Gönderen Konu: 2019 corolla vision  (Okunma sayısı 1183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2019 corolla vision
« : Mayıs 19, 2022, 15:35:43 »
selam  arkadaşlar 2019 model corolla vision paket araç aldım 34 binde lpg takılı değil.Daha önce 2012 model opel astra h 1.6 benzinli aracım vardı 6 yıldır kullandığım toyotaya dair ilk izlenimim süspansiyonu ve direksiyonu opelden daha yumuşak geldi ancak hb astradan sonra yol tutusu zayıf sanki astra gibi güven vermedi ve birde opele göre kaporta zayıf ama aracı sevdim porformans aynı hacimli atmosferik motorlu astraya göre daha iyi birde toyotalar sorun çıkarmaz diye aldım malum opelde bayağı bir arıza ile uğraşmışım.İzninizle ilk sorum şu araçta lpg yok adanada ayaz lpg lavoto bayinde lavato obd2 taktırmayı düşünüyorum herkez toyotaya brc gider diyor ama ayaz lpgnin işçiliğine güveniyorum.ikinci sorum aracın garantisi devam ediyor 30 bin bakımı ocakta yetkili serviste yapılmış 2022 aralıkta garanti bitiyor anladığım kadarı ile garantiyi uzatabilirmiyiz ayrıca ilk 3 bakım kağıtlarında yetkili servis 5w-30 yağ kullanmış bazı yerlerde 0w-20 olması lazım diyorlar 40 binde bakıma sokacağım ilk 40 bin 5w-30dan sonra 0w-20 sıkıntı çıkarırmı sizce.

Toyota Club Türkiye

2019 corolla vision
« : Mayıs 19, 2022, 15:35:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 corolla vision
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2022, 15:44:12 »
Sevgili Neil Armstrong ayda durumlar nasıldı :)
Forum kuralları gereği gerçek ad,soyadınız ile kayıt olmanız gerekmektedir.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2022, 16:04:57 »
😂😅😅😅😂😂

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2022, 16:29:01 »
 :D :D düzenleyecek yeri bulamadım kusura bakmayın otomatik forum doldurma yüzünden fark edemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2022, 19:11:19 »
Ad soyad düzeltmeyi kendi üyelik bilgilerinize girerek düzeltme yapabilirsiniz,yada buradan gerçek isim paylaşımı yaparsanız form yetkilileri düzeltir,
Ayaz LPG ziya usta esas mesleği tamirciliktir ve babasıda çok iyi bir tamircidir,aynı zamanda dürüst işinin arkasında duran şahsiyettir,gözü kapalı işlem yaptırabilirsiniz,geçen yıl bende 2020 corollaya kendisinde aynı kiti taktırdım hiçbir sorun yok ve montaj sonunda Afr ayarı yapan nadir ustalardandır,şuanda araç benzin lt değerleri ile aynı tüketimi yapıyor ve hiçbişey hissedilmiyor,şiddetle tavsiye ederim Toyota'ya BRC gider şu bu gider diyenlere kulak asmayın LPG işinde önemli olan işçilik kalitesi ve Afr ayarıdır,iyi bir usta en kötü kiti bile sorunsuz çalıştırır,iyi bir usta bulmuşsunuz caz geçmeyin BRC de zamanında çok haksızlık yapıldı kitin içindeki orjinal enjektörü çıkarıp muadil ucuz enjektör takanlar vs bir süre işler döndü.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2022, 20:08:36 »
Teşekkürler umit bey zaten başka yerden fiyat bile almadim ziya ustaya guvendigim için üyelik bilgilerinde isim degisikligi yapılacak yeri bulamiyorum birde 0w-20 veya 5w-30  yag yorumunuzu alabilirmiyim ben osmaniye ve adanada yasadigim için 0 20 yag çok ince gelir dusuncesindeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2022, 23:43:59 »
Teşekkürler umit bey zaten başka yerden fiyat bile almadim ziya ustaya guvendigim için üyelik bilgilerinde isim degisikligi yapılacak yeri bulamiyorum birde 0w-20 veya 5w-30  yag yorumunuzu alabilirmiyim ben osmaniye ve adanada yasadigim için 0 20 yag çok ince gelir dusuncesindeyim
Bende Hatay da yaşıyorum montaj yaptırdığım araç kuzenimin o'da Osmaniye bahçede yaşıyor ve sık sık adana,Hatay Mersin geziyor,ilk bakımı geçen yıl yapıldı ve 0w20 kullandık,aslında biz LPG'li araçlara 0w40 öneriyoruz,LPG ısısı benzine göre daha yüksek olduğu için daha dayanıklı bir yağ lazım,kuzenim bakımı önceden serviste yaptırdığı için 0w20 koyuldu ama bu seneki bakımda LPG'den ötürü garanti bittiği için 0w40 koyacaz, sizin aracın durumuna gelecek olursak engine flush sonrası 0w20 veya 0w40 kullanabilirsiniz ama yinede form'un en tecrübeli ustası olan ve aynı zamanda form üyemiz tem servis sahibi @Ufuk Sönmez (16363) beyden bilgi alabilirsiniz,kendileri aynı zamanda yedek parçada satıyor ve servis hizmetleri de var ama İstanbul'da lar,ben bütün ihtiyacımı kendilerinden kargo ile tedarik ediyorum,son derece kaliteli japon menşeli ve orjinal ürünler ile bizlere hizmet sunuyorlar.
Tem servis iletişim;

