Selam; civic FB7 aracımı yaklaşık 4.5 senedir kullanıyorum; ama artık biraz sıkıldım ve model yılı da eskidiği için model yükseltmek istiyorum 470 - 500 bin TL ye 2017 sonrası araç bakıyorumdum; öncelikle civic FK7 1.5 turbolara baktım ama CVT şanzımanın kayışının kopması ve başka başka kronik sorunlardan dolayı vazgeçer gibi oldum.
Ve Corolla nın Flame X pack paketlerini araştırmaya başladımİ hem donanım- hem görüntü - hem ferahlık ve de garanti anlamında gayet yeterli ve parasının hakkını vrebilecek gibi duruyor.
ama acaba bu kasalarda da can sıkıcı kronik sıkıntılar var mı ?
2. el alırken neye dikkat etmeliyim ?
şimdiden teşekkürler.
FB7den sonra corolla size oldukça konforlu gelecektir. Yeni Civicleree göre arka diz mesafesi bir tık daha dardır ve sunrooflu modelleri biraz basık gelebilir. Onun dışında Corolla ciddi manada parasının hakkını fazlasıyla sunuyor. Bir civic gibi belli kmlerde subab ayarı istemez, periyodik bakımları civice göre daha makuldür. Ama bir Civic gibi prim yapmıyor ne yazık ki. Bende yıllarca Honda Accord kullandım, son olarak civic FC5 almaya çok niyetlendim ama fiyatları birden yükselince 30 bindeki bir civice vereceğim paraya bin kmde bir corolla almak daha mantıklı geldi ve 7 aydır yeni corolla kullanıcısıyım, çokta memnunum.
Her araçta olduğu gibi Corollada da kronik sıkıntılar var ama can sıkıcı boyutta değil. Fren balatası ötmesi, cam ve bazı trim parçaların tıkırtı problemi ve akü problemi en bilinen ve başa gelenleri, birde forumlarda gördüğüm kadarıyla direksiyon kolunuyla alakalı sıkıntı yaşayanlar olmuş ama garanti kapsamında oda çözüme kavuşuyor. Benim bildiklerim bu ve başıma şimdilik tirim tıkırtı problemi dışında bir sorun gelmedi.
2. el herhangi bir aracı alırken nasıl davranıyorsanız ona göre bakmanız yeterli olacaktır. Kazalı bir araç alacak olursanız flame x-pack için özellikle sensörleri kontrol ettirmeniz aklınızda soru işareti bırakmayacaktır. Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun.