Gönderen Konu: Yol bilgisayarı sıfırlama sorunu  (Okunma sayısı 2930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Yol bilgisayarı sıfırlama sorunu
« : Mayıs 19, 2022, 16:17:32 »
Yol bilgisayarında benzin aldıktan sonra trip b deki hem km sayacını hem de ortalama tüketimi sıfırladım. Geçen trip a ya baktığımda km sayacı duruyor ama onunda ortalama tüketimi sıfırlanmış yani trip b ile aynı sürekli. Burda bir yanlışlık yok mu ? Yoksa ben mi birşeyleri yanlış yaptım. Yani trip a daki ortalama tüketimin sıfırlanmamasi lazım değil mi ?

Toyota Club Türkiye

Yol bilgisayarı sıfırlama sorunu
« : Mayıs 19, 2022, 16:17:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol bilgisayarı sıfırlama sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2022, 16:38:07 »
Ortalama tüketim bir.
Trip a ve b sadece gidilen mesafe için.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2022, 16:45:05 »
Ortalama tüketim bir.
Trip a ve b sadece gidilen mesafe için.
Arabaya yol bilgisayarı koymalarına gerek yokmuş o zaman. 4.2 inçlik ekran boşa masraf. Gerçekten çok ilginç. Sizce de saçma değil mi ? 7 inçlik ekranlarda da mi böyle bu bilginiz var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2022, 17:27:26 »
Arabaya yol bilgisayarı koymalarına gerek yokmuş o zaman. 4.2 inçlik ekran boşa masraf. Gerçekten çok ilginç. Sizce de saçma değil mi ? 7 inçlik ekranlarda da mi böyle bu bilginiz var mı ?

Ben 1.5-2" lik siyah-beyaz tft ekranda tüm bilgileri tek tek görebildiğim bir araçta olduğum için Corolla'nın 2-3 bilgiyi tek ekranda gösteren yol bilgisayarını arıyorum.
Öteki konuda bilgim yok, büyük ihtimal öyledir. Daha önce 2007 yaris, 2010 mazda, 2019 corolla kullandım. Hepsinde de ortalama tüketim 1 taneydi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2022, 17:42:30 »
7 inç ekranlarda da olay aynı. Sadece bir tane yakıt tüketim hesabı var. Trip 1 ve 2 sadece km ölçüyor ve yakıt tüketimi malesef bendeki dream modelde de yok. Ama şöyle bir durum da var. Aracı çalıştırma ile stop arasında gidilen mesafe, zaman ve ortalama yakıt tüketimi kontağı kapatınca direksiyonun önündeki büyük ekrana geliyor. Tabi kapıları hemen açmamak gerekiyor. Anlayacağınız sadece son sürüş bilgilerini veriyor. Uzun bir yol için pek kullanışlı değil. . Visionlarda var mı bilmiyorum.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2022, 19:01:23 »
Skoda aracım vardı, her trip göstergesi için yakıt tüketimi veriyordu. O verileri gerçekten arıyorum toyotada.

Özellikle multimedyada ki yakıt ortalamasının manuel sıfırlanması gerekliliği sıkıntılı. Keşke biraz daha çalışsalarmış.

Öyle bir şey yapsınlar ki isteyen gizli menülere ulaşsın. Yada bir ekran özelleşsin. İçinde tüketimden hıza motor sıcaklığından gidilen mesafeye kadar hepsi olsun. Ben özellikle eco göstergesi ile yakıt tüketimini bir arada isterdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2022, 21:08:48 »
7 inç ekranlarda da olay aynı. Sadece bir tane yakıt tüketim hesabı var. Trip 1 ve 2 sadece km ölçüyor ve yakıt tüketimi malesef bendeki dream modelde de yok. Ama şöyle bir durum da var. Aracı çalıştırma ile stop arasında gidilen mesafe, zaman ve ortalama yakıt tüketimi kontağı kapatınca direksiyonun önündeki büyük ekrana geliyor. Tabi kapıları hemen açmamak gerekiyor. Anlayacağınız sadece son sürüş bilgilerini veriyor. Uzun bir yol için pek kullanışlı değil. . Visionlarda var mı bilmiyorum.
Evet var dediğiniz gibi son sürüş bilgilerini veriyor ama kapıları hemen açmamak şartıyla. Yani bu kadar zor olmaması gerektiğini düşünüyorum. Mesela ortalama hızı başka bir ekranda görüyorsunuz ve oda son sürüş için geçerli oluyor. Yol bilgisayarında bilgi ne kadar az verilir çalışması yapmışlar resmen.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2022, 21:12:33
Skoda aracım vardı, her trip göstergesi için yakıt tüketimi veriyordu. O verileri gerçekten arıyorum toyotada.