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2022, 23:47:49
İsminizide paylaşırsanız form yöneticileri düzeltsinler yoksa bende bann yiyecem :)
Form kuralları gereği gerçek isim soyisim kullanmak gerekiyor,normalde üyelik bilgileri tam olmayanlara cevap yazılmıyor o yüzden ilk önce onu düzeltelim,
Keyifli forumlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2022, 07:27:42 »
Serkan koska

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2022, 09:09:09 »
selam  arkadaşlar 2019 model corolla vision paket araç aldım 34 binde lpg takılı değil.Daha önce 2012 model opel astra h 1.6 benzinli aracım vardı 6 yıldır kullandığım toyotaya dair ilk izlenimim süspansiyonu ve direksiyonu opelden daha yumuşak geldi ancak hb astradan sonra yol tutusu zayıf sanki astra gibi güven vermedi ve birde opele göre kaporta zayıf ama aracı sevdim porformans aynı hacimli atmosferik motorlu astraya göre daha iyi birde toyotalar sorun çıkarmaz diye aldım malum opelde bayağı bir arıza ile uğraşmışım.İzninizle ilk sorum şu araçta lpg yok adanada ayaz lpg lavoto bayinde lavato obd2 taktırmayı düşünüyorum herkez toyotaya brc gider diyor ama ayaz lpgnin işçiliğine güveniyorum.ikinci sorum aracın garantisi devam ediyor 30 bin bakımı ocakta yetkili serviste yapılmış 2022 aralıkta garanti bitiyor anladığım kadarı ile garantiyi uzatabilirmiyiz ayrıca ilk 3 bakım kağıtlarında yetkili servis 5w-30 yağ kullanmış bazı yerlerde 0w-20 olması lazım diyorlar 40 binde bakıma sokacağım ilk 40 bin 5w-30dan sonra 0w-20 sıkıntı çıkarırmı sizce.

Yeni aracınız hayırlı olsun. Bende de 2 sene önce 1.6 dizel otomatik astra vardı. Yol tutuşu ve malzeme kalitesi corolladan daha iyi hissettirse de, konfor olarak, performans olarak(benzinli modeller arasında) corolla astradan çok çok üstün bir araç. Astarayı 1 yıla yakın süre kullandım ama araçta bir ruh yok arabayla bütünleşemiyorsunuz. Japon araçlar bu konuda biraz daha kendilerini sevdiriyor. Aldığınız araç bakımlı bir araç ise Astrada yaşadığınız sıkıntıları corollada yaşamazsınız, hele hele beklenmedik arızalar neredeyse corollada hiç olmaz gibi bir şey.

LPG olarak Ümit beyinde dediği gibi önemli olan ustalık. Corolla her türlü LPGye uyumlu yeter ki ustası iyi olsun. Bakım olarak serviste devam etmenin maddi külfetten başka bir zararı yok, LPG takılınca zaten motor garanti dışı kalıyor, diğer mekanik garantisi bakımı dışarıda yapılsa dahi devam eder diye biliyorum.(yanlışım varsa düzeltilsin) Yağ konusunda daha bilgili arkadaşlar bilgilerini aktaracaklardır.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2022, 10:03:51 »
Cevabınız için teşekkürler Selman bey opel astra çok şükür yolda birakmadi ama çok beklenmedik arizasi olmuştu onuda 4 yasinda 40 bin km de almıştım yag sogutucusundan klima kompresoru subab erimesi oksijen sensörü termostat (2defa)karterden yag kacirma neden yapti bunu hiç anlamadım Bogaz kelebegi derken en son yağlı ekzantirik kasnaklarindan ses gelmeye baslayinca onu yaptirmadan musteriye soyledim yaptirdim corolla tercihim birazda sorunsuz algisindan arac 2019 da aralik ayinda bayiden cikmis tum bakim evraklari tamam 30 binde ins yagmurdan kacarken doluya tutulmam :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2022, 10:40:00 »
Opelden uzak durmak lazım. Daha hiç iyi bir şey duymadım hakkında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2022, 11:32:41 »
Cevabınız için teşekkürler Selman bey opel astra çok şükür yolda birakmadi ama çok beklenmedik arizasi olmuştu onuda 4 yasinda 40 bin km de almıştım yag sogutucusundan klima kompresoru subab erimesi oksijen sensörü termostat (2defa)karterden yag kacirma neden yapti bunu hiç anlamadım Bogaz kelebegi derken en son yağlı ekzantirik kasnaklarindan ses gelmeye baslayinca onu yaptirmadan musteriye soyledim yaptirdim corolla tercihim birazda sorunsuz algisindan arac 2019 da aralik ayinda bayiden cikmis tum bakim evraklari tamam 30 binde ins yagmurdan kacarken doluya tutulmam :))

Bu saydığınız sorunları normal şartlarda bu kmdeki hiç bir corollada yaşamazsınız, eğer yaşarsanız o sizin kısmetinizdir. :) Aracınız bakımlı temiz bir araca benziyor, güzel günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2022, 11:39:05 »
Opel'in benzinlisi LPG uygulandığı zaman sorun yumağına dönüşür, sadece benzinde binseniz bile Toyota'nın en eskisini mumla aratır, Toyota her yönüyle kendini sevdiren araçtır, Toyota kullanıcısı aracını satıp başka marka alsa bile birgün yolu Toyota ya tekrar uğrar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2022, 13:20:36 »
Opelden uzak durmak lazım. Daha hiç iyi bir şey duymadım hakkında

Ben söyliyimde duyun o zaman :) Babamda yıllar önce 73 model Opel Rekord vardı taş gibiydi. Kayınpederimde hali hazırda hala kullandığı 93 model 1.7TD vectra var 11 yıldır kendisinde kullanmaya devam ediyor. :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2022, 13:26:58
Toyota kullanıcısı aracını satıp başka marka alsa bile birgün yolu Toyota ya tekrar uğrar.

Aynen öyle oldu Ümit bey.  :) İlk arabam 11 sene önce E11 corollaydı 2 sene sonra E12 kasa nasip oldu. Ona da 1.5 sene bindikten sonra sırasıyla; focus, accord, palio, astraG, astraJ, Clio, Corsa, Accord, CRV markalarına bindim. Artık durulayım dedim ve son tercih yine Corolla oldu :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2022, 13:46:29 »
selam  arkadaşlar 2019 model corolla vision paket araç aldım 34 binde lpg takılı değil.Daha önce 2012 model opel astra h 1.6 benzinli aracım vardı 6 yıldır kullandığım toyotaya dair ilk izlenimim süspansiyonu ve direksiyonu opelden daha yumuşak geldi ancak hb astradan sonra yol tutusu zayıf sanki astra gibi güven vermedi ve birde opele göre kaporta zayıf ama aracı sevdim porformans aynı hacimli atmosferik motorlu astraya göre daha iyi birde toyotalar sorun çıkarmaz diye aldım malum opelde bayağı bir arıza ile uğraşmışım.İzninizle ilk sorum şu araçta lpg yok adanada ayaz lpg lavoto bayinde lavato obd2 taktırmayı düşünüyorum herkez toyotaya brc gider diyor ama ayaz lpgnin işçiliğine güveniyorum.ikinci sorum aracın garantisi devam ediyor 30 bin bakımı ocakta yetkili serviste yapılmış 2022 aralıkta garanti bitiyor anladığım kadarı ile garantiyi uzatabilirmiyiz ayrıca ilk 3 bakım kağıtlarında yetkili servis 5w-30 yağ kullanmış bazı yerlerde 0w-20 olması lazım diyorlar 40 binde bakıma sokacağım ilk 40 bin 5w-30dan sonra 0w-20 sıkıntı çıkarırmı sizce.
Benim eski aracım da Astta H 2012 triptonik HB. Ben de 2013 yılında 14.000 km aşmıştım. 2019 kasımda 113.000 km iken sattım. Özellikle 2016 yılından sonra ha bire orası burası arızalanıyordu. Şimdi kafam rahat. Toyota da hiç pişman olmadım. Tek pişmanlığım bu aracı alırken dream paket yerine 15.000 TL daha verip flame x pack almamamdır. Opel'in kasası, Toyota'ya göre biraz daha kalın ve sağlam duruyor. Onun dışında Opel'in bir artısı yok.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2022, 14:04:17 »
Benim eski aracım da Astta H 2012 triptonik HB. Ben de 2013 yılında 14.000 km aşmıştım. 2019 kasımda 113.000 km iken sattım. Özellikle 2016 yılından sonra ha bire orası burası arızalanıyordu. Şimdi kafam rahat. Toyota da hiç pişman olmadım. Tek pişmanlığım bu aracı alırken dream paket yerine 15.000 TL daha verip flame x pack almamamdır. Opel'in kasası, Toyota'ya göre biraz daha kalın ve sağlam duruyor. Onun dışında Opel'in bir artısı yok.

Bende flame x-pack çok istemiştim. Aracımı aldığım dönem fiyatlar günlük yükseliyordu ve acaip bir satış oluyordu. Favorimde 2 tane flame x-pack vardı ilana yeni düşmüştü aracım satılırken noterde iken aradım ikisi de anında satıldığını söylemişlerdi çok üzüldüm. Sonra bunu aldım iyi ki almışım. Ben 275e aldım 2 gün sonra dolar 17lere fırladı yoksa bir daha alamazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2022, 15:58:20 »
merhaba 2019 corolla vision mds beyaz 21.000 kmde aracım var. Geçen sene 2.el olarak aldığımda;  Çorum Özençlerde 7500 km.de iken BRC comfort toyota kit (bu kasaya özel) ve benzin gösterge sıfırlama modülü taktırdım. hesaplarıma göre kendini amorti etti. sorunsuz ve ekonomik.. tavsiye ederim