun kaynağı ile ilgili fikrinizi sormak istedim.
Teşekkürler.
Yeni kasalarda cam kriko su sorunu var muhtemelen kızak boşluk yapmıştır, asansör diye tabir edilen kısımdaki boşluk biraz fazla o yüzden kapıyı kapatırken ses yapıyor benzer ses cam yarım açıkkende bozuk yoda veya çukura düşünce de gelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2022, 18:48:57 »
İnternette benzerini yaşayan birinin videosunu gördüm.Sanırım sorun kapı içindeki metal kuşakların boşa çıkması.Videoda servis silikonla tekrar yapıştırıyordu.Servise götüreceğim, sorunun kaynağını burdan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2022, 21:14:39 »
Yeni kasalarda cam kriko su sorunu var muhtemelen kızak boşluk yapmıştır, asansör diye tabir edilen kısımdaki boşluk biraz fazla o yüzden kapıyı kapatırken ses yapıyor benzer ses cam yarım açıkkende bozuk yoda veya çukura düşünce de gelir.
Merhaba daha once ben bu cam tikirtisi icin servise gitmistim,krikoyu yagladik deyip gondermislerdi. Simdi havalarin isinmasi ile tekrar ön camlardan (acik kapali farketmrksizin) o tikirti cogaldi. Servisten randevu aldim bu cumartesiye. Ilaveten ön gögüs zirilti yapiyor bozuk yolda. Buralara da trim yalitim yapin diye rica etcem bakalim ne yapacaklar. (Arac garantisi devam ediyor) önerebileceginiz iş emri şekli varmi servise soyleyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2022, 22:00:08 »
Merhaba daha once ben bu cam tikirtisi icin servise gitmistim,krikoyu yagladik deyip gondermislerdi. Simdi havalarin isinmasi ile tekrar ön camlardan (acik kapali farketmrksizin) o tikirti cogaldi. Servisten randevu aldim bu cumartesiye. Ilaveten ön gögüs zirilti yapiyor bozuk yolda. Buralara da trim yalitim yapin diye rica etcem bakalim ne yapacaklar. (Arac garantisi devam ediyor) önerebileceginiz iş emri şekli varmi servise soyleyim..
Siz şikayetlerinizi iletirseniz iş emrine eklerler farklı bir tavsiyem yok ama yapılan işlemde yine geçici olacağını düşünüyorum,daha önce müdahale edilip tekrar sorun nüks edenler var,form üyelerimizden bir arkadaş kendisi müdahale ederek sorunu çözdüğünü paylaşmıştı,formda detaylı arama yaparak konuyu okuyabilirsiniz
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2022, 10:45:26 »
Tesekkur ederim umit bey. Bakalim ne islem yapacaklar? Komple trim parcalarinin tirnaklarina yalitim yapilsin isteyecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2022, 22:43:34 »
Bugun servisteydim..usta ile yola ciktik ve her iki camdan sesi duydu ve krikodan oluyor dedi. Daha once kriko yaglandigi icin ayni islemi garantiden acamayiz dediler. Ne yapacaz dedim. Dediler kriko degisimi icin garantiye video cekip gondercez ama cam filmi var , red gelebilir :)
E o zaman sökün cam filmini videoyu oyle cekip gonderin dedim.. Bu sefer de dediler ki, biz simdi boyle gonderelim belki tekrar yaglayim derler o zaman bosa filmi sökmemis oluruz. Ben de tamam oyle yapin dedim..
İsın garip olan yani cam filmi de serviste cekilmis :) bakalim garantiden ne cevap gelecek..
Komedi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2022, 00:39:45 »
Bugun servisteydim..usta ile yola ciktik ve her iki camdan sesi duydu ve krikodan oluyor dedi. Daha once kriko yaglandigi icin ayni islemi garantiden acamayiz dediler. Ne yapacaz dedim. Dediler kriko degisimi icin garantiye video cekip gondercez ama cam filmi var , red gelebilir :)
E o zaman sökün cam filmini videoyu oyle cekip gonderin dedim.. Bu sefer de dediler ki, biz simdi boyle gonderelim belki tekrar yaglayim derler o zaman bosa filmi sökmemis oluruz. Ben de tamam oyle yapin dedim..
İsın garip olan yani cam filmi de serviste cekilmis :) bakalim garantiden ne cevap gelecek..
Komedi!
İnsanı zorla günaha sokar bunlar,cam filmiyle cam  krikosunun işi neymiş niye red gelsin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2022, 07:05:53 »
Şükür ki: "aracinizin camlarini yikatmissiniz bu yuzden red gelebilir" demediler 🤣

Toyota iyi güzel hoş da bu garanti mevzusunda öyle komik ayak direme oyunlari yapiyor ki hiç yakişmiyor koskoca markaya.. Hayir madem cam filmini mevzu ediyorsun ilk sefer de neden garantiden kriko yaglama islemi yaptin degil mi?

Burda amac bence musteriyi yıldırip , "Aman ya tamam o zaman kalsin boyle" dememi bekliyorlar herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2022, 00:46:36 »
Benim aracımda da sol kapıda ilk zamanlar hafif bir ses varken son hafta içinde kapı kapatmalarımda ses çoğaldı, daha sonra kasislerden geçerken de ses gelmeye başlayınca bugün kapı döşemesini söktüm. Kapı içinde güvenlik bariyerinin 10cm kadar üstünde yassı kılıç sacı gibi kapıya yapışık olması gereken bir sac parçası var. Bu sac belirli aralıklarla kapı iç sacına yapıştırılmış vaziyette duruyor. Kapıya yapıştırıldığı yerler kendini bırakmış ve son kısım sacı tutuyordu. Haliyle de kapı kapatmalarında ve araç sarsılmalarında kapı iç sacına vurup ses yapıyordu. Normalde silikon bir yapıştırıcı ile yapıştırsam daha iyi olurdu. Ancak benim yanımda çift taraflı yapışkan bant vardı ve belirli aralıklarla bantla bu kılıç sacını kapı iç sacında eski yerine yapıştırdım. Şuan ses kesildi. Gittiği yere kadar gitsin. Tekrar ses yaparsa bu sefer silikon bir yapıştırıcı ile yapıştırırım. 

Muhtemelen sizde de bu sac kendini bırakmaya başlamış olabilir. Cam krikosu tıkırtı yapabilir ama metal sesi gelmesi bu sacdan ötürü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2022, 11:49:40 »
Benim aracımda da sol kapıda ilk zamanlar hafif bir ses varken son hafta içinde kapı kapatmalarımda ses çoğaldı, daha sonra kasislerden geçerken de ses gelmeye başlayınca bugün kapı döşemesini söktüm. Kapı içinde güvenlik bariyerinin 10cm kadar üstünde yassı kılıç sacı gibi kapıya yapışık olması gereken bir sac parçası var. Bu sac belirli aralıklarla kapı iç sacına yapıştırılmış vaziyette duruyor. Kapıya yapıştırıldığı yerler kendini bırakmış ve son kısım sacı tutuyordu. Haliyle de kapı kapatmalarında ve araç sarsılmalarında kapı iç sacına vurup ses yapıyordu. Normalde silikon bir yapıştırıcı ile yapıştırsam daha iyi olurdu. Ancak benim yanımda çift taraflı yapışkan bant vardı ve belirli aralıklarla bantla bu kılıç sacını kapı iç sacında eski yerine yapıştırdım. Şuan ses kesildi. Gittiği yere kadar gitsin. Tekrar ses yaparsa bu sefer silikon bir yapıştırıcı ile yapıştırırım. 

Muhtemelen sizde de bu sac kendini bırakmaya başlamış olabilir. Cam krikosu tıkırtı yapabilir ama metal sesi gelmesi bu sacdan ötürü.
Merhaba erhan bey. Oneriniz icin tesekkurler. Benim aracimda ön her iki kapidan da ayni ses geliyor. Yani bahsettiginiz gibi bu kılıc sac olayi her iki kapida da olamaz diye dusunuyorum. Servisin ustasi her iki camdan kriko sesi geliyor dedi..Ama tabi islem acildiginda bahsettiniz durumu da ustaya anlatip kontrol ettirir ve sonucu buradan paylasirim insallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2022, 13:34:18 »
Merhaba erhan bey. Oneriniz icin tesekkurler. Benim aracimda ön her iki kapidan da ayni ses geliyor. Yani bahsettiginiz gibi bu kılıc sac olayi her iki kapida da olamaz diye dusunuyorum. Servisin ustasi her iki camdan kriko sesi geliyor dedi..Ama tabi islem acildiginda bahsettiniz durumu da ustaya anlatip kontrol ettirir ve sonucu buradan paylasirim insallah..
Ben kılıç sacı diye tabir ettim ama net adı ne bilmiyorum. Kapı sacını dış etkilerden esnemesini engellemek için bir destek olarak atılmış uzunlamasına kapı boyunca uzanan desenli 5 cm eninde bir sac şeritten bahsediyoruz. Tüm kapılarda olduğunu tahmin ediyorum.

Bu sacın yapıştırıldığı silikon muhtemelen zamanla özelliğini kaybedip sacı bırakıyor.

Aşağıya koyduğum örnek fotoda sarı ile işaretlediğim bu ses yapan sac, kırmızı ile işaretlediğim kapı koruma bariyeri. Teknik isimleri farklı olabilir. Ustalara gösterin o sacı elle kontrol etsinler bence. Eğer tüm silikonlar bırakmadıysa sac yerinde duruyor. Sadece kapı kapatmalarında ve sarsıntıda titreşim yapıp bir yere vurduğunda ses yapıyor. Bende ön taraftan bırakmış arka tarafı halen kapı sacına yapışıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2022, 15:39:05 »
Serviste sorunumu çözmüş bulunmaktayım.Tam olarak bahsettiğiniz gibi kapı içinde yer alan ve teknik servis elemanının kapı kuşağı dediği metalin kaynaklarının atması sonucu boşa çıkması sorunu yaşanmış.Silikon ile yapıştırıldı.Sebebinin 2 yıl önce kapıya aldığım ve hafif çöküğe sebep olan darbeden olabileceği söylendi. Yalnızca benim başıma gelmediğini gördüğümden kronik bir sorun olma potansiyeli seziyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2022, 18:04:14 »
Hangi servise gitmistiniz?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 16, 2022, 20:10:56 »
Ben kılıç sacı diye tabir ettim ama net adı ne bilmiyorum. Kapı sacını dış etkilerden esnemesini engellemek için bir destek olarak atılmış uzunlamasına kapı boyunca uzanan desenli 5 cm eninde bir sac şeritten bahsediyoruz. Tüm kapılarda olduğunu tahmin ediyorum.

Bu sacın yapıştırıldığı silikon muhtemelen zamanla özelliğini kaybedip sacı bırakıyor.

Aşağıya koyduğum örnek fotoda sarı ile işaretlediğim bu ses yapan sac, kırmızı ile işaretlediğim kapı koruma bariyeri. Teknik isimleri farklı olabilir. Ustalara gösterin o sacı elle kontrol etsinler bence. Eğer tüm silikonlar bırakmadıysa sac yerinde duruyor. Sadece kapı kapatmalarında ve sarsıntıda titreşim yapıp bir yere vurduğunda ses yapıyor. Bende ön taraftan bırakmış arka tarafı halen kapı sacına yapışıktı.
Yüklediğiniz görselde işaretlediğiniz yerler biri kapı kuşağı diğeri kapı içi çelik güvenlik barı,yaşanan sorun üretim hattında seri üretim esnasında yapılan hatadan veya dıştan alınan darbeler sonucu oluşuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 16, 2022, 21:55:52 »
Serviste sorunumu çözmüş bulunmaktayım.Tam olarak bahsettiğiniz gibi kapı içinde yer alan ve teknik servis elemanının kapı kuşağı dediği metalin kaynaklarının atması sonucu boşa çıkması sorunu yaşanmış.Silikon ile yapıştırıldı.Sebebinin 2 yıl önce kapıya aldığım ve hafif çöküğe sebep olan darbeden olabileceği söylendi. Yalnızca benim başıma gelmediğini gördüğümden kronik bir sorun olma potansiyeli seziyorum.
Geçmiş olsun, sorunun çözülmesine sevindim.