Özellikle multimedyada ki yakıt ortalamasının manuel sıfırlanması gerekliliği sıkıntılı. Keşke biraz daha çalışsalarmış.

Öyle bir şey yapsınlar ki isteyen gizli menülere ulaşsın. Yada bir ekran özelleşsin. İçinde tüketimden hıza motor sıcaklığından gidilen mesafeye kadar hepsi olsun. Ben özellikle eco göstergesi ile yakıt tüketimini bir arada isterdim.
2022 yılında bu bilgiler zor değil zaten yüksek ihtimalle beyine gidiyordur bu bilgiler. Alman araçlarında bunları görebiliyorsunuz ama toyotada maalesef bilgiler çok kısıtlı. Aracın bize verdiği tek bilgi ortalama tüketim aslında onuda depoda fulleyerek öğrenebilirdik. Ekranı boşa koymuşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2022, 09:14:22 »
Yol bilgisayarında benzin aldıktan sonra trip b deki hem km sayacını hem de ortalama tüketimi sıfırladım. Geçen trip a ya baktığımda km sayacı duruyor ama onunda ortalama tüketimi sıfırlanmış yani trip b ile aynı sürekli. Burda bir yanlışlık yok mu ? Yoksa ben mi birşeyleri yanlış yaptım. Yani trip a daki ortalama tüketimin sıfırlanmamasi lazım değil mi ?

Honda accorddan sonra bende bu durumu çok yadırgadım. Daha önce trip A yı depodan depoya sıfırlarken, trip Byi 10bin km sonra sıfırlardım, uzun kullanım açısından çok iyi oluyordu. Ama Toyota mühendisleri bizim düşündüğümüz kadar bu konuya fazla önem vermemişler sanırım :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2022, 11:23:11 »
arkadaşlar bu videodaki gibi ayarlayın orta ekranda seyahat ortalamasını görmek için

ben de beğenmiyorum Toyotanın yol bilgisayarını. seat kullanıyordum daha önce vw grubu daha iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2022, 17:42:26 »
Honda accorddan sonra bende bu durumu çok yadırgadım. Daha önce trip A yı depodan depoya sıfırlarken, trip Byi 10bin km sonra sıfırlardım, uzun kullanım açısından çok iyi oluyordu. Ama Toyota mühendisleri bizim düşündüğümüz kadar bu konuya fazla önem vermemişler sanırım :)
Günümüzde bunun maliyetide yoktur yani, sadece bir yazılımla halledilecek bir iş ama japon kafası farklı çalışıyor tabi :) bende sizin gibi yapmayı düşünüyordum, birini depodan depoya birinide bakımdan bakıma ama olmadı :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2022, 19:38:20
arkadaşlar bu videodaki gibi ayarlayın orta ekranda seyahat ortalamasını görmek için

ben de beğenmiyorum Toyotanın yol bilgisayarını. seat kullanıyordum daha önce vw grubu daha iyiydi.
Teşekkür ederim. Yol bilgisayarını daha iyi kavradım videoyla. Eğer dediği gibi depo ortalaması çalışması düzgünse, toplam ortalama ve depo ortalaması görebiliriz gibime geliyor. Acaba depo ortalaması her benzin alındığında mı yoksa fullleyince mi çalışıyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2022, 22:47:05 »
muhtemelen aldıktan sonradır. düzgün çalışmıyor diyor ama videodaki adam LPG kullanıyor diyedir.