0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ortalama tüketim bir. Trip a ve b sadece gidilen mesafe için.
Arabaya yol bilgisayarı koymalarına gerek yokmuş o zaman. 4.2 inçlik ekran boşa masraf. Gerçekten çok ilginç. Sizce de saçma değil mi ? 7 inçlik ekranlarda da mi böyle bu bilginiz var mı ?
7 inç ekranlarda da olay aynı. Sadece bir tane yakıt tüketim hesabı var. Trip 1 ve 2 sadece km ölçüyor ve yakıt tüketimi malesef bendeki dream modelde de yok. Ama şöyle bir durum da var. Aracı çalıştırma ile stop arasında gidilen mesafe, zaman ve ortalama yakıt tüketimi kontağı kapatınca direksiyonun önündeki büyük ekrana geliyor. Tabi kapıları hemen açmamak gerekiyor. Anlayacağınız sadece son sürüş bilgilerini veriyor. Uzun bir yol için pek kullanışlı değil. . Visionlarda var mı bilmiyorum.
Skoda aracım vardı, her trip göstergesi için yakıt tüketimi veriyordu. O verileri gerçekten arıyorum toyotada.Özellikle multimedyada ki yakıt ortalamasının manuel sıfırlanması gerekliliği sıkıntılı. Keşke biraz daha çalışsalarmış. Öyle bir şey yapsınlar ki isteyen gizli menülere ulaşsın. Yada bir ekran özelleşsin. İçinde tüketimden hıza motor sıcaklığından gidilen mesafeye kadar hepsi olsun. Ben özellikle eco göstergesi ile yakıt tüketimini bir arada isterdim.
Yol bilgisayarında benzin aldıktan sonra trip b deki hem km sayacını hem de ortalama tüketimi sıfırladım. Geçen trip a ya baktığımda km sayacı duruyor ama onunda ortalama tüketimi sıfırlanmış yani trip b ile aynı sürekli. Burda bir yanlışlık yok mu ? Yoksa ben mi birşeyleri yanlış yaptım. Yani trip a daki ortalama tüketimin sıfırlanmamasi lazım değil mi ?
Honda accorddan sonra bende bu durumu çok yadırgadım. Daha önce trip A yı depodan depoya sıfırlarken, trip Byi 10bin km sonra sıfırlardım, uzun kullanım açısından çok iyi oluyordu. Ama Toyota mühendisleri bizim düşündüğümüz kadar bu konuya fazla önem vermemişler sanırım
arkadaşlar bu videodaki gibi ayarlayın orta ekranda seyahat ortalamasını görmek için//www.youtube.com/watch?v=OXeDE1a1iHYben de beğenmiyorum Toyotanın yol bilgisayarını. seat kullanıyordum daha önce vw grubu daha iyiydi.