Yüklediğiniz görselde işaretlediğiniz yerler biri kapı kuşağı diğeri kapı içi çelik güvenlik barı,yaşanan sorun üretim hattında seri üretim esnasında yapılan hatadan veya dıştan alınan darbeler sonucu oluşuyor.
Benimde sol kapıda bir darbe vardı. Dışardan göçük düzeltme yapıldı.  Bende ki atma da belki bu darbe nedeniyledir.

Ama yapıştırıcısı sağlam olsa kapı sacı eğildiğinde bu kuşağında sacla birlikte eğilmesi gerekmez mi? Sonuçta kapı sacına destek için konulmuş bir parça. Atacaksa da darbe sonrası atması gerekmez mi? Aradan 3 yıl geçtikten sonra yapıştırıcının bırakması biraz darbe etkisi ile ise biraz da yapıştırıcının iyi uygulanmamasından kaynaklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2022, 19:58:26 »
Hangi servise gitmistiniz?

İstanbul Toyota Kar Plaza.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 17, 2022, 20:03:34
Geçmiş olsun, sorunun çözülmesine sevindim.
Benimde sol kapıda bir darbe vardı. Dışardan göçük düzeltme yapıldı.  Bende ki atma da belki bu darbe nedeniyledir.

Ama yapıştırıcısı sağlam olsa kapı sacı eğildiğinde bu kuşağında sacla birlikte eğilmesi gerekmez mi? Sonuçta kapı sacına destek için konulmuş bir parça. Atacaksa da darbe sonrası atması gerekmez mi? Aradan 3 yıl geçtikten sonra yapıştırıcının bırakması biraz darbe etkisi ile ise biraz da yapıştırıcının iyi uygulanmamasından kaynaklı olabilir.

Teşekkürler.Bana çok saçma geldi.Basit bir göçük ve oldukça uzun süre önce olan bir şey.Orjinalde bu parça puntalıymış.Attığında yapıştırma/izolasyon silikonuyla yapıştırıyorlarmış.
Bazı şeyler canımı sıkıyor.Bijonların paslanması mesela.Sağ ön kapı döşemesinden de ufak tık tık sesi geliyor. bilmiyorum muadil markalarda da böyle sorunlar oluyor mu acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2022, 20:53:10 »
İstanbul Toyota Kar Plaza.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 17, 2022, 20:03:34[/time]
Teşekkürler.Bana çok saçma geldi.Basit bir göçük ve oldukça uzun süre önce olan bir şey.Orjinalde bu parça puntalıymış.Attığında yapıştırma/izolasyon silikonuyla yapıştırıyorlarmış.
Bazı şeyler canımı sıkıyor.Bijonların paslanması mesela.Sağ ön kapı döşemesinden de ufak tık tık sesi geliyor. bilmiyorum muadil markalarda da böyle sorunlar oluyor mu acaba.
Her markada bu tür sesler mevcut maalesef. Mercedes forumunda 2 3 milyonluk araçlarda bile trim seslerinden, kalitesiz malzemelerden şikayetçiler. Tüm firmalar maliyet düşürmek için bazı şeylerden feragat ediyorlar. Önemli olan çözülebilen sorunlar olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2022, 18:55:47 »
Sorunumla ilgili toyota yetkili servisten henuz donus gelmedi. Bu hafta ici bir donus bekliyorum. Bir sikinti cikarirlar mi bilmiyorum  ama Toyotanin garanti anlayisi sebebiyle bir sonraki aracimin toyota olmayacagini biliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2022, 17:30:05 »
Merhabalar..Bugun yetkili serviste ön iki cam krikosu garanti kapsaminda tekrardan islem gordu.ilaveten erhan beyin dedigi kapi icindeki sac kapi kusaginin puntolari slikon ile yapistirildi( puntolar saglamdi ama servis ustasi ilerde birakma ihtimaline karsi saglamlastiralim dedi sagolsun) ayrica kapi fitilleri ile cam siyirici arasina yalitim fitili cekildi.(usta bu islemi de sagolsun kendi insiyatifi ile yapti,normalde ucretli yapilirmis)
Teste ciktik ve ses duymadik,simdilik sorun cozuldu sanirim.
Kapi ic sacindaki o sac parca da puntolari atmadan yeniden yapistirildi bu islemle birlikte ilerde muhtemel o sorunun da önune gecmis olduk..Umarim ilerde sorun nüksetmez zira garantim 10.ayda bitiyor..